Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η Βασιλική Οικογένεια ενώπιον του Τιμίου Σταυρού και του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Ελένης!!!


Ο τέως Βασιλεύς της Ελλάδος Κωνσταντίνος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Άννα Μαρία και τον υιό τους Πρίγκιπα Παύλο, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, στον γειτονικό μας ομώνυμο Δήμο, ο οποίος έχει την τιμή από τις 14 Μαΐου να φιλοξενεί τμήμα του Τιμίου Σταυρού και το Σεπτό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης.
Την βασιλική οικογένεια υπό τους ήχους κωδωνοκρουσιών, αλλά και των χειροκροτημάτων εκατοντάδων πιστών που περίμεναν υπομονετικά να προσκυνήσουν, υποδέχθηκε στην είσοδο του Ναού ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Β', που ετέλεσε δέηση ενώπιον του Ιερού Λειψάνου. Φανερά συγκινημένος από την παρουσία του Κωνσταντίνου και της οικογένειάς του, ευχήθηκε χαρακτηριστικά το προσκύνημά τους να αποβεί "εις αγαθόν".
Ακολούθως, οι εξέχοντες επισκέπτες περιηγήθηκαν στους χώρους του Θεολογικού Οικοτροφείου της Αποστολικής Διακονίας, όπου ενημερώθηκαν από τον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο για το αξιόλογο και πολύπτυχο έργο του. Ο ίδιος μάλιστα προσκάλεσε τα μέλη της βασιλικής οικογένειας να τιμήσουν το Οικοτροφείο με την παρουσία τους και να έρθουν σε άμεση επαφή με τους φοιτητές του, κάτι που έγινε μετά χαράς αποδεκτό από αυτούς.
Παρών στην υποδοχή και καθ' όλη τη διάρκεια της προσκυνηματικής επισκέψεως της βασιλικής οικογένειας στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας, αλλά και κατά την επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Αποστολικής Διακονίας, ήταν και ο Δήμαρχος της πόλεως της Αγίας Βαρβάρας κ. Γεώργιος Καπλάνης.
Υπενθυμίζουμε ότι το Τίμιο Ξύλο και το Ιερό Σκήνωμα της Αγίας Ελένης θα παραμείνουν στον Προσκυνηματικό Ναό της Αγίας Βαρβάρας του ομωνύμου Δήμου Αττικής, έως και τις 15 Ιουνίου 2017.





























Δεν υπάρχουν σχόλια: