Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Ο Λυκούργος Γαϊτανάρος πέρασε στην αιωνιότητα!!!


Ο Λυκούργος Γαϊτανάρος, η ζωντανή ιστορία της Καλαμάτας δεν είναι πλέον μαζί μας. Πέρασε σήμερα στην Αιωνιότητα. Η απώλεια αυτής της εμβληματικής φυσιογνωμίας βύθισε την πόλη στο πένθος. Είχαμε την τύχη να τον γνωρίσουμε και να ανταλλάξουμε πολλές φορές απόψεις μαζί του. Όπως άλλωστε και οι περισσότεροι των Καλαματιανών. Ήταν πάντα απόλυτος στα πιστεύω του χωρίς ήξεις αφήξεις και αυτό το εκτιμούσε ο συνομιλητής του έστω και αν διαφωνούσε μαζί του. Η τελευταία μας συνάντηση μαζί του ήταν πέρυσι τον Απρίλιο στο σαλόνι του REX λίγο πριν την παρουσίαση του βιβλίου του Θ. Λιανού. 
Ο Λυκούργος Γαϊτανάρος γεννήθηκε το 1927 στους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης. Παντρεύτηκε την Φιλάνθη (Φωφώ) Καμαρινέα, την οποία "έχασε" τον Σεπτέμβριο του 2016 σε ηλικία 85 ετών και μαζί απέκτησαν δυο παιδιά τον Παναγιώτη και τον Ιωάννη. Ο Επίτιμος Πρόεδρος της "Μαύρης Θύελλας" το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στη Β' παθολογική του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Η υγεία του είχε επιβαρυνθεί πάρα πολύ και τελικά έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. 
Ο δραστήριος επιχειρηματίας, τυποποιητής και εξαγωγέας ελαιολάδου, με καταγωγή από τους Δολούς της Μεσσηνιακής Μάνης ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε την Καλαμάτα στην Α' εθνική για πρώτη φορά στην Ιστορία της το 1972, συνδέοντας το όνομά του με την πρώτη χρυσή εποχή της ασπρόμαυρης ομάδας. Μεταξύ άλλων, δώρισε στην τοπική κοινότητα των Δολών το κτήμα του στο οποίο βρέθηκε το σπήλαιο Λυκούργου που φέρει το όνομά του, και μεγάλη έκταση για τη δημιουργία ελικοδρομίου και κοιμητηρίου. Είχε επιδείξει σημαντικό επιχειρηματικό και φιλανθρωπικό έργο με τη συνεχή στήριξη των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας. Κατείχε εργοστάσιο εμφιάλωσης λαδιού καθώς και το 50% του ξενοδοχείου Pharae Palace στην Καλαμάτα. 
Η Εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Τετάρτη στις 2 το μεσημέρι στην Υπαπαντή και θα ακολουθήσει η ταφή στους Δολούς της Δυτικής Μάνης.

Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του!
















Δεν υπάρχουν σχόλια: