Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Γιορτάζουμε μαζί με τους Αεροπόρους της 120 ΠΕΑ!!!


Με σειρά εκδηλώσεων από τις 6 έως τις 9 Νοεμβρίου η Πολεμική Αεροπορία μας τιμά φέτος τον Προστάτη της Αρχάγγελο Μιχαήλ. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος ξεχωρίζουν οι επιδείξεις των μαχητικών αεροσκαφών σε πολλές πόλεις της περιφέρειας.
Στη Μεσσηνία κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι το αεροδρόμιο της 120 Πτέρυγας Εκπαιδεύσεως Αέρος, όπου σήμερα το πρωί κατακλύσθηκε από τον μαθητόκοσμο του νομού μας.
Για άλλη μια φορά δώσαμε το παρών και αισθανόμαστε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τους Αεροπόρους μας για την υποδοχή, την άψογη αντιμετώπιση και τη φιλοξενία τους.  

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στην Καλαμάτα έχει ως εξής:

- Την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου και ώρα 9 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Μεσσήνιων Πεσόντων Αεροπόρων στην Πλατεία Μητροπολίτη Χρυσόστομου Δασκαλάκη (Φραγκόλιμνα).

- Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου και ώρα 11 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο επίσημος εορτασμός και η δοξολογία στη βάση της 120 ΠΕΑ.

- Από σήμερα Πέμπτη 6 έως και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου λειτουργεί στατική και φωτογραφική έκθεση αεροσκαφών και άλλων οπλικών συστημάτων της Πολεμικής Αεροπορίας. Ειδικευμένο προσωπικό παρέχει πληροφορίες για τα εκθέματα. Επίσης, προβάλλονται βιντεοταινίες με θέμα την αποστολή, την κοινωνική προσφορά και τη συνδρομή της Πολεμικής Αεροπορίας στην πρόληψη και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η στατική έκθεση περιλαμβάνει μαχητικό αεροσκάφος F-16C Block 52+ Advance, εκπαιδευτικά αεροσκάφη Τ-6Α, T-2C/E και Ελικόπτερο ΑΒ-205.

Η Πτέρυγα είναι επισκέψιμη για το κοινό τις εξής ημέρες και ώρες:

• Σήμερα Πέμπτη 6, την Παρασκευή 7 και την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, από 9 π.μ. έως 5 μ.μ.

• Το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, από 1 μ.μ. έως 5 μ.μ..

Παράλληλα θα γίνουν αεροπορικές επιδείξεις από την ομάδα Μεμονωμένου Αεροσκάφους Τ-6Α "Δαίδαλος" στις εγκαταστάσεις της 120 ΠΕΑ την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 10.30 π.μ. και το Σάββατο 8 Νοεμβρίου στις 12.10 μ.μ.

* Οι επιδείξεις, κατά περίπτωση, ενδέχεται να αλλάξουν ώρα πραγματοποίησης ή να ματαιωθούν λόγω καιρικών συνθηκών.

Περισσότερες φωτογραφίες από τη σημερινή μας επίσκεψη εδώ!











Δεν υπάρχουν σχόλια: