Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Χριστός Ανέστη, χαρά μου!!!


Χριστός Ανέστη, χαρά μου!

Με αυτές τις τέσσερεις λέξεις χαιρετούσε όλο το χρόνο ο Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ, το ολοφώτεινο αστέρι της Ρωσικής Ορθοδοξίας, αυτός ο κυρτωμένος γεράκος, αυτό το τρυφερό πλάσμα που έλεγε τους ανθρώπους «χαρά μου» και ταυτόχρονα ήταν αμείλικτος με τον εαυτό του.

Καταυγαζόμενος από το φως της Αγάπης, βίωνε χαρά στην κάθε συνάντηση με τους πάντες και τα πάντα.

Η επί γης πορεία του Χριστού κι η ανάστασή Του έσπασε τους φραγμούς της ξεχωριστότητας και έφερε την παραδείσια χαρά.

Είμαστε γεννημένοι από αγάπη και χαρά, προορισμένοι για αγάπη και χαρά! Ως πότε θα καταδεχόμαστε να διαλέγουμε άλλους δρόμους;

Το «Χριστός Ανέστη!», το αδιανόητο της Ανάστασης, είναι η πιο χαρμόσυνη είδηση για το ανθρώπινο γένος! Είδηση που αν την αφήναμε να μας διαποτίσει, θα βλέπαμε τον κόσμο όλο με άλλα μάτια!

Όπως τον βλέπουν και τον ζουν οι άγιοι, οι δίκαιοι, οι εμφορούμενοι από τη Θεία Χάρη.

Μόνο όσοι καταφέρνουν να αποστασιοποιηθούν από τη γνώμη του κόσμου, από τις προσπάθειές του να σε χειραγωγεί, αναπνέουν ΕΛΕΥΘΕΡΑ!

Είθε να γίνουμε σιγά-σιγά σαν τον άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ και μυριάδες άλλους που καθρεφτίζουν το «Χριστός Ανέστη!» μέσα από τον τρόπο της ζωής τους.

Φίλες και φίλοι, ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!!!

Και τα πάντα πεπλήρωται φωτός!!!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Χριστος ανεστη και χρονια πολλα με υγεια...και εν οψη των γεγονοτων θελω να πω οτι μπορουν να μας παρουν τα παντα!την ψυχη μας ομως οχι....

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αληθώς Ανέστη!!!

Και όπως είχε πει ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο τελευταίο του μήνυμα:

ΣΤΑΘΗΤΕ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ στις επάλξεις σας και μη ξεπουλήσετε τα πρωτοτόκια μας. Διδάξτε στα παιδιά σας την αλήθεια, όπως την εβίωσαν οι αείμνηστοι Πατέρες μας. Ο λαός μας ξέρει να υπερασπίζεται τα ιερά και τα όσιά του. Το έχει κατ' επανάληψιν αποδείξει. Και θα το αποδείξει και πάλι. Αντίσταση και Ανάκαμψη. Για να ξαναβρούμε ο,τι έχουμε χάσει, για να υπερασπισθούμε ο,τι κινδυνεύει.