Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Ο Αλέξης ήρθε για να μείνει!!!


Όταν εδώ και μήνες προειδοποιούσα από αυτό εδώ το βήμα αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το ποια θα ήταν η πορεία των πραγμάτων, κάποιοι φίλοι ζούσαν το όνειρο και με χλεύαζαν. Κάποιοι από αυτούς που μέχρι προχθές με λοιδορούσαν, σιώπησαν και κάποιοι που μιλούσαν για success story τώρα μιλούν για παρένθεση. Μου έρχονται στο νου ανάλογες ιστορίες από την εποχή της "Αλλαγής" του Οκτώβρη 1981. Έτσι και τότε κάποιοι μιλούσαν για προσωρινή πολιτική κατάσταση. Άντε έξι μήνες έλεγαν, αλλά ο Αντρέας δημιούργησε πολιτική δυναστεία.
Δυο μέρες μετά το αποτέλεσμα των εκλογών μερικοί φίλοι με ρωτούν τι βλέπω. Πιο ανήσυχοι είναι αυτοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Δεν ξέρουν εάν πρέπει να μείνουν ή να φύγουν τώρα που είναι νωρίς. Τους απαντώ ότι ο Αλέξης ήρθε για να μείνει. Αυτή είναι η άποψή μου. Αυτή την αίσθηση έχω. Τι θα επιλέξουν να κάνουν αυτοί είναι δικό τους πρόβλημα. Ένας πρώην Κνίτης συσπειρώνει (και εμπνέει;) τους ψηφοφόρους του "μεσαίου χώρου". Την επόμενη δεκαετία, ηγέτης αυτού του απροσδιόριστου, που οι επικοινωνιολόγοι του Κώστα Καραμανλή, είχαν προσδιορίσει ως "μεσαίο χώρο", θα είναι ένας πρώην Κνίτης. Ο Αλέξης Τσίπρας!
Τέτοια ιδεολογικοπολιτική πενία και πενία πολιτικών προσωπικοτήτων στο "μεσαίο χώρο" δεν πρέπει να έχει υπάρξει ουδέποτε από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους, ούτως ώστε να καταστεί κυρίαρχη στις μέρες μας μια προσωπικότητα προερχόμενη από έναν ακραίο και αμφιλεγόμενο πολιτικό χώρο.
Δεν είναι τυχαίο γεγονός άλλωστε ότι έπεσαν στο κενό τα ψευδοδιλλήματα της ηγεσίας της Ν.Δ. και ο εκφοβισμός των ψηφοφόρων για τον κίνδυνο της αριστεράς, ούτε και η περαιτέρω μείωση των ποσοστών του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

φιλε γιωργο, με την ψηφιση των δυο νομοσχεδιων το ενα των ανωμαλων, και το αλλο με το χασις, ο αλεξης εβαλε στο τσεπακι του σιγουρα μια τετραετια ακομη!!!