Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Το Χριστουγεννιάτικο δένδρο της Καλαμάτας άναψε!!!


Φωταγωγήθηκε απόψε στις 8 το βράδυ το Χριστουγεννιάτικο δένδρο στην κεντρική πλατεία - Βασιλέως Γεωργίου της Καλαμάτας, παρουσία χιλιάδων Καλαματιανών και επισκεπτών, σηματοδοτώντας την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων που ο Δήμος διοργανώνει στην Καλαμάτα και τις Τοπικές Κοινότητες. Ο Παναγιώτης Ε. Νίκας, Δήμαρχος Καλαμάτας και ο Παναγιώτης Ε. Νίκας ο νεότερος, εγγονός του Δημάρχου, πάτησαν το κουμπί, για να ανάψει το δένδρο και ν’ ακουστεί ένα μυριόστομο «ααα» από τον κόσμο, ιδίως τα παιδιά, που περίμεναν με αδημονία.
Ο Δήμαρχος ευχήθηκε στις χιλιάδες κόσμου που γέμισαν την πλατεία παρά τον τσουχτερό βοριά «να έχουμε ενότητα, αλληλεγγύη, να βοηθήσουμε το διπλανό που έχει ανάγκη». Επίσης, έδωσε τις ευχές του για πρόοδο στην Καλαμάτα και τη Μεσσηνία κι εξέφρασε την ελπίδα «να ξεπεράσουμε την κρίση, να είναι το 2014 καλύτερο» από τη χρονιά που φεύγει.
Παρόντες στην αποψινή εκδήλωση, ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου Μανώλης Αγγελάκας και ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης Ιωάννης Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι – μετά τη φωταγώγηση του δένδρου - μαζί με το Δήμαρχο επισκέφθηκαν τα Ζαχαρόσπιτα της πλατείας και γεύθηκαν τοπικές λιχουδιές.
Ο κόσμος που κατέκλυσε την πλατεία, είχε την ευκαιρία να απολαύσει κεράσματα από όλα τα καταστήματα, ενώ η πανηγυρική ατμόσφαιρα κυριαρχούσε παντού και οι ευχές έδιναν κι έπαιρναν.
Αύριο στις 19.30 θα φωταγωγηθεί – για πρώτη φορά - και δένδρο στην προκυμαία του λιμένος Καλαμάτας. Σας περιμένουμε κι εκεί, αλλά και στις εκδηλώσεις που με επίκεντρο την Καλαμάτα θα απλωθούν σε όλο το Δήμο!



















Δεν υπάρχουν σχόλια: