Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Το ΠΣΕΕΠ κατά της επιστράτευσης των εργαζομένων!!!


Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια

Αρ. Πρωτ: …115… Ασπρόπυργος 14/05/13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την ώρα που καταργούνται Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, που χτυπιούνται οι μισθοί και οι συντάξεις και η ανεργία έχει τσακίσει την Ελληνική Κοινωνία, η Μνημονιακή Τρικομματική Κυβέρνηση των Μαριονεττών, απαγορεύει κάθε αντίδραση εργαζόμενων!!!
Το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα ΕΛΠΕ καταδικάζει την προκλητική και ακραία αντιδημοκρατική και αντεργατική απόφαση προληπτικής!!! επιστράτευσης των Εκπαιδευτικών, πριν καν αποφασίσουν για τις όποιες κινητοποιήσεις τους!!!
Τέτοιες αποφάσεις συναντάμε μόνο σε δικτατορικά καθεστώτα και σε περιόδους πολέμου!!!
Και δεν είναι τυχαίο, ούτε παράδοξο. Είναι συνειδητή επιλογή της «τρικομματικής» κυβέρνησης και των προϊσταμένων τους, της Τρόικας και του ΔΝΤ. Γιατί τέτοιες καταστροφικές πολιτικές για το λαό και τη χώρα δεν μπορούν να τις επιβάλουν αλλιώς.
Με την απόφασή τους αυτή καταργούν στην ουσία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία των εκπαιδευτικών, μετά από τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και έπεται συνέχεια…. αν δεν τους σταματήσουμε εμείς. Γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει, αν δεν το κάνουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, που είναι τα θύματα αυτών των πολιτικών.
Το Σωματείο μας θα συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στις 16/05/13, σαν πρώτο βήμα αντίδρασης σ’ αυτές τις πολιτικές και πιστεύουμε πως μόνο με συντονισμένες και καθολικές κινητοποιήσεις, με στόχο την ανατροπή αυτών των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει, μπορεί να αλλάξει πορεία η χώρα και να ανασάνει ξανά ο Ελληνικός Λαός.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους την Πέμπτη 16/05/13 να συμμετέχουμε μαζικά στην Στάση Εργασίας από τις 12:00 και έως τις 15:00 και να δώσουν το παρόν στις απεργιακές συγκεντρώσεις και τα κατά τόπους συλλαλητήρια.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: