Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ στα ΕΛΠΕ


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ

Συνάδελφοι, 

Ήρθε η ώρα να τοποθετηθούμε δημόσια πια και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Να θυμηθούμε, Να Κρίνουμε, Να Πράξουμε…

1. Να Θυμηθούμε… όσα ζήσαμε τα τελευταία χρόνια εργασίας στον Όμιλο, που κάθε μέρα έχανε κάτι ακόμα από τον ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό του, αλλά και από όλα όσα κατακτήσανε με αγώνες τα συνδικάτα εδώ και τόσα χρόνια.

 Τα βίαια & πιεστικά προγράμματα αποχώρησης ή «αναδιοργάνωσης», με υπογραφή πρακτικών συμφωνίας και με ελλιπή οργανογράμματα … που τελικά οδήγησαν στην απώλεια έμπειρου ανθρώπινου δυναμικού κι είχαν ως αποτέλεσμα τόσο τον τραγικό απολογισμό του δυστυχήματος της 8ης Μαίου όσο και την πρωτοφανή συρρίκνωση των 2 εμπορικών εταιριών σε ποσοστό που περνά το 65%...
 Τα 12ωρα και τα 16ωρα στις βάρδιες του διυλιστηρίου σε κλίμα εκτεταμένης ανασφάλειας.
 Τα ξεχειλωμένα ωράρια εργασίας στις δυο εμπορίες με απλήρωτες τις υπερωρίες.
 Την εκτεταμένη εργολαβοποίηση που βοήθησε κι αυτή με τη σειρά της στην απώλεια της εταιρικής κουλτούρας, στην αποδυνάμωση της συνδικαλιστικής δράσης και στην γενίκευση εργασιακού περιβάλλοντος εργαζομένων 2-3 και περισσότερων ταχυτήτων.
 Στη γενίκευση της διαίρεσης των εργαζομένων, της εκμετάλλευσης και της τρομοκράτησής τους.

2. Να Κρίνουμε … την επισφαλή κατάσταση που περιήλθε το επικουρικό Ταμείο ΕΤΕΑΠΕΠ της Εμπορίας, ως αποτέλεσμα γνωστών μεν παραγόντων (εργασιακά, πολιτικά, οικονομικά) αλλά και της απουσίας ουσιαστικών πρωτοβουλιών κι αντιδράσεων από την Διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία είναι και ο Θεσμικός «Φύλακας» του Ταμείου μας.

 Την αδυναμία ή άρνηση συνεργασίας μεταξύ των πρωτοβάθμιων Σωματείων του Ομίλου, για την αντιμετώπιση όλων των πιο πάνω πολύ σοβαρών εξελίξεων, εις βάρος των εργαζομένων.
 Την πελατειακή σχέση μέσω παραγοντισμών και την έλλειψη ουσιαστικής συνδικαλιστικής πρακτικής για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων, χωρίς διαχωρισμούς !

Συνάδελφοι,

Μήπως, μετά από όλα όσα επιγραμματικά μόνο αναφέραμε πιο πάνω, ήλθε η ώρα να περάσουμε και στην πράξη ;;;

Εμείς Προτείνουμε

 Την αφύπνιση, την κριτική στάση και την συσπείρωση όλων των εργαζομένων στον Όμιλο
 Την εξάλειψη κάθε μορφής κομματικού ή εργοδοτικού συνδικαλισμού, που μέχρι στιγμής, όχι μόνο δεν προήγαγε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των εργαζομένων, αλλά αντιθέτως λειτουργούσε υπέρ των συμφερόντων των Ολίγων έναντι των Πολλών.
 ΙΣΗ ΑΜΟΙΒΗ για ΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ, μακριά από Εργολάβους & Εργαζόμενους 2-3 ταχυτήτων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ οφείλουμε ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ !...

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΕΛΛΟΝ & ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ

ΕΙΣΑΙ Μ.Ε.Σ.Α. ;

ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ για την ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΒΕΡΕΛΗ ΣΙΣΙ (ΕΚΟ) ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (Ε.Κ) ΔΕΒΒΕΣ ΣΤΑΘΗΣ (ΕΛΠΕ) ΖΟΡΛΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ (ΕΛΠΕ) ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ ΑΚΗΣ (Ε.Κ.) ΚΑΡΓΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ (ΕΛΠΕ) ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Ε.Κ) ΣΑΚΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΕΛΠΕ) ΣΙΜΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΕΛΠΕ) ΣΥΛΛΙΓΝΑΚΗΣ ΛΑΜΠΡΟΣ (ΕΛΠΕ) ΤΣΑΛΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΕΛΠΕ) ΤΣΕΡΦΟΛΙΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Ε.Κ) ΧΗΡΑ ΜΑΡΙΑ (Ε.Κ) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: