Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

«Δόξα ἐν Ὑψίστοις Θεῷ καί ἐπί γῆς εἰρήνη...»


Αγγελικό το μήνυμα για τη σάρκωση τοῦ Θεού. Δεν προηγήθηκαν δηλώσεις και δε στρώθηκαν χαλιά. Αγγελικές υμνωδίες ανακοίνωσαν το γεγονός∙ κι αυτό το άκουσαν μονάχα όσοι είχαν την καλή διάθεση.
Το ίδιο μήνυμα και σήμερα για όλους, μόνο που θα ακουστεί από λίγους.
Μάλλον δε θα το ακούσουν οι βιομήχανοι των όπλων∙ δεν τους βολεύει η ειρήνη... είναι μια σχέση σαν τον διάολο με το λιβάνι.
Προφανώς δε θα το ακούσουν οι πλούσιοι, που γίνονται ολοένα και πλουσιότεροι∙ δεν τους εξυπηρετεί η εξίσωση...
Πιθανώς δε θα το ακούσουν οι δικτατορίσκοι που δυναστεύουν τα 4/5 του πληθυσμού της γης∙ ίσως μάλιστα πάνε και στις Εκκλησίες, με φρουρά ασφαλώς, και βέβαια θα κάνουν διαγγέλματα.
Ενδεχομένως να μην το ακούσουν οι ημέτεροι κυβερνήτες∙ τούτοι εξακολουθούν να σκεπάζουν ανομήματα και να εκτρέφουν άλλα. Σύντομα θα έχουμε τα ανούσια «θα», για τη μοναδική ημέρα της δημοκρατίας, εκείνη της κάλπης. Μετά «θα μας γράφουν...»
Ούτε οι υποψήφιοι κυβερνώντες είναι διατεθειμένοι να ακούσουν∙ αυτοί μόνο την «ανατροπή» σκέφτονται∙ για ντροπή ούτε λόγος.
Κρίσιμο ερώτημα αν θα ακουστεί το μήνυμα από τους ευσεβείς.
Οι πολλοί βλέπουν την υπόθεση σαν φολκλόρ με λαμπιόνια, για εξωτερική εντύπωση. Όμως, ετούτη η γέννα είναι θέμα εσωτερικό. Μέσα μας πρέπει να θρονιαστεί ο Χριστός.

π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης

"ΕΥΩΔΙΑ" Δεκέμβριος 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: