Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Βερόν: Είμαι Έλληνας!!!


O σπουδαίος Βερόν σε μια de profundis εξομολόγηση αναφέρεται στη λατρεία του για την Ελλάδα, χαρακτηρίζει φαβορί την Βραζιλία, ενώ εξηγεί πως ο Μέσι μόνος του δεν αρκεί! Τι λέει για Παναθηναϊκό και Σερ Άλεξ.
Η "μικρή μάγισσα" (La Brujita) πραγματοποίησε μία ονειρεμένη καριέρα παίζοντας για δύο δεκαετίες στο υψηλότερο επίπεδο. 
Με εξαιρετικό βιογραφικό και μακρά παρουσία στην Ιταλία (Σαμπντόρια, Πάρμα, Λάτσιο, Ίντερ) αλλά και στην Αγγλία (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι), ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν καθιερώθηκε ως ένας από τους σπουδαιότερους Αργεντινούς ποδοσφαιριστές της γενιάς του. 
Κατέκτησε ένα Κύπελλο UEFA, 2 Πρωταθλήματα Ιταλίας, 4 Κύπελλα Ιταλίας, 1 Πρωτάθλημα Αγγλίας, συμπεριελήφθη στους 125 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, ενώ εκτός τών άλλων ψηφίστηκε δύο φορές ως ο καλύτερος Αργεντινός ποδοσφαιριστής (2006, 2009). 
Ο άλλοτε άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μίλησε αποκλειστικά στο Sport24.gr. Εμφανώς συγκινημένος αναφέρθηκε στην αγάπη του για την Ελλάδα σημειώνοντας πως νιώθει αλλά και είναι Έλληνας! 
Ο Βερόν διέψευσε πως είχε πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα κατέθεσε τα προγνωστικά του για το Μουντιάλ, επισημαίνοντας πως ο Μέσι δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του. 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη του στο δίλημμα Μέσι-Μαραντόνα ενώ δεν παραλείπει να εγκωμιάσει τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τον οποίο συνεργάστηκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
"Μου μιλούσαν οι γονείς μου για το μεγαλείο της Ελλάδας"
"Όταν ακούω Ελλάδα το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ο μπαμπάς μου. Και ο μπαμπάς μου και η μαμά μου, μου μιλούσαν από την παιδική μου ηλικία για την Ελλάδα. Για το μεγαλείο της. 
Η μητέρα μου  ήταν έγκυος στην Ελλάδα. Όταν ακούω Ελλάδα περνάνε από το μυαλό μου δύο πράγματα: Μπαμπάς Βερόν και Παναθηναϊκός", είναι τα πρώτα λόγια του Βερόν που δεν κρύβει την συγκίνηση του μιλώντας για τη χώρα μας. 
"Νιώθω Έλληνας. Δεν το λέω για να γίνω αρεστός, δεν το έχω ανάγκη εξάλλου, ούτε έπαιξα στην Ελλάδα, αλλά νιώθω Έλληνας. Είναι μέσα μου η ελληνική ταυτότητα".
"Κρίμα που δεν έπαιξα στην Ελλάδα"
Ο Βερόν δήλωσε στο Sport24.gr πως δεν είχε πρόταση από την Ελλάδα, κάτι που ωστόσο ήθελε πολύ! 
"Δεν θυμάμαι να είχα πρόταση από τον Παναθηναϊκό. Κρίμα που δεν είχα την ευκαιρία να παίξω στην χώρα όπου μεγαλούργησε ο πατέρας μου."
"Δεν μπορεί μόνος του, ο Μέσι"
Ο μέχρι πρότινος άσος της Εστουντιάντες έχρισε φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ την Βραζιλία. 
"Φαβορί για το Μουντιάλ είναι η Βραζιλία γιατί παίζει μέσα στην έδρα της. Αλλά Ισπανία, Γερμανία και Αργεντινή έχουν σοβαρές πιθανότητες να πάρουν το Κύπελλο". 
Οι Αργεντινοί περιμένουν πολλά από τον Μέσι. Ο Βερόν υποστηρίζει πως δεν μπορεί να τα κάνει όλα ο σταρ της Μπαρτσελόνα. 
"Μόνος του ο Μέσι δεν μπορεί να πάρει το Κύπελλο. Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. Κανένας δεν πήρε μόνος του ποτέ τίποτα στο ποδόσφαιρο. Χρειάζεται υποστήριξη από τους υπόλοιπους παίκτες. Είναι τεράστιος, ο καλύτερος του κόσμου αλλά το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα. 
Για μένα το πιο σημαντικό είναι να μην έχεις τραυματισμούς και να είσαι ομάδα. Είναι πολύ δύσκολα και τα δύο, μην σου πω το δεύτερο πιο δύσκολο πιο πολύ από το πρώτο". 
Στο δίλημμα Μέσι ή Μαραντόνα η "μικρή μάγισσα" εξηγεί γιατί δεν μπορεί να ξεχωρίσει κάποιον από τους δύο. 
"Είναι δύσκολο να πεις Μέσι η Μαραντόνα. Μιλάμε για δύο ανθρώπους που γράφουν την ιστορία σε διαφορετικές εποχές. Γράφουν την ιστορία, δεν είναι απλά μέρος αυτής αλλά σε διαφορετικές εποχές".
"Γνωρίζω τον Σαμαρά"
Ο Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν από την εθνική Ελλάδας ξεχωρίζει τον Γιώργο Σαμαρά. 
"Από Ελλάδα γνωρίζω τον Σαμαρά που παίζει στην Βρετανία, είναι πολύ χαρισματικός επιθετικός. Ο όμιλος δεν είναι εύκολος, αλλά σε Μουντιάλ πιστεύω κανένας όμιλος δεν είναι εύκολος. Έχει 25% πιθανότητες να περάσει".
"Τεράστιος προπονητής ο Φέργκιουσον"
Η μεταγραφή του Αργεντινού στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε κοστίσει περίπου 35.000.000 ευρώ. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δήλωνε πως ο Βερόν είμαι σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Αμοιβαία τα αισθήματα... 
"Ο Σερ Άλεξ είναι τεράστιος. Δεν τον χωράει ούτε το Μάντσεστερ, ούτε η Βρετανία, είναι παγκόσμιος. Ο ορισμός της προσωπικότητας. Ευλογημένος που συνεργάστηκα μαζί του". 
Ο πρώην διεθνής άσος (73 συμ./9 γκολ) αναφέρει στο Sport24.gr πως η πιο μεγάλη διάκριση της καριέρας του, ήταν το χειροκρότημα του κόσμου... 
"Τεράστια διάκριση που είμαι στο FIFA100. Δεν είναι η πιο μεγάλη. Πιο μεγάλη είναι το χειροκρότημα του κόσμου, τα παιδιά που με έχουν σαν είδωλο. Αυτό δεν κερδίζεται με κανένα βραβείο." 
Αντί για επίλογο, ο Βερόν ζήτησε μέσω του Sport24.gr να στείλει το μήνυμα του στους Έλληνες. 
"Θέλω να μεταφέρεις την αγάπη μου στον ελληνικό λαό. Τους αγαπώ. Είμαι Έλληνας". 


Χουάν Ραμόν Βερόν

Ο Χουάν Ραμόν Βερόν (Juan Ramón Verón) γεννήθηκε στις 17 Μαρτίου του 1944 στη Λα Πλάτα της Αργεντινής. Ήταν διάσημος για τις ικανότητες και την τεχνική του, χειριζόταν τη μπάλα με δεξιοτεχνία και σκόραρε με ιδιαίτερη ευκολία πετυχαίνοντας εντυπωσιακά γκολ. Για το λόγο αυτό το παρατσούκλι του ήταν Μάγισσα (La Bruja) και το κληρονόμησε και ο γιος του ο Χουάν Σεμπάστιαν Βερόν που είναι και αυτός καταξιωμένος ποδοσφαιριστής και τον αποκαλούν Μικρή Μάγισσα (La Brujita). 
Ο Χουάν Ραμόν Βερόν έχει αγωνιστεί στην Εστουδιάντες που κυριαρχούσε στην Αργεντινή τη δεκαετία του 60 με την οποία πρωταγωνίστησε κερδίζοντας 3 πρωταθλήματα Αργεντινής, 3 Κόπα Λιμπερταδόρες και ένα Διηπειρωτικό κύπελλο. Θεωρήται ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία της Εστουντιάντες. 
Στις 28 Ιουνίου 1972 ο Παναθηναϊκός κατάφερε να τον αποκτήσει έτσι ώστε να διακριθεί και με την πράσινη φανέλα ενώ ήταν εν ενεργεία διεθνής, αγωνίστηκε, σε 57 αγώνες σκοράροντας 22 γκολ. Το 1975 έχοντας κάνει πολύ καλές εμφανίσεις στον ΠΑΟ επέστρεψε στην Εστουντιάντες. 
Το 1976 μεταγράφηκε στην Κολομβιανή Τζούνιορ ντε Μπαρανκουίλα με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα Κολομβίας το 1977 και στη συνέχεια στην Cúcuta Deportivo. Το 1980 επέστρεψε και πάλι στην Εστουντιάντες για να κλείσει μετά από ένα χρόνο την καριέρα του. Έκανε μια επιτυχημένη καριέρα προπονητή στην Κεντρική Αμερική και τώρα είναι σύμβουλος στην Εστουντιάντες.

Τίτλοι

• 1967 Πρωτάθλημα Αργεντινής
• 1968 Διηπειρωτικό κύπελλο
• 1968 Κόπα Λιμπερταδόρες
• 1968 Πρωτάθλημα Αργεντινής
• 1969 Κόπα Λιμπερταδόρες
• 1969 Πρωτάθλημα Αργεντινής
• 1970 Κόπα Λιμπερταδόρες
• 1977 Πρωτάθλημα Κολομβίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: