Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Στο Χαϊδάρι να δεις τι γίνεται...


Στη Λιβαδειά 27χρονη έφτιαχνε ψεύτικα προφίλ!!!

Στο Χαϊδάρι να δεις τι γίνεται...

Εξιχνιάστηκε πρόσφατη υπόθεση κλοπής φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή και άλλων αντικειμένων από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τα οποία αφαιρέθηκαν από την κατοχή ημεδαπού, σε δημόσιο συγκοινωνιακό μέσο στην Αθήνα.
Σχηματίσθηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας σε βάρος μίας 27χρονης ημεδαπής, που διαμένει στη Λιβαδειά, για τα αδικήματα της διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και της παραβίασης των προσωπικών δεδομένων.
Η 27χρονη δεν συνελήφθη καθότι δεν συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις της αυτόφωρης διαδικασίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διαδικτυακής έρευνας που διεξήγαγαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τη συγκεκριμένη υπόθεση κλοπής, προέκυψε ότι προσωπικά αρχεία του παθόντα, τα οποία ήταν αποθηκευμένα στον υπολογιστή του χρησιμοποιήθηκαν παράνομα για τη δημιουργία εικονικών προφίλ σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Μέσω αυτών των σελίδων δημοσιεύονταν συκοφαντίες σε βάρος του και ψευδή γεγονότα για την προσωπικότητά του.
Από την περαιτέρω ενδελεχή διερεύνηση, αλλά και εμπεριστατωμένη ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, εντοπίστηκαν γεωγραφικά τα ψηφιακά ίχνη της 27χρονης δράστιδας και συγκεκριμένα στην περιοχή της Λιβαδειάς.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ο κλεμμένος φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, ο οποίος αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: