Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Η Ελληνική ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο και στο διάσημο Rally Acropolis!!!


Η Ελληνική ανοργανωσιά σε όλο της το μεγαλείο και στο διάσημο Rally Acropolis!!!
Κατάφεραν οι διοργανωτές να τα κάνουν μπάχαλο ακυρώνοντας τις Ειδικές Διαδρομές γιατί λόγω βροχής δημιουργήθηκαν… πραγματικές συνθήκες για αγώνα Rally αυτού του επιπέδου!!!
Και τώρα, θα τρέχουμε να φιλάμε κατουρημένες ποδιές για την επιεική βαθμολογία των διεθνών ομοσπονδιών του μηχανοκίνητου αθλητισμού!!!
Αρχίζω να πιστεύω πως ήρθε η ώρα να ανησυχήσουμε πραγματικά για το μέλλον του διεθνή μας αγώνα μετά και τις υποβαθμίσεις που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια!!!
Για την ιστορία, νικητής στο πετσοκομμένο 61ο Rally Acropolis είναι ο Πολωνός Kajetan Kajetanowicz με το Ford Fiesta R5, στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Ιρλανδός Craig Breen με το Peugeot 208 T16, ενώ στο βάθρο των νικητών θα ανέβει και ο δικός μας Λάμπρος Αθανασούλας που τερμάτισε τρίτος με συνοδηγό τον Νίκο Ζακχαίο οδηγώντας Skoda Fabia RS
Τι μας μένει από τον φετινό αγώνα;
Η εξαιρετική παρουσίαση από την zougla.gr



1 σχόλιο:

Γιάννης Αθανασίου είπε...

Σε μία χωρίς προηγούμενο απόφαση, η οργανωτική επιτροπή του Acropolis ματαιώνει, αναβάλει, ακυρώνει τις ειδικές διαδρομές 7, 8 και 9 και "τελειώνει" τον αγώνα μετά την ειδική 6 και το πρώτο σκέλος της Κυριακής, ανακυρήσσοντας άτυπα ακόμη Πρωταθλητή ERC τον Kajetanowicz.
Ο κακός προγραμματισμός και η αδυναμία αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων που είναι κοινά στους υπόλοιπους αγώνες του θεσμού, αναγκάζουν τους οργανωτές να προβούν σε μία ενέργεια που ίσως και να είναι καταστροφική για τη συνέχεια του Rally Acropolis.
Είχε βροχή, ναι. Είχε λάσπη, ναι. Αλλά ένας αγώνας rally γίνεται κάτω από τις υπάρχουσες πραγματικές συνθήκες. Εδώ γίνονται αγώνες σε πίστα με περισσότερη βροχή. Τι να πουν οι αγώνες σε Αγγλία, Ουαλία και Σκωτία τότε; Αφήνουμε την Κορσική που έγινε πριν λίγες μέρες μέσα στον κυκλώνα που έπνιγε κόσμο στην Κυανή Ακτή και οι οργανωτές ακύρωσαν ΜΟΝΟ μία ειδική.
Τι έγινε εδώ; Η ασφάλεια του αγώνα έπασχε, αφού ούτε τα ασθενοφόρα, ούτε τα πυροσβεστικά μπορούσαν να κινηθούν σε τέτοιες συνθήκες. Και πουθενά δεν υπήρχαν οι συνηθισμένοι διασώστες με τα τετρακίνητα pick-up που βλέπουμε στους υπόλοιπους αγώνες ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ. Χωρίς εξασφάλιση ΑΜΕΣΗΣ ιατροφαρμακευτικής βοήθειας σε περίπτωση ατυχήματος, είναι λογικό να ακυρωθεί η συνέχεια. Δεν είναι όμως λογικό να μην έχει ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ η βοήθεια αυτή κάτω από αυτές τις συνθήκες, που είναι πιθανές στα μέσα Οκτώβρη.
Κάποιοι μιλούν και για τα χρονοδιαγράμματα που δεν έβγαιναν. Και πάλι υπεύθυνη η οργάνωση. Ποιος έφτιαξε χρονοδιαγράμματα που δεν υπολόγισαν πώς θα κινηθεί ο αγώνας αν ο τελευταίος εξαντλήσει τα όρια χρόνου που του αναλογούν;
Τεράστια λάθη, που σίγουρα θα χρεωθούν στον εθνικό μας αγώνα. Και έχοντας χάσει τη θέση του στο WRC χωρίς ουσιαστικά λάθη, φαντάζεστε τι θα γίνει τώρα που έγιναν λάθη… Κρίμα, απλά κρίμα…
Να σημειώσουμε ότι με την απόφαση αυτή στέφεται πρωταθλητής ο Kajetanowicz, χωρίς να δίνεται η δυνατότητα στον Breen να υπερασπιστεί την πρώτη θέση που είχε κερδίσει δυναμικά το πρωί.