Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Δήλωση Ανδρέα Α. Μποζίκα Δημοτικού Συμβούλου Χαϊδαρίου & Προέδρου του ΑΣΔΑ!!!


«Όχι στην διάλυση των Δήμων και στην ταλαιπωρία των πολιτών»

Η απόφαση της κυβέρνησης να τεθούν σε διαθεσιμότητα 4.000 δημοτικοί αστυνομικοί και 2.500 σχολικοί φύλακες είναι αιφνιδιαστική, πρόχειρη, βεβιασμένη, εχθρική προς την Αυτοδιοίκηση και αμφίβολης αποτελεσματικότητας.
Είμαστε αντιμέτωποι με την κατάργηση «εν μια νυκτί» και χωρίς καμιά προηγούμενη διαβούλευση δυο βασικών αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που έχουν άμεση σχέση με την καθημερινή εξυπηρέτηση των κατοίκων και την εύρυθμη λειτουργία των τοπικών κοινωνιών.
Η επιστροφή των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης στο κεντρικό κράτος έχοντας ως πυξίδα το Μνημόνιο μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και κατεδαφίζει πλήρως το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δεν είναι δυστυχώς η πρώτη τέτοια ενέργεια και σχεδόν σίγουρα πια δεν θα είναι και η τελευταία. Μια συνολική επίθεση εναντίον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και περισσότερα από δυο χρόνια.
Επίθεση που ξεκίνησε με τις συνεχείς μειώσεις των πόρων των Δήμων, μειώσεις συνολικά πάνω από 60% συγκριτικά με το 2009, με αποτέλεσμα η Αυτοδιοίκηση να βρίσκεται μέσα σε ένα οικονομικό κλοιό.
Στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνολικά δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αντίθετα υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις λόγω των συνεχών συνταξιοδοτήσεων και του παγώματος των προσλήψεων. Η πρόταση μας για κινητικότητα μέσα στην Αυτοδιοίκηση με μετατάξεις από Δήμο σε Δήμο είναι και λογική και εφικτή και αποτελεσματική. Απορούμε γιατί απ’ όσο γνωρίζουμε δεν έχει τεθεί καν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.


ΑΝΔΡΕΑΣ Α. ΜΠΟΖΙΚΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος Χαϊδαρίου
Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συνδέσμου Δυτικής Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: