Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Ήγγικεν η ώρα!!!


Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα και από το μυαλό μας εκτός από τους εργαζόμενους που χάθηκαν στους αγώνες για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβών, έρχονται και οι αδικοχαμένοι εργαζόμενοι και συνάδελφοι την ώρα της δουλειάς. 
Πολύ πριν ξεκινήσει αυτό το blog το διαδικτυακό του ταξίδι, αλλά και αμέσως με το ξεκίνημά του, εκφράσαμε την άποψη και την επιθυμία μας και επιδιώξαμε να καταστήσουμε σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις μας και από τη στιγμή που υπήρχαν αδικοχαμένοι συνάδελφοι κατά την εκτέλεση της εργασίας τους, έπρεπε να υπήρχε έστω μια μαρμάρινη πλάκα με τα ονόματά τους...
Οι συνθήκες φαίνεται πως δεν ήταν ώριμες παρ' όλο που σε κάθε ευκαιρία το υπενθυμίζαμε. Πέρασαν πολλά χρόνια από την 1η Σεπτεμβρίου 1992 στην ΠΕΤΡΟΛΑ και δυστυχώς ζήσαμε τις ίδιες τραγικές καταστάσεις την 8η Μαΐου του 2015 στα ΕΛΠΕ.
Δυο χρόνια μετά το δεύτερο τραγικό συμβάν και με διαφορετική Διοίκηση στην Εταιρεία το μέχρι πρότινος  Ανεκπλήρωτο θλιβερό καθήκον... υλοποιείται με την κατασκευή Μνημείων και στις τρεις βιομηχανικές εγκαταστάσεις του ομίλου των ΕΛΠΕ. 
Σε πρόσφατη ανακοίνωση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής: 
8 Μάη, Ηµέρα Μνήµης των Αδικοχαµένων Συναδέλφων µας στις ΒΕΑ: Πάρθηκε οµόφωνη απόφαση για πραγµατοποίηση 4ωρης στάσης εργασίας σε όλες τις εγκαταστάσεις, στις 8 Μαΐου 2017 από τις 09:00 έως 13:00, όπου θα τελεστεί επιµνηµόσυνη δέηση καθώς και τρισάγιο στο χώρο του µνηµείου στις ΒΕΑ, που µέχρι εκείνη την ηµέρα θα έχουν τοποθετηθεί και στις τρεις Βιοµηχανικές Εγκαταστάσεις. Η συγκεκριµένη ηµέρα αποτελεί Ηµέρα Μνήµης για όλους τους αδικοχαµένους συναδέλφους µας και ταυτόχρονα µια τραγική υπενθύµιση του πόσο επικίνδυνη και απαιτητική είναι η φύση της δουλειάς µας.

Περισσότερες φωτογραφίες από την κατασκευή των Μνημείων εδώ!    














Δεν υπάρχουν σχόλια: