Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ταξιδεύοντας με... 2014 km/h


Γράφει ο Παναγιώτης Μπενέας Μαθητής Β' Τάξης 2ου Γενικού Λυκείου Χαϊδαρίου

Μια χρονιά φεύγει, μια καινούρια έρχεται... Η μέρα κυνηγά τη νύχτα, η μια εποχή διαδέχεται την άλλη… Και όλα αυτά επαναλαμβάνονται αδιάκοπα στον ατέρμονο κύκλο της ζωής. 
Τελικά, δεν είναι ο χρόνος αυτός που περνάει, αλλά οι άνθρωποι. Το ταξίδι μας σε αυτόν τον κόσμο είναι πεπερασμένο και ό,τι ζούμε δε γυρίζει πίσω, αλλά χάνεται στην απέραντη σιωπή του σύμπαντος.
Συνεπώς, το μόνο που μένει να κάνουμε είναι να απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή, ώστε όταν το ταξίδι φτάσει στο τέλος του να ψιθυρίσουμε ικανοποιημένοι στον εαυτό μας: «Άξιζε τον κόπο!».
Ας αποτελέσει, λοιπόν, η νέα χρονιά αφορμή για να δούμε όλοι μας τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία - πιο φωτεινή αυτή τη φορά - και να συνεχίσουμε το ταξίδι της ζωής με καινούριο μεταφορικό μέσο του οποίου οδηγός θα είναι η αισιοδοξία και η γνώση και όχι η μιζέρια και ο φόβος.
Ας κοιτάξουμε με περιφρόνηση την ανέχεια, τη βία και το μίσος και ας προσπαθήσουμε να βάλουμε στη θέση τους την αγάπη, τη θέληση και το σεβασμό στη διαφορετικότητα.
Ας ανακαλύψουμε το σπουδαίο νόημα που κρύβεται πίσω από απλές και καθημερινές στιγμές και ας πάψουμε να τα θεωρούμε όλα αυτονόητα.
Σας φαίνεται δύσκολο; Δεν είναι!
Μια γλυκιά «καλημέρα» το πρωί, ένα χαμόγελο από κάποιον περαστικό, η μυρωδιά ενός νόστιμου φαγητού ή γλυκού, μια εκδρομή με φίλους, ένας άνθρωπος που παρά τον πόνο και τις δυσκολίες στέκεται ακόμα στα πόδια του και δεν το βάζει κάτω, το αθώο βλέμμα ενός παιδιού, ένα τραγούδι, μια βόλτα με ένα μπαλόνι (!!!) μπορούν να μας δώσουν δύναμη να συνεχίσουμε.
Εύχομαι να έχουμε όλοι μας μια ανθρώπινη, όμορφη και δημιουργική χρονιά στη διάρκεια της οποίας θα γελάσουμε πολύ, θα ονειρευτούμε, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε, θα γνωρίσουμε και θα βοηθήσουμε.
Παρεμπιπτόντως, όταν ξεκίνησα να γράφω αυτό το κείμενο, είχα σκοπό να ευχηθώ να βάλουμε ξανά πολλά λεφτά στην τσέπη μας. Στην πορεία, όμως, θυμήθηκα μια κινεζική παροιμία και άλλαξα γνώμη: «Με τα χρήματα μπορείς να αγοράσεις ένα γιατρό, αλλά όχι και την υγεία σου».
Καλή χρονιά και χρόνια πολλά σε όλους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: