Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Εσείς τι λέτε για το μεταναστευτικό;


Η κατάσταση είναι δύσκολη αλλά διαχειρίσιμη λένε ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που με την πολιτική τους ως αντιπολίτευση και τις δηλώσεις τους ως κυβέρνηση γιγάντωσαν το πρόβλημα του μεταναστευτικού και από εκεί που κατάργησαν την Αμυγδαλέζα των προηγούμενων κατάφεραν μέσα σε λίγους μήνες να κάνουν όλη τη χώρα ένα απέραντο ανεξέλεγκτο στρατόπεδο συγκέντρωσης.
Εσείς τι λέτε για το μεταναστευτικό;
Η χώρα που στις καλύτερες στιγμές της, πόσο μάλλον τώρα σε εποχές αλλεπάλληλων μνημονίων, δεν μπορούσε να διαχειριστεί με επιτυχία τις όποιες κρίσεις παρουσιάζονταν, είτε επρόκειτο για φυσικές καταστροφές (σεισμοί, πλημύρες, χιονοπτώσεις, κλπ), είτε επρόκειτο για δολιοφθορές (πυρκαγιές, χουλιγκανισμοί, κατάλυση της δημόσιας τάξης, κλπ), είτε επρόκειτο για εθνικές κρίσεις (Κυπριακό, Ίμια, Οτζαλάν, Μακεδονικό, κλπ), είτε επρόκειτο για οικονομικές κρίσεις (χρηματιστήριο, ΔΝΤ, μνημόνια, κλπ), φιλοδοξεί να τα βγάλει πέρα με τις ορδές των μεταναστών που συρρέουν από την Ασία και την Αφρική.
Με έκπληξη παρατηρούμε ότι θέλει να διαδραματίσει ρόλο πρωταγωνιστή στην οξεία κρίση του μεταναστευτικού προβλήματος που έχει συγκλονίσει Ευρωπαϊκές χώρες με υποδομές και κρατικούς μηχανισμούς που πάντα δούλευαν ρολόι.
Και είναι ύποπτο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του και οι ελεγχόμενες ΜΚΟ ενώ βλέπουν τα αδιέξοδα που δημιουργούνται, επιμένουν πως μπορούν να διαχειριστούν με αποτελεσματικότητα αυτή την κρίση.
Το βέβαιο είναι πως θέλουν να διαχειριστούν τα οικονομικά κονδύλια που προορίζονται για την αντιμετώπιση της κρίσεως και τους αφήνει παγερά αδιάφορους το αποτέλεσμα.
Υποκριτικά, κρυμμένοι κάτω από τον μανδύα της δήθεν φιλανθρωπίας, έχουν στήσει έναν επικερδή μηχανισμό ξεσκίζοντας στην κυριολεξία την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά και τις κρατικές και ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις παρακαλώντας να κρατήσει το πάρτι όσο περισσότερο γίνεται.
Αυτός είναι και ο λόγος που επιζητούν διακαώς την ανοχή και τη συναίνεση της χειμάζουσας ελληνικής κοινωνίας, από τη μια κλαψουρίζοντας για τους ταλαίπωρους μετανάστες και από την άλλη κολλώντας ταμπέλες σε όσους προβληματίζονται από την ασύδοτη, μη διαχειρίσιμη και καταστροφική για τη χώρα μας κατάσταση.
Όσο για τους καθησυχαστικούς λόγους των αρμοδίων ότι η κρίση είναι παροδική και σε ένα - δυο χρόνια θα έχει ξεπεραστεί, θα σας θυμίσω ότι τα ίδια έλεγαν όταν έδεναν τη χώρα στο άρμα του ΔΝΤ και των μνημονίων που για έκτη συνεχόμενη χρονιά ζουν και βασιλεύουν χωρίς να φαίνεται η παραμικρή ικμάδα φωτός στο βάθος του τούνελ.
Οι εικόνες από τα νησιά και την ηπειρωτική Ελλάδα κάνουν τον γύρο του κόσμου και είναι ακόμα χειμώνας. Φανταστείτε τι έχει να γίνει το καλοκαίρι που θα είναι η θάλασσα λάδι. Το τουριστικό προϊόν που με κόπο για δεκαετίες χτίσαμε απαξιώνεται. Οι ακυρώσεις των τουριστικών γραφείων είναι καταιγιστικές και η μόνη πηγή εσόδων που μας έχει απομείνει θα κλείσει με αρνητικό ισοζύγιο. 
Κανένας δεν θα έρθει σε μια χώρα που συνεχίζονται τα capital controls, που τα νησιά έχουν μεταμορφωθεί σε απέραντους σκουπιδότοπους, που τα πολεμικά του ΝΑΤΟ σουλατσάρουν στο Αιγαίο, που παντού στην επικράτεια άνθρωποι περιφέρουν τη δυστυχία τους και σφίγγεται η καρδιά σου όταν τους βλέπεις και που πολύ πιθανόν να τίθενται και θέματα δημόσιας υγείας.
Βέβαια χαμένοι από αυτή την ιστορία θα είναι οι επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στον τουρισμό, αλλά χαλάλι αφού κερδίζουν οι ΜΚΟ της κάθε κυρά Τασίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και οι Λαλάκηδες θεατρίνοι προπαγανδιστές τους.
Αλλά χαμένοι απ’ ότι φαίνεται θα είναι και οι Σύριοι πρόσφυγες.
Στην πολιτισμένη Ευρώπη όλοι θέλουν τα λεφτά των προσφύγων στις τράπεζές τους αλλά κανένας τους ίδιους τους πρόσφυγες. Λέγεται ότι δεκάδες δις (κάποιοι μιλούν για 80 δις έχουν καταθέσει οι Σύριοι στις Γερμανικές τράπεζες και τώρα η Γερμανία κλείνει τα σύνορά της και τους εγκλωβίζει στην Ελλάδα για να μην μπορέσουν ποτέ να συνδεθούν με τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Εάν είναι αλήθεια αυτό, πρόκειται για άλλο ένα σατανικό σχέδιο των Γερμανών και χρήζει δημοσιογραφικής διερεύνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: