Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Συριζαίοι οικολόγοι χαβαλέδες έχουν αναστατώσει τη Μεσσηνία!!!


Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου που ήμουν στην Μεσσηνία, το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων της τοπικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης ήταν ο Κυπαρισσιακός κόλπος. Το ίδιο και στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Εύχομαι να είμαι κακός μάντης και όχι μάντης κακών, αλλά βλέπω πως η υπομονή εξαντλείται και θα πέσει πολύ στειλιάρι σε κάποιους ΣΥΡΙΖΑιους εκεί κάτω... Είτε είναι κομματικοί εκπρόσωποι, είτε εκπρόσωποι ελεγχόμενων ΜΚΟ, είτε κάποιος ανεπιθύμητος υπουργός Τσιρώνης που ομιλεί για ρεβάνς της οικολογίας από την Costa Navarino… Το σήριαλ συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ως σήμερα και το παρακολουθούμε με ενδιαφέρον...

Δήμος και Περιφέρεια στα κάγκελα!!! 

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως ο αναπληρωτής υπουργός κ. Τσιρώνης παρουσίασε το σχέδιο του Π.Δ. για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο χωρίς ποτέ να συζητήσει με τους Δήμους ούτε και να λάβει υπόψη του την άποψη και την επιθυμία της κοινωνίας των ανθρώπων και κατοίκων της περιοχής. Με πολύ δόση τρόμου και απειλών για καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μιας Ευρώπης που έχει χάσει προ πολλού τον ανθρωπισμό της, όπως τα τελευταία γεγονότα αποδεικνύουν, το σχέδιο του Π.Δ. αποτελεί το προϊόν αποκλειστικής συνεργασίας με τους φορείς που καταγγέλλουν και διασύρουν τη χώρα μας στους δικαστές μας. Έτσι, αποφασίστηκε να απομακρυνθεί ο άνθρωπος από την περιοχή του Κυπαρισσιακού Κόλπου, αλλά, κυρίως, να του στερήσει, όχι πλέον το δικαίωμα της ελπίδας, μιας και αυτή έχει από καιρού προδοθεί, αλλά και αυτής ακόμα της φυσικής παρουσίας του. Ζητάμε για το λόγο αυτό: Την εξασφάλιση ικανού χρόνου διαβούλευσης και την πραγματοποίηση ενημερωτικών ημερίδων στις έδρες όλων των εμπλεκόμενων Δήμων. Η ενημέρωση των πολιτών είναι απαραίτητη με την παρουσία απαραίτητα και του υπουργείου. Συνάντηση με τον υπουργό μετά την ολοκλήρωση της διαβούλευσης για τη συνδιαμόρφωση του τελικού σχεδίου. Αλλά το υπουργείο, κυρίως, αναζητά ΜΚΟ να αναλάβει τους ανθρώπους. Η πρόταση αυτή, φυσικά, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή…
Και ενώ ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας με κοινή επιστολή ζητούν την προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα του Κυπαρισσιακού Κόλπου ώστε να σταματήσουν οι καταστροφικές πρακτικές του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για τις δηλώσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος, κ. Γιάννη Τσιρώνη σε αυτοδιοικητικούς της Τριφυλίας ότι δήθεν με το θέμα του Κυπαρισσιακού επιθυμεί "να πάρει η οικολογία ρεβάνς από την Costa Navarino" δήλωσε τα εξής:
"Οφείλει άμεσα ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας να απομακρύνει τον κ. Τσιρώνη. Με τις παρωχημένες εμμονικές δήθεν οικολογικές απόψεις του, στέκεται εμπόδιο στην ανάπτυξη της Περιφέρειας μας.
Μετά τα προβλήματα που δημιούργησε στη διαχείριση των απορριμμάτων, προσπαθώντας μεθοδικά να οδηγήσει την Πελοπόννησο σε αδιέξοδα, την εμμονή να επιμένει στο Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο έχοντας απέναντί του όλους τους θεσμικούς φορείς των Περιφερειών Πελοποννήσου και Δυτικής καθώς και τις μεγάλες καθυστερήσεις στην υπογραφή μεγάλων τουριστικών μονάδων της Πελοποννήσου, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του εναντίον της ατμομηχανής της τουριστικής ανάπτυξης της Πελοποννήσου ξεπέρασε κάθε όριο.
Είναι ανεπιθύμητος ο κ. Τσιρώνης στην Πελοπόννησο.
Υπενθυμίζουμε στον Αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος ότι η συγκεκριμένη τουριστική επένδυση Costa Navarino αποτελεί πρότυπο επένδυσης, προστιθέμενη αξία της οποίας αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος, γεγονός για το οποίο έχει βραβευθεί σε διεθνές επίπεδο με χαρακτηριστική τη λειτουργία του περιβαλλοντικού ερευνητικού κέντρου στην Ελλάδα "Navarino Environmental Observatory".
Ο κ. Τσίπρας εμπιστεύθηκε τον συνεργαζόμενο "Οικολόγο" κ. Τσιρώνη για μια από τις πιο νευραλγικές θέσεις της κυβέρνησης. Ο κ. Τσιρώνης με περισσό θράσος ανέφερε στο Δήμαρχο Τριφυλίας ότι "ήρθε η ώρα να πάρει ρεβάνς η οικολογία μέσω του Προεδρικού Διατάγματος του Κυπαρισσιακού Κόλπου απέναντι στην επένδυση της Costa Navarino". Η δήλωση του αυτή αποτελεί σοβαρή αιτία για άμεση απομάκρυνση του. Εξελίσσεται σε ένα νέο επικίνδυνο "Βαρουφάκη" του περιβάλλοντος από τον οποίο πρέπει άμεσα να μας απαλλάξει πριν αυτή τη φορά να είναι αργά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: