Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Αντιπροσωπεία του Στρατού της Αυστραλίας στα Βυτιναίικα Πύργου!!!


Επισκέφτηκαν το Μνημείο και το Μουσείο του Πολέμου της Κορέας!!!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά επισκέφτηκαν την Ηλεία φέτος οι Βετεράνοι του Αυστραλιανού Στρατού, στο πλαίσιο της ετήσιας επισκέψεως στους χώρους και τα στρατιωτικά κοιμητήρια της Ελλάδος, όπου ετάφησαν οι πεσόντες πολεμιστές του ANZAC (του Στρατού της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, που είχαν ενταχθεί στον Στρατό της Βρετανικής Κοινοπολιτείας), που συμμετείχαν δίπλα στον Ελληνικό Στρατό στην αντίσταση στην Γερμανική εισβολή τον Απρίλιο του 1941, από την Μακεδονία ως την Μάχη της Κρήτης. Και στο φετινό τους προσκύνημα στην Ελλάδα, 72 χρόνια μετά, βρέθηκαν στην Ηλεία.
Την Παρασκευή 27 Απριλίου είδαν το Μουσείο και τον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας, όπου ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από την Αρχαιολόγο και Ξεναγό Ελένη Σουλιώτη (υποψήφια Διδάκτορα του Πανεπιστήμιο Ντάρχαμ της Μεγάλης Βρετανίας), που συνόδεψε την αντιπροσωπεία και στην φετινή περιήγηση της στην Ελλάδα.
Την επομένη το μεσημέρι, με επικεφαλής τον Συνταγματάρχη ε.α. Γκράχαμ Φλίτον και τους Ιστορικούς Πολέμου Ματτ Γουόλς και Τζων Λη η αντιπροσωπεία του Τμήματος Βετεράνων του Στρατού της Αυστραλίας επισκέφθηκε το Μουσείο και το μνημείο του Κορεατικού Πολέμου στα Βυτιναίικα. Εκεί τους υπεδέχθησαν οι ιδρυτές του Μουσείου κ. Κωνσταντίνος και κ. Αργυρώ Φάρου, αλλά και αντιπροσωπεία του Παραρτήματος Ηλείας του Συλλόγου Διατηρήσεως Ιστορικών Οχημάτων (Σ.Δ.Ι.Ο.) με στρατιωτικά οχήματα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου τα οποία χρησιμοποίησαν για την ενημέρωση των επισκεπτών.
Οι Αυστραλοί Βετεράνοι ξεναγήθηκαν στον Χώρο, με τα πλούσια εκθέματα, από τον Κωνσταντίνο Φάρο και τον φιλόλογο Γεώργιο Κουρκούτα και δήλωσαν ότι θα επιστρέψουν από την Ελλάδα με θαυμασμό για την διατήρηση της Μνήμης των Μαχών που έδωσε ο Ελληνικός Λαός για την Ελευθερία του και τα Παγκόσμια Ιδανικά.
Μάλιστα τόνισαν ότι οι κοινοί αγώνες των δύο Λαών αποτελούν μία μόνιμη εγγύηση συνεργασίας της Αυστραλίας με την κοιτίδα του διεθνούς Πολιτισμού, την Ελλάδα. Μετά από την ξενάγηση το ζεύγος Φάρου παρέθεσε μικρή δεξίωση προς τιμήν των ξένων επισκεπτών, ενώ η Αντιπροσωπεία των βετεράνων του Αυστραλιανού Στρατού συνέχισε την πορεία της προς την Στερεά, τις Θερμοπύλες και την Μακεδονία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: