Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015

Καινούριος χρόνος!!!


Καινούριος χρόνος

«Ευλόγησον τον στέφανον του ενιαυτού της χρηστότητός Σου Κύριε»

Νέος χρόνος..., νέα σχέδια, νέες ελπίδες! Απολογισμός βαρύς. Βία και πόλεμοι, παντού. 
Χρεοκοπία και αδιέξοδα σε μας, σκοτεινά τα όνειρα των νέων, άγχος στους μεγαλύτερους, χωρίς προσδοκία οι άνεργοι. Θα αναμένουν για πολύ! 
Ωστόσο, τα «πρωινάδικα» συντρο-οφεύουν πολλές ελαφρόμυαλες κυρίες και κάποιες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην αστρολογία, όπως την αναλύει με σκέρτσο κάποια «φαιδρά πορτοκαλέα» σε πολύ φαιδρότερες του καναπέ. 
Οι κυβερνώντες και οι αντιπολιτευόμενοι εξακολουθούν να κινούνται μεταξύ ιδιωτείας και ιδιοτέλειας και ο ταλαίπωρος πολίτης αναζητεί στον ορίζοντα μια χαραμάδα φωτός. 
Υπάρχει ελπίδα; Για τους υλιστές και τους επιδερμικούς τέλειωσαν αυτά προ πολλού. Οι ενδεείς θα ικετεύουν το σύστημα και θα μένουν ευχαριστημένοι με λίγα ψίχουλα. Οι «έχοντες και κατέχοντες» δε θα μπορούν να απολαμβάνουν τα αγαθά. Οι κλέφτες θα τους απειλούν και οι ασθένειες θα τους κατατρύχουν... Είναι ζωή αυτή; 
Για τον πιστό Χριστιανό μοναδική ελπίδα είναι η εναρμόνιση της ζωής του με το θέλημα του Θεού. Να στοχεύσει στους καρπούς του Πνεύματος, ήτοι: «Χαρά, ειρήνη, μακροθυμία, χρηστότης, αγαθωσύνη, πίστις, πραότης, εγκράτεια...» (Γαλ. 5, 22). 
Αυτή την καλλιέργεια κι αυτή την προκοπή εύχεται η στήλη στους προσφιλείς αναγνώστες. 
ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ, Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ !

π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης

"ΕΥΩΔΙΑ" Ιανουάριος 2015


Δεν υπάρχουν σχόλια: