Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Εκδήλωση μνήμης στη Στιμάγκα Κορινθίας!!!


70 Χρόνια μετά το έγκλημα εναντίον του Ελληνισμού
Με την παρουσία πολλών πατριωτών από την Κόρινθο και από την βόρειο Πελοπόννησο πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 1 Ιουνίου 2014 το ετήσιο μνημόσυνο των θυμάτων στην Στιμάγκα Κορινθίας. Στην ορεινή Στιμάγκα είχε δημιουργηθεί από τους κομμουνιστές στα χρόνια της Κατοχής Στρατόπεδο Συγκεντρώσεως και Δολοφονιών εναντίον όσων Ελλήνων θεωρούνταν εμπόδιο στα σχέδια τους. Σε 813 υπολογίζονται οι δολοφονηθέντες Έλληνες το 1944 στην Στιμάγκα, προς τιμήν των οποίων συγγενείς και φίλοι τελούν κάθε έτος μνημόσυνο στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας που είναι κει και επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο που έχει διαμορφωθεί με τα εκατοντάδες ονόματα των θυμάτων.

Πέρασαν 70 έτη από το έγκλημα
Το Μνημόσυνο τέλεσε ο Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος, ενώ, όπως κάθε χρόνο, διοργανωτής της εκδηλώσεως ήταν ο Εθνικός και Πατριωτικός Σύλλογος "Ευαγγελίστρια". Την κεντρική ομιλία έκανε ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας, που ανάμεσα στα άλλα ανέφερε: «Στο θολό τοπίο της Κατοχής 1941-1944 ανεφύησαν και ομάδες που δήλωναν αντιστασιακές και εθνικές, αλλά πίσω από αυτές τις δηλώσεις κρύβονταν υστερόβουλες σκέψεις. Αυτό απέδειξε η ματωμένη πορεία της Απελευθέρωσης. Αναφέρομαι στις οργανώσεις ΕΑΜ και ΕΛΑΣ (ο Στρατός του), που πίσω από τα επίθετα "Εθνικός" και "Ελληνικός" υπέκρυπταν τους αληθινούς τους στόχους. Πίσω από τις γεμάτες πατριωτισμό ονομασίες κάλυπταν τους αληθινούς και φρικτούς στόχους του Διεθνούς Κομμουνισμού. Ήθελαν να διώξουν τους ξένους Κατακτητές και να πάρουν αυτοί την θέση τους ως όργανα του Διεθνούς Κομμουνισμού και ως τυφλοί Υπάλληλοι της Μόσχας.

Έτσι, αφού παρέσυραν χιλιάδες Έλληνες και τους μετέτρεψαν σε συνενόχους των σχεδίων τους, από τα μέσα του1943 και ως τα τέλη της Κατοχής το ΕΑΜ και το ένοπλο σκέλος του ο ΕΛΑΣ επιτέθηκαν και εξόντωσαν με κάθε τρόπο όσους έβλεπαν ως εμπόδιο του ανθελληνικού τους στόχου. "Με κάθε τρόπο" σημαίνει με το ψεύδος, την συκοφαντία, την προδοσία αλλά και την βιολογική εξόντωση των Ελλήνων που θα βρίσκονταν ή βρίσκονταν ως εμπόδιο στον στόχο τους. Στο πλαίσιο αυτό εδώ στην Πελοπόννησο εξόντωσαν από το θέρος του 1943 (όταν συνθηκολογούσε η Ιταλία και η πλάστιγγα της Νίκης έγερνε υπέρ των Συμμάχων και διαφαινόταν ότι θα έφευγαν κάποια στιγμή οι Γερμανοί) όποια ομάδα Εθνικής Αντιστάσεως δεν ανήκε στο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Παράλληλα, σε πόλεις και χωριά απειλούσαν ή συνελάμβαναν ή σκότωναν όποια προσωπικότητα δεν εντασσόταν σε αυτούς ή είχε αντιληφθεί τα δόλια σχέδια τους. Εδώ στην Κορινθία, όπως και σε πάμπολλες περιοχές της κατεχομένης Ελλάδος, είχαν δημιουργήσει τα δικά τους Στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης των Ελλήνων πατριωτών. Το ξέρουμε εμείς οι νεώτεροι από τις φρικτές μαρτυρίες των παλαιοτέρων για το τι συνέβαινε στον Φενεό, στο Αγιονόρι και στην Στιμάγκα, σε αυτούς τους σύγχρονους τόπους Μαρτυρίου του Ελληνισμού.

Εδώ στην Στιμάγκα, σε 813 υπολογίζονται τα θύματα των ξενοκίνητων Κομμουνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, όπως μαρτυρούν και οι πλάκες (που τις έχουν σπάσει οι πνευματικοί και φυσικοί απόγονοι των Βανδάλων) με τα αμέτρητα ονόματα. Αγρότες, κτηνοτρόφοι, ιερείς, υπάλληλοι, νοικοκυρές, παλιοί πολεμιστές της Μικρασίας και του 1940 οδηγούνταν εδώ για βασανιστήρια και εξόντωση. Ήταν ένα τεράστιο έγκλημα εναντίον της Ελληνικής Φυλής, αν και η Ιδεολογική Τρομοκρατία που έχει επιβληθεί στην χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες έχει θάψει τον τόπο αυτό του Μαρτυρίου».
Και ο κ. Κουρκούτας κατέληξε: «Διατήρηση της Ιστορίας είναι και ο σεβασμός στην μνήμη, το να ανάβουμε ένα κερί στους μάρτυρες του Ελληνισμού, όπως κάνουμε αυτό το πρωινό του Ιουνίου στην αιματοβαμμένη Στιμάγκα. Με την παρουσία μας εδώ δείχνουμε σεβασμό στην Ιστορία και κραυγάζουμε: "Δεν σας ξεχνάμε ποτέ, μάρτυρες αδερφοί μας"».

Τα στεφάνια στην μνήμη των θυμάτων
Ακολούθως στεφάνια κατέθεσαν η κ. Βασιλική Θεοδώρου-Μπερτσεκά, εις μνήμην του μάρτυρος Ιερέως πατρός της Νικολάου, ο τ. Δήμαρχος Φενεού καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Καπέλλος εκ μέρους των θυμάτων Φενεού, ο κ. Ιωάννης Μπουγάς, εκ μέρους των θυμάτων Ελληνοχωρίου, εκ μέρους των θυμάτων Νεμέας ο κ. Κωνσταντίνος Σωτηρόπουλος, του Άσσου Κορινθίας ο κ. Ιωάννης Τσεσμετζής, του Αγιονορίου ο κ. Ευάγγελος Τσούμπας, του Βέλου ο κ. Ανδρέας Τσελώνης, του Κρυονερίου ο κ. Δημήτριος Πάγκας, των θυμάτων Μεσσηνίας και Ηλείας ο Γραμματέας του Συνδέσμου Οπλιτών Ν. Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας, του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής Κορινθίας ο κ. Κωνσταντίνος Τζας και Χρυσής Αυγής Νεμέας ο κ. Νίκος Ματζώρος. Η εκδήλωση Μνήμης έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού ύμνου.








Δεν υπάρχουν σχόλια: