Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015

Στη βραδινή μας έξοδο ήταν όλα… ένα κι ένα!!!


Κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα στο διάβα του χρόνου... Έχουν κυλήσει αρκετές δεκαετίες από το όχι και τόσο κοντινό 1981, τότε δηλαδή που πρωτοεπισκέφθηκα ένα υπόγειο κουτούκι με τζάκι στην πλατεία Κουνελίων του Χαϊδαρίου. Ήταν το "Τζάκι" του Γιάννη Βορρέ που έμελλε να γίνει αγαπημένο στέκι. Εκεί πραγματοποιούνταν η καθιερωμένη έξοδος του Σαββατόβραδου με την παρέα εκείνης της εποχής να βάζει ρεφενέ το χαρτζιλίκι της εβδομάδας... 
Από τότε πολλά άλλαξαν και στην παρέα και στην πόλη και στην επιχείρηση. Η παρέα σκόρπισε από δω και από κει, η πόλη εκμοντερνίστηκε, το κουτούκι έπαψε να υπάρχει… ανέβηκε στην πλατεία εκεί όπου άλλοτε ήταν το καφενείο της γειτονιάς και το "Τζάκι" έγινε… "ένα κι ένα", με τα παιδιά του Γιάννη να έχουν αναλάβει τα ηνία της επιχείρησης!
Κι εμείς, πενταμελής οικογένεια πια, είπαμε να το ρίξουμε λίγο έξω και το επισκεφθήκαμε για άλλη μια φορά προχθές, για να γιορτάσουμε την επιτυχή συμμετοχή του μικρού της οικογένειας στις Πανελλαδικές εξετάσεις!
Δεν προλάβαμε να καθίσουμε κάτω από τις πλούσιες φυλλωσιές των καλοκλαδεμένων μουριών και οι εκπλήξεις άρχισαν να διαδέχονται η μία την άλλη… ούτε συνεννοημένοι να ήμαστε… τόσοι παλιόφιλοι στα διπλανά τραπέζια… το έχουν κάνει στέκι και μάλλον εμείς έχουμε χάσει πολλά επεισόδια απορροφημένοι από τις υποχρεώσεις της ζωής και της καθημερινής βιοπάλης!
Η βραδιά ήταν εκπληκτική... Το καταπράσινο και δροσερό περιβάλλον, που έλουζε με τις ακτίνες του το μαγιάτικο φεγγάρι, και η εμπειρία τόσων δεκαετιών, που ήταν έκδηλη στη φιλοξενία, στην εξυπηρέτηση και στα φαγητά, μας έκαναν να ξεχαστούμε έως αργά μετά τα μεσάνυχτα…
Και γιατί να το κρύψουμε άλλωστε, με όλα αυτά τα εξαιρετικά εδέσματα που έφθασαν στο τραπέζι μας, στο τέλος δυσκολευτήκαμε να σηκωθούμε από το πρόσθετο βάρος!
Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε κι εσείς να βγείτε στην πόλη για φαγητό θυμηθείτε πως εδώ είναι όλα… ένα κι ένα!!!
Ο Νίκος, η Τζένη και οι συνεργάτες τους θα κάνουν ό,τι περνάει από τα χέρια τους για να περάσετε αξέχαστα... 


Ένα & Ένα 
Κύπρου 19, Πλατεία Κουνελίων, Χαϊδάρι
Τηλ.: 2105819463 & 6974811026

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!  

























Δεν υπάρχουν σχόλια: