Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2017

Ο Κώστας Σαφράς δεν είναι πλέον μαζί μας... Διάλεξε μέρα γιορτινή για να μας αποχαιρετίσει!


Δυσάρεστη η είδηση του σημερινού πρωινού. Δεν προλάβαμε καλά - καλά να εορτάσουμε τη Γέννηση του Σωτήρα Χριστού και σήμερα, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, το άγγελμα του θανάτου ενός φίλου μάς συγκλονίζει. Ο Κώστας Σαφράς δεν είναι πλέον μαζί μας. Διάλεξε μέρα γιορτινή για να μας αποχαιρετίσει!
Από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 και μαζί και χώρια, από τις αρχές της δεκαετίας του ’80 πότε συμφωνούσαμε και πότε διαφωνούσαμε. Ξεκινήσαμε από τις τάξεις της ΟΝΝΕΔ, για να τραβήξει ο καθένας από εμάς τον δικό του διαφορετικό δρόμο, εγώ με τη ΝΔ του Κώστα Μητσοτάκη, ο Κώστας με τη ΔΗΑΝΑ του Κωστή Στεφανόπουλου, για να αναρωτιόμαστε έπειτα από δεκαετίες τι κάναμε και τι δεν κάναμε σωστά, αν έπρεπε και αν δεν έπρεπε, αν άξιζε τον κόπο και αν δεν άξιζε, αν ήταν σωστές οι ενδιάμεσες επιλογές ή αν δεν ήταν… Ξανασμίξανε οι δρόμοι μας το 2006 στη Δημοτική Παράταξη του Χαϊδαρίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΚΥΜΑ, αλλά η κοινωνία δεν έβλεπε αυτό που ερχόταν, δεν ήταν ώριμη να μας αποδεχθεί… Ποιοι δικαιώθηκαν και ποιοι όχι δεν έχει καμιά σημασία πια… Όλοι στο ίδιο καζάνι βράζουμε τώρα.
Φίλε Κώστα, κρατώ τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε. Χαίρομαι που αυτή η ψυχοφθόρα πολιτική αντιπαράθεση, αυτή η ανούσια διένεξη που δηλητηριάζει προσωπικές σχέσεις ανθρώπων, έλαβε νωρίς τέλος. Χαίρομαι που την τελευταία δεκαετία ζήσαμε μαζί όμορφες στιγμές, χαρήκαμε με τις χαρές σου και λυπηθήκαμε με τις λύπες σου…
Καλό ταξίδι, φίλε μου, 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει!

Η Εξόδιος Ακολουθία θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Χαϊδαρίου την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου στις 10:30 το πρωί!

Η ταφή θα γίνει στα Μεσοχώρια Ευβοίας!

Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του!
















2 σχόλια:

Μάκης Βασαλάς είπε...

Λυπάμαι πολύ από τους καλούς ο καλύτερος καλό ταξίδι φίλε Κώστα Αιωνία σου η μνήμη

Kostas Plastiras είπε...

Καλό ταξίδι εκεί στον Παράδεισο των Αγγέλων.
Αιωνία σου η μνήμη.