Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Αινιγματική επιστολή Λυμπέρη!!!


Αφού με σημερινή επιστολή του περνάει γενεές δεκατέσσερις τους εναπομείναντες συνεργάτες του στο "Καλύτερο Χαϊδάρι" του Δημήτρη Μαραβέλια και αναφέρεται απαξιωτικά στο νέο Υποψήφιο Δήμαρχο που επέλεξαν, μιλώντας για άνθρωπο του θεάματος, χωρίς να αναφέρει καν το όνομά του, αποσύρει τη δική του Υποψηφιότητα, κάνοντας λόγο για την ετυμηγορία του κόσμου της παράταξης, χωρίς να διευκρινίζει αν θα παραμείνει σε αυτή, αν θα επιδιώξει κάποια συνεργασία με άλλη δημοτική παράταξη ή αν θα αποσυρθεί εντελώς...

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριοι,
Ως γνωστόν, με αφορμή τη γνωστοποίηση της απόφασης του σημερινού Δημάρχου, να μην συμμετέχει στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές, ανακοίνωσα, με σχετική επιστολή μου, τον περασμένο Δεκέμβρη, πως προτίθεμαι να πάρω μέρος στις προσεχείς εκλογές, ως υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης. Και εξηγούμαι για την ενέργεια μου αυτή, διότι δεν ήταν αυτοσκοπός μου, να είμαι για άλλη μια φορά υποψήφιος.
Ο στόχος μου τότε ήταν διττός: πρώτα - πρώτα ήθελα να προλάβω εκφυλιστικά και διαλυτικά φαινόμενα στο συνδυασμό της πλειοψηφίας και να "επιβάλω", προτείνοντας, ως αρχαιότερος και εμπειρότερος, δημοκρατικές διαδικασίες επιλογής του νέου επικεφαλής της παράταξης.
Από τότε κύλησε βέβαια πολύ νερό στο αυλάκι και μεσολάβησαν αρκετά αξιοσημείωτα γεγονότα.
Κατ΄ αρχήν, απεχώρησαν, παρά τις ενωτικές προσπάθειες, που κατέβαλα ο ίδιος, τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι, δημιουργώντας νέο συνδυασμό!
Οι παραμείναντες (15 τον αριθμό) συντάξαμε τότε και δώσαμε αμέσως στη δημοσιότητα δεσμευτικό κείμενο "ενότητας και ευθύνης" και συμφωνήσαμε όλοι συγχρόνως, πως "θα ακολουθήσουμε την οδό της συνέπειας και της αξιοπιστίας, αρνούμενοι τις μικροκομματικές σκοπιμότητες και τις προσωπικές στρατηγικές".
Σημειωτέον, πως αποφασίσαμε τότε όλοι μας, να τηρήσουμε κάποιους κοινά αποδεκτούς κανόνες, για την ανάδειξη του νέου υποψηφίου Δημάρχου της παράταξης, προκειμένου να μην αμφισβητηθεί στη συνέχεια το κύρος του και να διαθέτει ο ίδιος, ως ηγέτης, την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση.
Παρόλα αυτά και αφού, πριν ένα μήνα περίπου, συνεκλήθη η γενική συνέλευση της παράταξης, για να αποφασίσει τελικά για την εκλογή του νέου αρχηγού της, εκεί διαπιστώθηκε πλέον έμπρακτα, πως κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι όχι μόνο υπονόμευαν (!) φανερά τη διαδικασία, αλλά, με κάποιους άλλους μαζί, διαφωνούσαν (!) τώρα, ακόμη και με την εκλογική πρακτική, που είχαμε ήδη επιλέξει και συμφωνήσει, αλλά και για την όλη διαδικασία!
Ήταν φανερό πλέον, πως οι όψιμα διαφωνούντες δεν είχαν καν επίγνωση τι έπρατταν στην ουσία εκείνη τη στιγμή, πριονίζοντας το κλαδί στο οποίο είμαστε όλοι επάνω, και κυρίως, τι στη συνέχεια θα επακολουθούσε εις βάρος της παράταξης!
Ήταν όμως αντιληπτό για τους συνειδητοποιημένους συμμετέχοντες, πως οι μεν δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής υποψηφίου δημάρχου είχαν βιαίως παραμεριστεί, η δε ενότητα της παράταξης είχε πια τορπιλιστεί!
Ύστερα από λίγες μέρες, ως επιστέγασμα των τεκταινομένων στο παρασκήνιο πλέον, ακούστηκε, σαν πληροφορία αρχικά, πως επιλέγεται (!) ως νέος υποψήφιος Δήμαρχος της παράταξης, γνωστό και διακεκριμένο όνομα από το χώρο του θεάματος!
Με ποιές διαδικασίες βέβαια και ποιοι και με ποια δικαιοδοσία επέλεξαν τον εν λόγω ηθοποιό, ως αρχηγό, δεν μας γνωστοποιήθηκε!
Λεπτομέρειες θα μου πείτε τώρα, αφού κάποιοι "πεφωτισμένοι" στην παράταξη, έχουν αποκτήσει (!) και τέτοια "ειδικά προνόμια"!
Μόνο που λογάριασαν, βέβαια, χωρίς τον… ξενοδόχο, ο οποίος, στην προκειμένη περίπτωση, είναι ο κόσμος της πόλης μας, που πίστεψε και ακολουθεί ακόμη και σήμερα αυτήν την παράταξη.
Με τα δεδομένα αυτά, και επειδή ο ίδιος δεν επιθυμώ πλέον να έχω συμμετοχή σε τέτοιες αντιδεοντολογικές μεθοδεύσεις και αντιδημοκρατικές πρακτικές, δηλώνω σήμερα δημόσια, πως ΑΠΟΣΥΡΩ την υποψηφιότητα μου και παρακαλώ στο εξής να μην περιλαμβάνετε το όνομά μου, μεταξύ των άλλων υποψηφίων Δημάρχων, στα δημοσιεύματά σας και δη στις διαδικτυακές ψηφοφορίες και τις σφυγμομετρήσεις, που κάθε τόσο επιχειρείτε.

(Εν κατακλείδι, προτιμώ, από μέλος της… ομάδας των υποψηφίων, να καθίσω τελικά… στον πάγκο της ενδεκάδας, που αισίως συγκροτήθηκε από αυτούς).

- Ο -

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ 
& ΔΟΜΗΣΗΣ 
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΤΑΣΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: