Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Αντίθετος με τα στρατόπεδα μεταναστών στο Χαϊδάρι ο Ανδρέας Μποζίκας!!!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ

Κυρία Πρόεδρε,
Πληροφορούμαστε ότι ξεκίνησαν οι εργασίες δημιουργίας Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στο χώρο του Νοσοκομείου Αγία Βαρβάρα.

Είναι γνωστό ότι αντίστοιχα σχέδια της κυβέρνησης υπάρχουν και για το Χαϊδάρι, στην περιοχή του Σκαραμαγκά. Έχω ήδη εκφράσει την αντίθεση μου με αυτά τα σχέδια, που θα υποβαθμίσουν την συνοικία της Αφαίας και του Σκαραμαγκά και συνολικά την πόλη μας. Την ίδια άποψη εκφράζει και ο Σύλλογος των κατοίκων. Όπως υποβάθμιση της πόλης προκαλεί και η δημιουργία Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών στη γειτονική Αγία Βαρβάρα, μόλις 2 χιλιόμετρα από το κέντρο του Χαϊδαριού.

Η αντίθεση αυτή, τόσο η δική μας όσο και των κατοίκων, δεν εκπορεύεται από ρατσιστικές αντιλήψεις. Αντίθετα, είμαστε αντίθετοι στη δημιουργία χώρων για τους μετανάστες που θα θυμίζουν φυλακές και θα εντείνουν την ανθρώπινη δυστυχία.

Ζητάμε: Να εκφράσει το Δημοτικό Συμβούλιο την κατηγορηματική αντίθεση του στη δημιουργία τέτοιου Κέντρου στον Σκαραμαγκά αλλά και στη γειτονική Αγία Βαρβάρα. Να συντονίσουμε τις αντιδράσεις μας με αυτές του όμορου Δήμου, ώστε να εμποδίσουμε τη μετατροπή συνολικά της περιοχής αυτής στη Δυτική Αθήνα σε γκέτο.

Ζητάμε επίσης, επειδή οι καιροί είναι πονηροί και καμιά εμπιστοσύνη δεν πρέπει να υπάρχει στους σχεδιασμούς των διάφορων αρμοδίων, να εκφραστεί η απόλυτη αντίθεση μας και στη συζητούμενη μεταφορά λειτουργιών τύπου φυλακής στο Ψ.Ν.Α. (Δαφνί), που μπορεί αύριο να συνδυαστεί και με τέτοιο Κέντρο.

Προτείνουμε τη λήψη συγκεκριμένης απόφασης από το Δ.Σ. για ενέργειες και κινητοποιήσεις ενάντια σε αυτά τα σχέδια. Και δηλώνουμε ότι θα ζητήσουμε τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για τις κινητοποιήσεις αυτές.

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ανδρέας Μποζίκας.
Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου
Υποψήφιος Δήμαρχος


Δεν υπάρχουν σχόλια: