Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τιμήθηκε η Μνήμη των θυμάτων της Τρύπας Τατάρνας στην Ευρυτανία!!!


Την Κυριακή των Αγίων Πάντων

Τιμήθηκε η Μνήμη των θυμάτων της Τρύπας Τατάρνας στην Ευρυτανία

Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών από την Ευρυτανία και την Αιτωλοακαρνανία τιμήθηκε το πρωί της Κυριακής 30 Ιουνίου 2013 η μνήμη των εκατοντάδων πατριωτών που δολοφονήθηκαν από τους κομμουνιστές των οργανώσεων ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ στα έτη 1943-1944 στην περιβόητη Τρύπα της Τατάρνας.
Όπως έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο, την Κυριακή των Αγίων Πάντων στον φερώνυμο Ιερό Ναό στα σύνορα των Νομών Ευρυτανίας και Αιτωλοακαρνανίας τελείται Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση εις μνήμην των θυμάτων.
Μετά από την επιμνημόσυνη δέηση λίγα λόγια για τα τραγικά γεγονότα της περιόδου της Κατοχής και της μεταπολεμικής Ελλάδος απηύθυνε στους δεκάδες πιστούς στην Εκκλησία ο εκπρόσωπος της Ενώσεως Αποστράτων Αξιωματικών Ν. Αιτωλοακαρνανίας κ. Δημήτριος Κασβίκης, ενώ τρισάγιο εψάλη στο μνημείο που βρίσκεται στην είσοδο της Τρύπας από τον π. Κων. Παλαιομήτρο.
Για την πορεία των εγκληματικών γεγονότων που με θύτες τα μέλη των οργανώσεων ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΟΠΛΑ έλαβαν χώρα στην Τατάρνα αλλά και σε άλλα σημεία της ορεινής Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας μίλησε ο Δημοσιογράφος και τελετάρχης του Μνημοσύνου κ. Διονύσιος Βουλγαρόπουλος, που ανέγνωσε και τα ονόματα των ταυτοποιηθέντων νεκρών.
Ιδιαίτερη μνεία έγινε στον παριστάμενο κ. Σεραφείμ Χρυσικό από το γειτονικό Τρίκλινο, ο οποίος το 1970 είχε παροτρύνει τον τότε Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως Στυλ. Παττακό να αναδείξει τον τόπο θυσίας στην Τατάρνα, κάτι που σύντομα υλοποιήθηκε.
Στεφάνια κατατέθηκαν από τον Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας κ. Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, τον εκπρόσωπο της ΕΑΑΣ Αιτωλοακαρνανίας κ. Δ. Κασβίκη, τον Διοικητή του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, τον κ. Παν. Ζαβιτσιάνο στην μνήμη του πατέρα του Γεωργίου, εκπροσώπους χωριών που είχαν θύματα στην Τατάρνα, τον κ. Διονύσιο Βουλγαρόπουλο για την ΠΑΟ-ΕΣΕΑ Μακεδονίας, τον κ. Τ. Κολοκυθά εκ μέρους του Στρατηγού Στυλ. Παττακού και άλλοι.
Ξεχωριστή παρουσία είχαν οι αντιπροσωπείες της Χρυσής Αυγής από Αγρίνιο με επικεφαλής τον Κώστα Ντάικο και από Άρτα με τον Ιωάννη Γκιρεμέζη, ενώ ανάμεσα στους άλλους έδωσαν το παρών ο τ. Δήμαρχος Στράτου κ. Γρηγ. Τζαμαλής, ο συγγραφέας και υιός θύματος της Τατάρνας κ. Γεώργιος Καραγεώργος, ο Υποπτέραρχος ε.α. κ. Σωτ. Γαραντζιώτης, ο Γραμματέας Συνδέσμου Οπλιτών Ηλείας κ. Γεώργιος Κουρκούτας, αντιπροσωπεία της Εθνικής Δράσης Ηλείας, Δημοτικοί Σύμβουλοι από την Ευρυτανία και άλλοι.





Δεν υπάρχουν σχόλια: