Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Η Καλαμάτα υποδέχθηκε απόψε για πρώτη φορά την εικόνα της Παναγίας από το Βουλκάνο!!!


Ξεχωριστή η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου απόψε στην Αγία Αικατερίνη της Καλαμάτας!!!

Με λαμπρότητα και κατάνυξη η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας από το όρος Ιθώμη (Βουλκάνο)!!!

Με την έγκριση και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, η Καλαμάτα υποδέχτηκε τη χαριτόβρυτο Εικόνα της Παναγίας της Βουλκανιωτίσσης σήμερα στις 6 το απόγευμα.
Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε από τον κλήρο και τους πιστούς στη συμβολή των οδών Θεμιστοκλέους και Αριστείδου και εν πομπή έφτασε στον Ενοριακό Ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης (νησάκι), όπου και εναποτέθηκε για τριήμερο προσκύνημα.
Αυτή τη στιγμή ψάλλεται η Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου και στις 10 το βράδυ θα τελεστεί Ιερά Αγρυπνία προς βοήθεια και ενίσχυση των πιστών.
Η Εικόνα θα παραμείνει στο Ναό για προσκύνημα έως το πρωί της Δευτέρας 30 Μαρτίου κι έπειτα θα αναχωρήσει για το μόνιμο θρόνο της στην Ιερά Μονή Βουλκάνου. Να σημειωθεί ότι η ιερά Εικόνα έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη της Καλαμάτας.
Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε τις άοκνες προσπάθειες του κλήρου, των επιτρόπων του ναού αλλά και των ενοριτών για την αποπεράτωση του ναού που μετά τον καταστροφικό σεισμό της Καλαμάτας το 1986 στεγάζεται σε λυόμενη κατασκευή.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την υποδοχή της εικόνας, τον προσωρινό ναό, τον υπό ανέγερση ναό και τις προσπάθειες των ενοριτών για την αποπεράτωση εδώ!


























Δεν υπάρχουν σχόλια: