Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Κατά της αξιολόγησης ο σύλλογος των δασκάλων στο Χαϊδάρι!!!


Τη στιγμή που εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα υπόκεινται στην καθημερινή βάσανο της αξιολόγησης και επί των κεφαλών τους κρέμεται η Δαμόκλειος Σπάθη, οι δάσκαλοι του δημοσίου κινητοποιούνται για να μην περάσει η αξιολόγηση στη συντεχνία τους…

Διαβάστε την ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χαϊδαρίου και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Διαβάστε επίσης παλαιότερη δική μας ανάρτηση για την Παιδεία ΕΔΩ!



Χαϊδάρι 14-6-2014

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Τελευταία μέρα της σχολικής χρονιάς καλούνται οι διευθυντές τηλεφωνικά να παρευρεθούν σε σεμινάριο για την αξιολόγηση σε συνθήκες άκρως «συνωμοτικές»  και πέρα για πέρα αντιδεοντολογικές.

Η αξιολόγηση προσπαθεί να μας τρομάξει αλλά η ίδια  «φοβάται» και «κρύβεται»

Οι εκπαιδευτικοί πέρα από ιδεολογικές, πολιτικές  ή άλλου είδους διαφορές σε ποσοστό πάνω από 90% έχουν καταλάβει και απορρίψει την αξιολόγηση-χειραγώγηση. Την αξιολόγηση που είναι ο μηχανισμός  για να γίνει πράξη το σχολείο της Αγοράς, του ανταγωνισμού και της κατηγοριοποίησης. Το σχολείο των κουπονιών και των χορηγών. Το σχολείο της αμάθειας, του φόβου και των ασύνδετων και αποσπασματικών γνώσεων. Το σχολείο που θα παράγει υποταγμένους «απασχολήσιμους» και «ωφελούμενους».

Την αξιολόγηση της μισθολογικής καθήλωσης και των απολύσεων των εκπαιδευτικών κατ` επιταγών της Τρόικα.

Το Δ.Σ. του συλλόγου μας καλεί τους Διευθυντές του Συλλόγου μας, αυτή την κρίσιμη ώρα να τιμήσουν τον τίτλο του μέλους του Συλλόγου και της ΔΟΕ και να συμμετέχουν καθολικά στην απεργία της ΔΟΕ, απέχοντας από τα σεμινάρια της ντροπής. Η θέση τους είναι  είναι δίπλα στους συναδέλφους, μπροστά στις πύλες των σχολείων, στον αγώνα να μην περάσει η αξιολόγηση. Η θέση τους είναι μαζί με τη μεγάλη πλειοψηφία των διευθυντών όλης της χώρας που γύρισαν την πλάτη στα σεμινάρια της ντροπής όπου κι αν έγιναν.

 Ούτε ένας/μία διευθυντής/ντρια να μη μπει στα σεμινάρια.

Καλούμε επίσης τους συναδέλφους σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 16/6/2014 στις 7.30 π.μ. έξω από το 3Ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου (Κορυτσάς 6) . Για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση καλύπτονται από την τρίωρη στάση εργασίας που έχει προκηρύξει η ΔΟΕ για ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στην Αξιολόγηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΟΕ έχει κηρύξει 48ωρη απεργία για τους διευθυντές και τρίωρη στάση εργασίας τις τρεις πρώτες ώρες του εργασιακού ωραρίου ώστε να καλυφθούν οι συνάδελφοι και να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις ακύρωσης των σεμιναρίων.

Η αξιολόγηση δεν θα περάσει.

Καλούμε την Ένωση Γονέων και τους συλλογικούς φορείς της πόλης να στηρίξουν τον Αγώνα που κάνουν οι εκπαιδευτικοί για την υπεράσπιση της Δημόσιας Εκπαίδευσης.

Ο Αγώνας μας δεν είναι συντεχνιακός.

Η αξιολόγηση δεν στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Η εκπαίδευση δε βελτιώνεται με υποχρηματοδότηση, με πληθωρικά τμήματα και συγχωνεύσεις. Με εκπαιδευτικούς που πένονται.

Η αξιολόγηση θέλει να επιβάλει «σιωπητήριο» στα σχολεία για να περάσει η αντιεκπαιδευτική πολιτική, της φτώχειας, της αμάθειας και των απολύσεων.


Όλοι μαζί να ακυρώσουμε τα σεμινάρια της ντροπής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: