Σάββατο 13 Μαΐου 2017

60 Χρόνια Πρόσκοποι Χαϊδαρίου!!!


Οι Πρόσκοποι του Χαϊδαρίου γιόρτασαν απόψε το βράδυ τα 60 Χρόνια συνεχούς παρουσίας και κοινωνικής προσφοράς στην πόλη μας. Ήταν όλοι παρόντες και αισιόδοξοι. Από τους παλιότερους έως τους νεώτερους. Γνωστές φυσιογνωμίες από τα παιδικά μου χρόνια, αποτυπωμένες στο μυαλό μου από τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις εκείνων των εποχών, όπως η παρουσία τους στην Παναγίτσα καθ' όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, παρέλασαν απόψε από μπροστά μου σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα! 
Όμως η μνήμη και η σκέψη σε εκδηλώσεις όπως η αποψινή, τρέχει πάντα και σ' αυτούς που έφυγαν... Σε μία άψογα διοργανωμένη εκδήλωση, έντονα φορτισμένη συγκινησιακά, οι Πρόσκοποι της πόλης μας έτρεξαν απόψε τον χρόνο πίσω, στο όχι και τόσο κοντινό 1957, τότε που ξεκίνησαν την δραστηριότητά τους στο Χαϊδάρι. 
Το ακροατήριο στην κατάμεστη πλατεία στο Παλατάκι παρακολούθησε με ευλάβεια την αναδρομή στο παρελθόν με τις αφηγήσεις των πρωταγωνιστών και το φωτογραφικό ταξίδι στην οθόνη.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι της πόλης, οι επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων και πλήθος δημοτών μας που από νωρίς περιδιάβαιναν τους χώρους με τα εκθέματα.
Ευχόμαστε στους νεώτερους να συνεχίσουν την ανιδιοτελή προσφορά τους στην κοινωνία και να αξιωθούν να γιορτάσουν και τα 100 Χρόνια Προσκοπισμού στην πόλη μας!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ! 



































































































































































1 σχόλιο:

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" (1961-1963) είπε...

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ "ΛΕΩΝΙΔΑΣ" (1961-63)https://anixneftesleonidas.blogspot.gr/2017/05/1961-63.html
Μια αξέχαστη βραδιά, ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ στους συντελεστές της επιτυχίας … και στα 100 χρόνια προσκοπισμού πάλι μαζί. Εξαιρετική παρουσίαση γλυκές αναμνήσεις των πρώτων χρόνων αλλά και πολλές συγκινήσεις συναντώντας παλιές και νεώτερες “φάτσες” μετά από τόσο πολλά χρόνια. Στην μνήμη του Αρχηγού μας Θανάση Βόσση, και ΜΠΡΑΒΟ στο άξιο συνεχιστή του προσκοπισμού στο Χαϊδάρι Γιάννη Μιχάλη.
Ανιχνευτές Χαϊδαρίου “Λεωνίδας” (1961-1963)