Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Επίσκεψη στη Μονή Βουλκάνου προπαραμονή της καθόδου της Εικόνας!!!


Δυο εικοσιτετράωρα πριν από την κάθοδο της Εικόνας της Παναγίας της Οδηγήτριας της επονομαζόμενης και Βουλκανιώτισσας, επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Βουλκάνου στο όρος Ιθώμη και σας μεταφέρουμε εικόνες από τις εργασίες που γίνονται για την αναστήλωση της Μονής και την αποκάλυψη της πέτρας με την οποία είναι κτισμένη και που για πολλές δεκαετίες ο σοβάς απέκρυπτε την τέχνη και την ομορφιά της... 

Ευχόμαστε μετά το πέρας των εργασιών να συμβεί κάτι ανάλογο και στο εγκαταλελειμμένο πάνω Μοναστήρι με την απίστευτη θέα σε όλη τη Μεσσηνία και το Ιόνιο έως τη Ζάκυνθο!!! 

Παρά την κορύφωση των εργασιών όλα είναι έτοιμα για το τελετουργικό της καθόδου που θα ξεκινήσει το Σάββατο το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή το πρωί. 

Με την κάθοδο της Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας ξεκινά το φημισμένο πανηγύρι της Μεσσήνης. Η Ιερά Μονή του Βουλκάνου βρίσκεται στην κορυφή του όρους Ιθώμη και είναι κτισμένη πλησίον της Αρχαίας Μεσσήνης. Τη νύχτα της 19ης προς την 20η Σεπτεμβρίου ξεκινά η λιτανεία της εικόνας, η οποία γίνεται επί 25 χιλιόμετρα καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Αυτή τη νύχτα, πλήθος κόσμου οδοιπορούν συνοδεύοντας την εικόνα της Παναγίας. Η κάθοδος ξεκινά από τον Βουλκάνο και καταλήγει στο Βουλκανιώτικο Μετόχι της Πανηγυρίστρας, όπου και εναποτίθεται η Ιερά Εικόνα για προσκύνημα όσα μερόνυχτα διαρκεί και το πανηγύρι. Το πανηγύρι έχει διάρκεια 9 ημερών και διοργανώνεται κάθε χρόνο από τις 20 έως τις 28 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!































Δεν υπάρχουν σχόλια: