Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

Διακοπή κυκλοφορίας στη συμβολή Πύλου - Λ. Αθηνών στο Δάσος Χαϊδαρίου!


Εδώ και μερικές μέρες οι διερχόμενοι οδηγοί θα έχουν διαπιστώσει ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη συμβολή της Πύλου με τη Λεωφόρο Αθηνών στο ενδιάμεσο των Everest με το ΚΤΕΟ στο Δάσος Χαϊδαρίου. Το πρόβλημα παρά τις τοπικές παρεμβάσεις των προηγούμενων χρόνων δεν επιλύεται και το σπήλαιο δίπλα στο φρεάτιο φαντάζει απειλητικό για πεζούς και αυτοκίνητα. Κατόπιν τούτων και μέχρι νεωτέρας, διακόπηκε η κυκλοφορία σε αυτό το σημείο. Κατατοπιστική είναι η ανακοίνωση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαϊδαρίου που ακολουθεί:

Σε μια εξαιρετικά δύσκολη αλλά απόλυτα αναγκαία για την ασφάλεια των κατοίκων, ενέργεια προχώρησε ο Δήμος μας, αυτή της διακοπής της κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Πύλου, στη συμβολή της με τη Λεωφόρο Αθηνών.
Το πρόβλημα που υπάρχει στο σημείο αυτό, είναι γνωστό τόσο στους κατοίκους της περιοχής, όσο και στο σύνολο του Χαϊδαρίου, αφού χρονολογείται από τα μέσα της δεκαετίας του 1990.
Ειδικότερα, τεχνικές αστοχίες, παραλείψεις και λανθασμένες επιλογές από διάφορους φορείς, έχουν οδηγήσει στο να πλημμυρίζουν σπίτια και επιχειρήσεις στην απέναντι πλευρά της Λεωφόρου Αθηνών και ιδιαίτερα στην οδό Κορυτσάς, ενώ παράλληλα, στην οδό Πύλου και σε κάθε μέτρια η δυνατή βροχή, να πετάγονται καπάκια από τα φρεάτια ομβρίων, να υποχωρεί το οδόστρωμα και να δημιουργείται αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους όταν διέρχονται από το σημείο αυτό.
Εντελώς επιγραμματικά, το πρόβλημα εμφανίστηκε μετά την κατασκευή δικτύου αγωγών ομβρίων της περιοχής Δάσους Χαϊδαρίου το οποίο καταλήγει στον αγωγό της οδού Πύλου, στη συμβολή της με την Εθνική οδό, όπου όμως εκεί, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ο αποδέκτης κεντρικός αγωγός ομβρίων ώστε να παραλαμβάνει τις τεράστιες ποσότητες βρόχινων νερών του Δάσους Χαϊδαρίου.
Στο πλαίσιο αυτό και μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις του Ιουνίου, έπειτα από επιτόπια αυτοψία στις 9 Ιουνίου, μηχανικών της περιφέρειας και του Δήμου μας, καθώς και εκπροσώπων του αναδόχου που έχει αναλάβει την κατασκευή του αποδέκτη - αγωγού ομβρίων στη Λεωφόρο Αθηνών, διαπιστώθηκε ότι γύρω από το φρεάτιο ομβρίων της οδού Πύλου υπάρχει υποχώρηση της ασφάλτου και ότι θα ήταν πραγματικό αμφίβολο αν θα ήταν ασφαλές για τα διερχόμενα οχήματα, να προχωρήσει ο Δήμος σε άλλη μια περιστασιακή παρέμβαση γεμίσματος του κενού στο φρεάτιο αυτό.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος προχώρησε στην άμεση διακοπή της κυκλοφορίας στην οδό Πύλου, από τη Λεωφόρο Αθηνών μέχρι την οδό Θησέως, ενέργεια η οποία επικυρώθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο (αρ. απ.129/2017). Για το θέμα αυτό, ενημερώθηκε άμεσα η τροχαία Αιγάλεω, με την οποία υπάρχει διαρκής επικοινωνία, τόσο για την προειδοποιητική σηματοδότηση διακοπής της κυκλοφορίας, όσο και για την ασφαλή «διοχέτευση» των σχημάτων προς άλλες οδούς.
Για το Δήμο Χαϊδαρίου, είναι απόλυτα κατανοητό το γεγονός ότι από την ενέργεια αυτή προξενείται ταλαιπωρία για τους κατοίκους, καθώς και ότι ενδεχομένως να πλήττονται επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να είναι απόλυτα κατανοητό, ότι σε τέτοιες κρίσιμες περιπτώσεις, προέχει η ασφάλεια και η αρτιμέλεια των κατοίκων και των διερχομένων οχημάτων από το σημείο αυτό.
Από το Δήμο και συγκεκριμένα από την Τεχνική Υπηρεσία και σε συνεργασία με εξειδικευμένους επιστήμονες εξετάζεται με ιδιαίτερη προσοχή το όλο θέμα, ώστε να υλοποιηθεί το έργο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στην οδό Πύλου και σαφώς όχι για την συνολική επίλυση του όλου θέματος, το οποίο θα καλυφθεί όταν ολοκληρωθεί η κατασκευή του κεντρικού αποδέκτη ομβρίων στην Εθνική οδό.

Τεχνική Υπηρεσία Δήμου Χαϊδαρίου



Δεν υπάρχουν σχόλια: