Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» στα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά!!!


Εντυπωσιακές εικόνες με στιγμιότυπα από την μεθόρμιση του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Το ιστορικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ», που είναι το μοναδικό εν ζωή πολεμικό μας πλοίο που συμμετείχε ενεργά στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους, ξεκίνησε τον πλου από το Φάληρο προς τη δεξαμενή των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017 και θα παραμείνει εκεί για δύο μήνες.
Κατά το διάστημα αυτό θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης στα ύφαλα και στα εξωτερικά καταστρώματα, καθώς και στοχευμένες αναβαθμίσεις εσωτερικών χώρων.
Για την εκτέλεση των ανωτέρω εργασιών έχουν εξασφαλισθεί χορηγίες που θα καλύψουν μέρος των αναγκών προμήθειας υλικών και παροχής υπηρεσιών.
Ο δεξαμενισμός του Θ/Κ «Γ. Αβέρωφ» κρίθηκε επιτακτικός για την εκτέλεση εργασιών συντήρησης που αφορούν την ασφαλή πλευστότητα, προκειμένου να διατηρηθεί ο ρόλος του, ως πλωτό μνημείο της Ελληνικής Ναυτικής Ιστορίας.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν παρουσιάζουν με τη σειρά:

Απόπλους από όρμο Φαλήρου.

Συνοδεία και απόδοση τιμών από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου S70, Aegean Hawk.

Συνοδεία και απόδοση τιμών από το νεότερο Πολεμικό Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού, το ΤΠΚ ΡΙΤΣΟΣ, στο παλαιότερο, το Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ.

Συνοδεία και απόδοση τιμών από κωπήλατη λέμβο Ναυτικών Δοκίμων, κατά τη διέλευση του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ από τον όρμο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Συνοδεία και απόδοση τιμών από τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, επιβαίνοντα επί της λέμβου του Αρχηγού Στόλου ΠΑΚ ΦΟΙΝΙΞ, κατά τη διέλευση του Θ/Κ ΑΒΕΡΩΦ από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας.

Απόδοση τιμών από το σύνολο των Πολεμικών Πλοίων, εν όρμω Ναυστάθμου Σαλαμίνας.

Είσοδος στη δεξαμενή, όπου θα πραγματοποιηθούν οι εργασίες συντήρησης.




































































Δεν υπάρχουν σχόλια: