Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Ποντίων για το 1ο Ποντιακό Συναπάντημα στο Χαϊδάρι!!!


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ - ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

1ο ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 4 Ιουνίου 2015 ο Σύλλογος Ποντίων Χαϊδαρίου διοργάνωσε, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου, το 1ο Ποντιακό Συναπάντημα στην Πλατεία Δημαρχείου Χαϊδαρίου.
Η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του συλλόγου ήταν πολύ μεγάλη και το συναπάντημα, το οποίο έγινε για πρώτη φορά στο Χαϊδάρι, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όλους τους καλεσμένους.
Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Αντιγόνη Κυριακάκη και στη συνέχεια η πρόεδρος του συλλόγου κ. Γεωργία Ερμίδου στο χαιρετισμό της είπε μεταξύ άλλων:
«Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω εκ μέρους του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου, στο 1ο Ποντιακό Συναπάντημα που διοργανώνουμε στην πόλη μας, σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου.
Ο σύλλογός μας γνωρίζοντας τις δύσκολες μέρες που διανύει ολόκληρη η Ελλάδα μας και την άσχημη ψυχολογική κατάσταση που ζούμε όλοι μας, λόγω της οικονομικής και όχι μόνο κρίσης, θέλησε να δώσει μια ευχάριστη νότα στο Σαββατόβραδο αυτό και να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σ’ αυτούς που θέλουν να σβήσουν τον πολιτισμό και την παράδοση από τη ζωή μας.
Να θυμίσει σε όλους ότι οι πρόσφυγες πρόγονοί μας κράτησαν ζωντανές τις μνήμες και ξεκίνησαν τη ζωή τους από την αρχή στη Μητέρα Ελλάδα και σ’ ολόκληρο τον κόσμο, διατηρώντας αναλλοίωτο τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους, χορεύοντας και τραγουδώντας με τους ήχους της γλυκόλαλης λύρας.
Μ’ αυτούς τους ήχους θέλαμε κι εμείς να περάσουμε τη σημερινή βραδιά μαζί σας και να σας παρουσιάσουμε παραδοσιακούς ποντιακούς χορούς από διάφορες περιοχές του Πόντου από το Σύλλογο Ποντίων Χαϊδαρίου «Η Ποντιακή Λύρα» και από το Σύλλογο Ποντίων Αιτω/νων Αιγάλεω «Αξέχαστες Πατρίδες», αλλά και χορούς από την λεβεντογέννα Κρήτη και την αγαπημένη μας Μικρά Ασία που θα παρουσιάσουν οι φίλοι μας από το Σύλλογο Κρητών Αιγάλεω και από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο «Άνω Λιούμη» Αιγάλεω.
Στην προσπάθειά μας αυτή είχαμε την αμέριστη συμπαράσταση του Δημοτικής Αρχής της πόλης μας και όλων των δημοτικών συμβούλων, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά…»
Στη συνέχεια απηύθυνε θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της βραδιάς:
Παραμυθοπωλείο «CAP - CAP», Εργοληπτική Γαλανίδη Α.Ε., Μεζεδοπωλείο «ΛΕΜΟΝΑΚΙ», Σχολή Οδηγών «ΒΕΡΟΥΧΗΣ», Βιβλιοπωλείο «ΚΥΒΟΣ», Φροντιστήρια «ΣΠΑΝΟΣ», Πρακτορείο «ΟΠΑΠ» Γιάννης Χαραλαμπίδης, Μεζεδοπωλείο «ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ», Εταιρεία I.B.S Α.Ε και το τμήμα αναψυκτικών «FRUTOP», Εθνική Ασφσλιστική και το Γραφείο Πωλήσεων του Δήμου Δημητριάδη, Μεζεδοπωλείο «ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ», «STUDIO Φωτογραφίας ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ», Αρτοποιία - Ζαχαροπλαστική «PIETRIS», Καφετέρια - Bar «CUTTY SARK».
Επίσης ευχαρίστησε τους καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη βραδιά και ήταν οι: Υφαντίδης Ηλίας, Καστρινόπουλος Χαράλαμπος, Σαββίδης Σταύρος, Κουλαξουζίδης Γιώργος, Καμενίδης Λευτέρης, Τσούλφας Δημήτρης, Νικολαΐδης Παντελής, Κοπαλίδης Παναγιώτης, Ευθυμιάδης Κώστας και Φουλίδης Κώστας.
Τέλος ευχαρίστησε τον ηχολήπτη Βασίλη Γιαννόπουλο και τους συνεργάτες του, τους αφανείς ήρωες της βραδιάς Σπανό Νίκο, Γεωργιάδη Γιάννη, Χρονοπούλου Γεωργία, Συμεωνίδου Ευγενία και Τσότσου Ειρήνη, καθώς και όλα τα παιδιά του χορευτικού, που με την εθελοντική προσφορά τους στήριξαν την εκδήλωση και τέλος όλους τους αγαπημένους φίλους και τα μέλη του συλλόγου για την παρουσία τους στην πρώτη αυτή προσπάθεια αλλά και τη συνεχή στήριξή τους στο έργο του συλλόγου.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Μιχάλης Σελέκος, ο οποίος εξήρε το έργο του συλλόγου και την πρώτη αυτή προσπάθεια, η οποία όπως δήλωσε είχε μεγάλη επιτυχία εν μέσω οικονομικής κρίσης και παραμονή της διεξαγωγής δημοψηφίσματος στην Ελλάδα.
Το γλέντι που ακολούθησε, με ποντιακή αλλά και κρητική μουσική, κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και τιμήθηκε από όλους τους παρευρισκόμενους.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Σελέκος Μιχάλης, ο Χαϊδαριώτης βουλευτής του Σύριζα Β’ Αθήνας κ. Βίτσας Δημήτρης, οι αντιδήμαρχοι κ.κ Βαρυτιμιάδης Ηλίας, Καραγιάννης Νικόλαος, Μοσχονάς Παναγιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελάρος Βασίλης, η αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λυμπουσάκη - Γεωργιάδη Ειρήνη, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πάμε να Ενώσουμε το Χαϊδάρι» κ. Μποζίκας Ανδρέας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Πολίτες σε Δράση» κ. Σπηλιόπουλος Θεόδωρος, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Όραμα Δημιουργίας» κ. Δρούλιας Ηρακλής, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Διάφανος Δήμος» κ. Ασπρογέρακας Κώστας, ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Όλοι Μαζί για το Χαϊδάρι» κ. Φουρλής Κώστας, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Γκανά - Ρηγάκη Αγγελική, Βουλγαρίδης Λεωνίδας, Τροχίδης Μανώλης, Θερμού - Μαλλιώτη Ελένη, Κέντρης Γιάννης, ο πρόεδρος του «Ψωμιάδειου» Πολιτιστικού Κέντρου Ποντιακού Ελληνισμού και αντιδήμαρχος Κορυδαλλού κ. Δημήτρης Χριστοφορίδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Πυργούσων Αττικής «Το Πυργί της Χίου» κ. Μαρία Μπρη - Παπαμακαρίου, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών «Δωδωναίων Φως» κ. Κρυστάλλης Γρηγόρης, ο πρόεδρος του Χριστοδούλειου Ιδρύματος κ. Γιώργος Χριστοφοράκης, ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Πήγασος» κ. Δεσάντης Πλάτων, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνιανών Αττικής «Η Αγία Ζώνη» κ. Σαραντινού Κατερίνα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αιγάλεω κ. Κλεισαρχάκης Ανδρέας, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αιτωλ/νων Αιγάλεω «Αξέχαστες Πατρίδες» κ. Φάνης Κοντοχρήστος, η πρόεδρος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Άνω Λιούμη» Αιγάλεω κ. Ρόζη Βασιλική, πρόεδροι και μέλη των ποντιακών συλλόγων Κορυδαλλού, Πετρούπολης, Αγ. Βαρβάρας, Ασπροπύργου, Περιστερίου, Μελισσίων, Ελευσίνας, Φυλής, Ένωσης Ποντίων Αιγάλεω, Καρέα - Βύρωνα, Φοιτητών Αττικής, «Κ.Ο.Π.Α», «ΣΕΡΡΑ», η δημοσιογράφος του περιοδικού «Δυτικές Διαδρομές» κ. Ιωαννίδη - Στεφανάκη Μαριάννα, ο κ. Μπενέας Γιώργος από το blog επι-δεξιος (ψάλτης), καθώς και πλήθος φίλων, συνδημοτών και μελών του Συλλόγου Ποντίων Χαϊδαρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ!




Δεν υπάρχουν σχόλια: