Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Η τελευταία Θεία Λειτουργία σήμερα στον Άγιο Ανδρέα Χαϊδαρίου!!!


Συγκινησιακά φορτισμένη η ατμόσφαιρα σήμερα στο εκκλησίασμα του Αγίου Ανδρέα στον Ελαιώνα Χαϊδαρίου.
Ήταν η τελευταία Θεία Λειτουργία στον υπόγειο ναό.
Έπειτα από 18 ολόκληρα χρόνια διαρκούς προσπάθειας και προσφοράς από τη θεμελίωση έφτασε η στιγμή να ανέβουμε στον μεγαλοπρεπή και περικαλλή νέο ναό.
Αυτή την ώρα δεν ξεχνάμε κανέναν από τους συντελεστές αυτού του θεάρεστου έργου.
Θυμόμαστε και τιμούμε τους πρωτεργάτες αλλά και όσους στην πορεία στοιχήθηκαν μαζί τους για την υλοποίηση της ιδέας, όσους πρόσφεραν από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους.
Ιδιαίτερη μνεία κάνουμε και σε όλους αυτούς που δεν είναι σήμερα κοντά μας για να απολαύσουν τους κόπους τους και να προσευχηθούν στον περίτεχνο και πάνσεπτο ιερό ναό.
Προσευχόμαστε εμείς και γι’ αυτούς.
Σε λίγες ημέρες θα εορτάσουμε και εφέτος λαμπρώς την πανσεβάσμια μνήμη του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, προστάτη και πολιούχου μας, τελώντας και τα θυρανοίξια του νέου ναού το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 5 το απόγευμα.
Ο σεβαστός εφημέριος, αιδεσιμολογιώτατος π. Βλάσιος Φιλιππόπουλος, που είχε την μέριμνα της ανοικοδόμησης, εμφανώς ευχαριστημένος και συγκινημένος μας ξενάγησε στον καλλιμάρμαρο περιώνυμο ναό απ’ όπου και οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε σήμερα εδώ!







































2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απουσία τέμπλου διακρίνω

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ναι προς το παρόν. Είναι υπό κατασκευή. Μαρμάρινο και σε ύψος που θα επιτρέπει να παρακολουθείς την τελετουργία απ' έξω.