Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Taygetos Challenge 2016 στην Καρδαμύλη!!!


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το Σαββατοκύριακο ο ορεινός αγώνας της Δυτικής Μάνης στην ξεχωριστή Καρδαμύλη. Σ’ αυτόν τον τόπο που συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα φιλοξενήθηκε για έβδομη συνεχόμενη χρονιά το Taygetos Challenge ενώ η φετινή αργία της 25ης Μαρτίου δημιούργησε τις τέλειες προϋποθέσεις ώστε να ζήσουμε ένα καταπληκτικό τριήμερο.
Ουσιαστική υπήρξε η βοήθεια της εταιρείας Salomon που έχει συνδέσει άμεσα το όνομά της με τον αγώνα και στηρίζει την προσπάθεια από την πρώτη κιόλας χρονιά αλλά και του καταστήματος Runner Store το οποίο και φέτος πρόσφερε τη δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από την Αθήνα στην Καρδαμύλη.
Οι διαδρομές παρέμειναν ίδιες με τις προηγούμενες χρονιές, καλύπτοντας έτσι όλες τις απαιτήσεις των συμμετεχόντων οι οποίοι μπορούσαν να επιλέξουν μεταξύ τριών αποστάσεων. Την Marathon με συνολικό μήκος 37,4 χλμ και 2.320 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς, την Experience με 20 χλμ μήκος και Υ+ 1.120 μέτρα και τη Fun με 5 χλμ μήκος και Υ+ 200 μέτρα. Όπως κάθε χρόνο η αγωνιστική δράση ξεκίνησε από το Σάββατο το μεσημέρι με το Vertical Speed (650 μέτρα με Υ+ 150 μέτρα) στο οποίο συμμετείχαν και οι μικροί μας φίλοι.
Η Marathon διαδρομή ανοίγει για ακόμη μία χρονιά το Ελληνικό Πρωτάθλημα Skyrunning το οποίο όπως κάθε χρόνο αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον και να προσφέρει μοναδικές συγκινήσεις στους συμμετέχοντες.
Στη διαδρομή Marathon υπήρξαν 6 ηλικιακές κατηγορίες (4 Ανδρών και 2 Γυναικών). Να υπενθυμίσουμε πως για να πάρει ένας αθλητής κατάταξη στον Taygetos Challenge πρέπει να έχει τρέξει και στους δύο αγώνες (τον Κάθετο του Σαββάτου και στον Marathon ή τον Experience της Κυριακής).
Στις διαδρομές Experience και Fun υπήρξαν 2 κατηγορίες, Ανδρών - Γυναικών.
Την ηλεκτρονική χρονομέτρηση είχε αναλάβει η ChronoSystems η οποία αποτελεί εγγύηση για την άμεση και σωστή ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.
Στην ιστοσελίδα του αγώνα Taygetos Challenge μπορείτε να βρείτε αναλυτικές λεπτομέρειες για την κάθε διαδρομή, τους κανονισμούς, τους σταθμούς ανεφοδιασμού, ενημέρωση για τα καταλύματα της περιοχής και φυσικά να επικοινωνείτε για οποιαδήποτε απορία σας.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!











2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πάντα μαγευτική Καρδαμύλη μας φιλοξένησε ακόμη μία χρονιά με αφορμή τους αγώνες Taygetos Challenge by Salomon χαρίζοντάς μας μοναδικές στιγμές τις οποίες θα θυμόμαστε ευχάριστα για πολύ καιρό. Η θετική ενέργεια του Ταϋγέτου και των κατοίκων της περιοχής οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει και στηρίζουν τους αγώνες με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, το πολύ ψηλό επίπεδο των συμμετεχόντων καθώς και το νέο ρεκόρ συμμετοχών σε όλες τις διαδρομές, ήταν η τέλεια συνταγή για να περάσουμε ένα εκπληκτικό διήμερο με πολύ δράση και να χαιρόμαστε όλοι σαν μικρά παιδιά! Η άνοιξη μπορεί να ξεκίνησε και το βουνό να ήταν πλημμυρισμένο με μοναδικά χρώματα και μυρωδιές αλλά ο καιρός μας έδειξε όλα του τα πρόσωπα. Ο αγώνας ξεκίνησε με λιακάδα που μας ανέβασε τη διάθεση ενώ η θέα προς την επιβλητική, χιονισμένη κορυφή, του Ταϋγέτου δημιουργούσε μοναδικές εικόνες. Σύντομα όμως συννέφιασε και προς το μεσημέρι άρχισε να βρέχει. Βροχή που στα ψηλότερα σημεία του βουνού έγινε χαλάζι, ευτυχώς όχι για πολύ ώρα! Το αποτέλεσμα της βροχής ήταν να δυσκολέψει αρκετά την προσπάθεια όλων αφού τα δασωμένα και με μαλακό χώμα μονοπάτια γλιστρούσαν πολύ ενώ αντίστοιχα τα πέτρινα καλντερίμια απαιτούσαν τη μέγιστη προσοχή. Μέχρι όμως το απόγευμα και τον τερματισμό των περισσότερων αθλητών, η μπόρα πέρασε και οι απονομές έγιναν με υπέροχο καιρό!

BENEAS GEORGIOS είπε...

Εξαιρετικά όμορφη, μοναδική διαδρομή, που το προηγούμενο δεκαπενθήμερο είχα την ευκαιρία να γνωρίσω κινούμενος πλησίον της, οδηγώντας!
Οι περισσότεροι από τους αναγνώστες αυτού του blog είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και αυτό το οδοιπορικό με τα πλούσια φωτογραφικά άλμπουμ!