Κυριακή 10 Μαΐου 2015

Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η υποδοχή του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας!!!


Με Βυζαντινή μεγαλοπρέπεια η υποδοχή του σκηνώματος της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Βαρβάρας από τη Βενετία στην Ελλάδα!

Στην Ελλάδα της πολυδιάστατης κρίσης ο λαός προσεύχεται και ελπίζει!

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ εδώ!

Κάθε άνθρωπος κάνοντας πού και πού τον απολογισμό του, ιεραρχεί τις μεγάλες στιγμές της ζωής του. Για εμένα μια από αυτές ήταν η σημερινή, της υποδοχής στον γειτονικό μας Δήμο του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας. Όπως έχω εκμυστηρευθεί και παλαιότερα εδώ με συνδέει κάτι ιδιαίτερο από τα παιδικά μου χρόνια με τη Μεγαλομάρτυρα Αγία Βαρβάρα και το προσκύνημα στον ομώνυμο Δήμο.
Για πρώτη φορά εδώ και χίλια χρόνια ολόκληρο το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας επιστρέφει σε ορθόδοξα χέρια έστω και για λίγες ημέρες. Με μια κίνηση ιδιαίτερα συμβολική η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποφάσισε να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, παραχωρώντας για δυο εβδομάδες ολόκληρο το σκήνωμα της μεγάλης Αγίας, το οποίο φυλάσσεται στη Βενετία.
Το ιερό λείψανο παρέλαβε ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος στα σύνορα των δήμων Αιγάλεω, Χαϊδαρίου και Αγίας Βαρβάρας στην Ιερά Οδό και Ελευθερίου Βενιζέλου και αφού τοποθετήθηκε σε κιλλίβαντα πυροβόλου κατευθύνθηκε στον τόπο του προσκυνήματος όπου το υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Κλήρος, στρατός και λαός έδωσαν εντυπωσιακά το παρόν τους στη μεγαλοπρεπή υποδοχή σχηματίζοντας ένα αστείρευτο ανθρώπινο ποτάμι από τη διασταύρωση έως τον τόπο του προσκυνήματος.

Δείτε το πρόγραμμα των ακολουθιών εδώ!

Δείτε φωτογραφίες από τον τόπο του προσκυνήματος εδώ!








































Δεν υπάρχουν σχόλια: