Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

ΣΚΕΕΠ vs ΕΕΣΚ στα ΕΛΠΕ


ΕΕΣΚ
24/11/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Είναι πραγματικά λυπηρό, την ώρα που γίνεται αγώνας για να πετύχει επιτέλους μια Γενική Απεργία σε όλη τη χώρα, για να σταματήσουμε την καταστροφή που έφεραν οι κυβερνητικές πολιτικές των μνημονίων της τρόικας και των αφεντικών τους, εμείς να ασχολούμαστε με τα ψέματα, την λάσπη και την υποκρισία παρατάξεων και «συνδικαλιστών» που έχουν σαν μοναδικό στόχο τους και αγωνία!!, να δικαιολογήσουν την όποια ύπαρξή τους… 
Με το ξεκίνημα της νέας θητείας του Δ.Σ. του Σωματείου (Νοέμβριος 2013) και ενώ είχαμε μπροστά μας να αντιμετωπίσουμε πολλά και σοβαρά θέματα όπως νέα ΕΣΣΕ, Εσωτερικό Κανονισμό, Προσωπικό Ασφαλείας, Οργανογράμματα, Μερική εξαγορά της Groupama, Φορολογικά Λάθη, Καταγγελία του Συνταξιοδοτικού Προγράμματος από την Groupama και συνεχή προβλήματα της καθημερινότητας, η ηγεσία του ΣΚΕΕΠ όλο το παραπάνω χρονικό διάστημα επιδίδεται σε ένα λίβελλο λάσπης μέσω ανακοινώσεων και της γνωστής «πετρελαιοπληγής» ως «ANONYMOUS» λέγοντας πολλά και απίστευτα ψέματα ή ανακατεύοντας ψέματα με μισές αλήθειες, που παραπληροφορούν και πολλές φορές βγαίνουν και σαν «λαγοί» του εργοδότη. 
Κατηγορούν το Προεδρείο ως «εργοδοτικό και πουλημένο, ως εκπρόσωπο του ΣΕΒ», αυτοί που αλλάξανε το όνομα της παράταξής τους και απεμπόλησαν τα σύμβολά τους, γιατί ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠΑΣΟΚ (ΠΑΣΚΕ), αυτοί που δεν αντέχουν ούτε ο ένας τον άλλο, γι’ αυτό και εμφανίζονται κατά περίπτωση ως ΣΚΕΕΠ, ως ΠΑΣΚΕ ή ως ΑΣΠ/ΗΔΑ !!!! 
Αυτοί που σε καλές εποχές έχοντας την ευθύνη του Σωματείου (ως ΠΑΣΚΕ τότε), ζημίωναν τους εργαζόμενους, τους διαχώριζαν σε δύο ταχύτητες (το περίφημο Δέντρο με τα 82 Μισθολογικά Κλιμάκια), χώριζαν σε κατηγορίες εργαζόμενους της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ και με το άρθρο 14 σε διαφορετικές αποζημιώσεις. Τότε ήταν που γενικεύτηκαν και οι εργολαβοποιήσεις… Είναι οι ίδιοι που κατά την περίοδο της ομογενοποίησης σε ΕΛΠΕ, συμβιβασμένοι και ξεπουλημένοι στην εργοδοσία, εντάξανε πολύ χαμηλά τους προερχόμενους από τις πρώην ΕΚΟ, ΔΕΠ, ΔΕΠ-ΕΚΥ, ΠΕΤΡΟΛΑ. 
Είναι οι ίδιοι που το 2009 πραξικοπηματικά ρίξανε το δημοκρατικά εκλεγμένο προεδρείο του Σωματείου και λειτούργησαν αντικαταστατικά μη δεχόμενοι τις υπογραφές 680 συναδέλφων για Γενική Συνέλευση. Τότε ήταν που υπέγραψαν και το Πρακτικό Συμφωνίας για τις προϋπηρεσίες που περιείχε τον όρο της πλήρους ταυτοποίησης με εργασία μόνο σε Διυλιστήρια όπου ουσιαστικά καταργούσε τις προϋπηρεσίες όλων των νέων που προσλήφθηκαν από το 2008 και μετά και έβαζε ταφόπλακα στις επόμενες γενιές. Ποιον βόλευε τότε αυτή η ρύθμιση και ποιον εξυπηρέτησαν με το Πρακτικό; 
Σίγουρα όχι τους εργαζόμενους!!!! Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που υπέγραψαν τις 2 ταχύτητες και στο Συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ( GROUPAMA) με 6,5% για τους παλαιούς (πριν το 1993) και 1,3% για τους νέους και που με προσπάθειες διορθώθηκε τα επόμενα χρόνια στο 2,5%. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που σε καλές εποχές υπέγραφαν συμβάσεις 0,3% κάτω από τον πληθωρισμό!!! Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που πρότειναν στο σημερινό Προεδρείο το 2011 να υπογράψουμε μειώσεις και κατάργηση μισθών του πριμ παραγωγής, γιατί όπως έλεγαν χαρακτηριστικά «μας παραδώσανε ΕΣΣΕ και θέλουνε ΕΣΣΕ»!! Ευτυχώς δεν τους ακούσαμε…  
Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που ενώ οι συνάδελφοί τους αγωνιζόταν στις πύλες, όταν οι συνδικαλιστές της ΕΝΙΑΙΑΣ δεχόταν Εξώδικα απόλυσης από την εταιρεία, η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ επέλεξε να κοιτάει αμήχανα …….. από τα απέναντι πεζοδρόμια!!!!! 
Αλήθεια συνάδελφοι, ποιος μπορεί να ξεχάσει τα Εξώδικα του Καρχιμάκη (ΠΑΣΟΚ), της ΠΑΣΚΕ/ ΓΣΕΕ και της ΠΑΣΚΕ Κλάδου που μας καλούσε να μην προχωρήσουμε στις προσλήψεις το 2009 λόγω εξαγγελίας των εθνικών εκλογών, γιατί σε διαφορετική περίπτωση όταν θα ερχόταν στην εξουσία θα τους απέλυαν όλους!!!!! 
Αλήθεια τι να πρωτοθυμηθούμε, με την καταγγελία της Groupama το 2005 από 4% εγγυημένο επιτόκιο το μείωσαν σε 3,35% σε καλές πάλι εποχές, την κατάργηση στο Ιατρονοσοκομειακό (του νοσοκομειακού επιδόματος, για τις εγχειρήσεις, το πλαφόν στις πρώτες αποδείξεις του κάθε έτους) και όλα αυτά κρυφά από τις άλλες παρατάξεις του Δ.Σ. αλλά και από τους εργαζόμενους!!. 
Πάει πολύ αυτοί, που ο συνδικαλιστικός τους φορέας, η ΠΑΣΚΕ/ ΓΣΕΕ, σε όλα τα σωματεία που ελέγχουν σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, έχουν αποδεχθεί μειώσεις έως 60% με ή χωρίς Ενιαίο Μισθολόγιο να μιλούν για ξεπούλημα και κατεστραμμένες συμβάσεις. Ξέχασαν τους αγώνες μας για να βγούμε από το Ενιαίο Μισθολόγιο σαν ΕΛΠΕ και τι έλεγαν τότε; Φαίνεται ότι κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. 
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Το Σωματείο σε πολύ δύσκολες Μνημονιακές εποχές διασφάλισε με τον καλύτερο τρόπο το σύνολο των εργασιακών σχέσεων υπογράφοντας ΕΣΣΕ, Πρακτικά Συμφωνίας, Εσωτερικό Κανονισμό, Προσωπικό Ασφαλείας, Groupama κ.α. Το σημερινό Προεδρείο είναι ο εγγυητής των εργασιακών θεμάτων που τα διαχειρίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Άλλωστε η εμπιστοσύνη και η στήριξη των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια που σαν Ενιαία – Ενωτική Σ.Κ. έχουμε την κεντρική ευθύνη της διαχείρισης του Σωματείου, είναι η μόνη τρανταχτή απόδειξη. 
Συνάδελφοι, σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε όλους αυτούς τους χαμαιλέοντες του συνδικαλισμού που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του εργοδότη κάτι που ξέρουν να κάνουν πολύ καλά χρόνια τώρα. Άλλωστε αποτελεί τρανταχτή απόδειξη ότι σε καμία τους ανακοίνωση δεν βγάζουν τσιμουδιά για την Εταιρεία. Σας έχουμε πάρει χαμπάρι συνάδελφοι της ΠΑΣΚΕ, ΣΚΕΕΠ ή ΑΣΠ/ΗΔΑ ή όπως αλλιώς θέλετε να ονομάζεστε. 
Τέλος καλούμε το Προεδρείο του Σωματείου να μην ασχοληθεί άλλο με αυτές τις ξεπερασμένες τακτικές των συγκεκριμένων ηγεσιών και να ασχοληθεί σοβαρά και υπεύθυνα, όπως άλλωστε το πράττει μέχρι σήμερα με τα μεγάλα προβλήματα των συναδέλφων, που πολλαπλασιάζονται λόγω και των πολιτικών που οι μνημονιακές κυβερνήσεις επιβάλλουν. 
Γι’ αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της 27 Νοεμβρίου 2014 και στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Γιατί δεν πάει άλλο. 

Πρέπει να τους σταματήσουμε πριν τα ξεπουλήσουν όλα!!

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!! 

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ.


ΣΚΕΕΠ
26.11.2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Διαβάζοντας την ανακοίνωση της ΕΝΙΑΙΑΣ είναι ολοφάνερο ότι αποτελεί προϊόν εκνευρισμού, που απευθύνεται αποκλειστικά σε εξαρτημένο οπαδικό ακροατήριο και όχι στο σύνολο των εργαζόμενων, που έχουν αντιληφθεί τον ρόλο τους και την αποκλειστική αποστολή του Προεδρείου να εξαρθρώσουν τις από χρόνια αγώνων εργασιακές μας σχέσεις. Κατέφυγαν λοιπόν σε ένα παραλήρημα βουτώντας στο 10ετές παρελθόν, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια όπως συνήθως έκαναν και συνεχίζουν με ευλάβεια να κάνουν, προσπαθώντας να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους από τα αίσχη που διαπράττουν εκτελώντας εργολαβικά την αποστολή τους.
Το τραγικό στην κατάσταση δεν είναι ούτε η βουτιά τους, ούτε η δικιά τους εκδοχή για γεγονότα που συνέβησαν ή "δήθεν" συνέβησαν στο παρελθόν διότι όλα έχουν απαντηθεί ένα προς ένα στον καιρό τους, αλλά η πεισματική τους άρνηση να απαντήσουν στα όσα τους ασκούμε κριτική και τους καταγγέλλουμε.

Θα τους επαναλάβουμε λοιπόν, τα ζητήματα που αυτοί διαχειρίζονται και στα οποία επιτέλους θα πρέπει να απαντήσουν:

➢ Γιατί από 2180 μέλη που είχε το Σωματείο μας σήμερα έχει 1669 και πόσες θέσεις απεμπόλησε το σημερινό Προεδρείο; Aς το απαντήσουν.
➢ Γιατί από 224 εκ. ευρώ που ήταν η μισθοδοσία το 2011 σήμερα είναι περίπου 130 εκ. και ποιος αποδέχθηκε όλες αυτές τις μειώσεις; Aς το απαντήσουν.
➢ Γιατί δεχτήκαν το ΕΒΙΤDA να ρυθμίζει τις σταθερές μας μέχρι εχθές αμοιβές και μάλιστα σε εταιρεία εντάσεως κεφαλαίου και όχι εντάσεως εργασίας; Ποιoς εξυπηρέτησε τον δεκαετή διακαή πόθο του εργοδότη ώστε οι αμοιβές να καταλήξουν από σταθερές σε ελαστικές; Aς το απαντήσουν.
➢ Γιατί σε τρεις απολύσεις ως σήμερα δεν έχουν βγάλει άχνα ή έστω μια αναφορά σε μια ανακοίνωση; Aς το απαντήσουν.
➢ Γιατί ενώ ξεκάθαρα απαγορεύεται η όποια εξαρτημένη σχέση με την εταιρεία όταν κάποιος απολυθεί είτε οικιοθελώς είτε προς σύνταξη, πάρα πολλοί συνάδελφοι επανέρχονται με εργολαβική σχέση στα πόστα που κατείχαν; Aς το απαντήσουν.
➢ Γιατί στα Οργανογράμματα που με σαλαμοποιημένες ενέργειες μειώνονται δραματικά και ιδιαίτερα σε παραγωγικά πόστα το Προεδρείο σφυρίζει αδιάφορα; Ποιος υπερψήφισε την εθελούσια έξοδο 55 συναδέλφων χωρίς αντικατάσταση; Aς το απαντήσουν. 
➢ Γιατί αποδέχτηκαν προαγωγές χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν πάρει τις αξιολογήσεις τους; Ας το απαντήσουν
➢ Γιατί αποδέχτηκαν διαφορετικές οκονομικές απολαβές μεταξύ των Συντονιστών; Ας το απαντήσουν.
➢ Γιατί οι συνάδελφοι στη Χειμάρρας δεν παίρνουν timers; Ας το απαντήσουν.
➢ Γιατί αποδέχτηκαν τις μειώσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στα λεωφωρεία, στα οδοιπορικά, στα κουπόνια κτλ; Ας το απαντήσουν.
➢ Γιατί αποδέχτηκαν την εν κρυπτώ τροποποίηση του Συμβολαίου της Groupama προς όφελος του εργοδότη στην εθελουσία του 2011; Γιατί ενώ γνώριζαν για την καταγγελία του Συμβολαίου από τον Ιούνιο του 2014 το απέκρυψαν; Γιατί ενημερώνουν επιλεκτικά τους "ημετέρους" ότι μπορούν ακόμα και τώρα να κάνουν αιτήσεις και να πάρουν τα χρήματά τους; Ας το απαντήσουν.

Στα όσα γράφουν για το ΣΚΕΕΠ και με γνώμονα το βέρτιγκο των σκέψεων τους, επιχειρούν να παρουσιάσουν μια πλήρως ξεκάθαρη κατάσταση ως αχταρμά. Ας ακούσουν ξανά τα εξής:

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα Εργαζομένων Ελληνικών Πετρελαίων ως ψηφοδέλτιο δημιουργήθηκε για να ενώσει τους εργαζόμενους στον χώρο μας που δεν επιθυμούν να ενταχθούν κάτω από συνδικαλιστικές ταμπέλες. Το εγχείρημα αυτό υποστηρίζει συμμετέχοντας και η ΠΑΣΚΕ η οποία έχει στο ενεργητικό της επιτυχίες και αποτυχίες σωστά και λάθη, και σίγουρα δεν ντρέπεται για το συνδικαλιστικό της παρελθόν, τελεία και παύλα.

Όσον αφορά την σύνδεση (γιατί άραγε ;;;) με κομματικές συμπεριφορές θα πούμε για μία και τελευταία φορά. Σαφώς και η πλειοψηφία των μελών που υποστηρίζουν την παράταξη της ΠΑΣΚΕ στήριζαν και πολιτικές του ΠΑΣΟΚ, όπως και το 43% του ελληνικού λαού. Η ΠΑΣΚΕ όμως εγκαίρως καταδίκασε την νεοφιλελεύθερη στροφή του κόμματος και αντέδρασε δυναμικά.
Σήμερα λοιπόν η πολιτική επιλογή του ΠΑΣΟΚ το έχει φέρει στο 3%. Ποιοι το στηρίζουν πλέον; Και επιτέλους ποιοι πρέπει να απολογηθούν, όσοι το στήριζαν και γύρισαν την πλάτη προδομένοι από αυτή την ανιστόρητη, αντικοινωνική και αντιλαϊκή συμπεριφορά ή εκείνοι που ακόμα και σήμερα κρύβονται από τους εργαζόμενους για το τι υποστηρίζουν κομματικά και σε ποια βουλευτικά και υπουργικά γραφεία κινούνται;

Η γελοιότητα χάνει τα όριά της, όταν κουνάνε το δάχτυλο αυτοί λέγοντας σε εμάς να βγάλουμε και μια ανακοίνωση κατά του εργοδότη, πράγμα που κάνουμε από την αρχή της θητείας του Σωματείου, αφού καταγγέλλουμε συνεχώς αυτούς που έχουν κάνει επάγγελμα την τακτοποίηση όλων των βουλών του εργοδότη στον σχεδιασμό του για την αποψίλωση των εργασιακών μας σχέσεων.
Αν βέβαια χρειαστεί να γίνουμε σκληρότεροι θα ανατρέξουμε στα αρχεία μας, ώστε να βρούμε τις "δεκάδες ανακοινώσεις" τους κατά της εργοδοσίας.

Συνάδελφοι της Ενιαίας, δεν πείθετε πλέον κανέναν, ούτε εσείς ούτε οι ουρές σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι "ένοχος ένοχον ου ποιεί".

Πρέπει να σας σταματήσουμε πριν τα ξεπουλήσετε όλα !!!

ΣΚΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια: