Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Το κληροδότημα του Νικολάου Χιώτη στο Δήμο Μεσσήνης!!!


Κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου, κατά την εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου στην ομώνυμη παραλία της Μεσσήνης, τελείται επιμνημόσυνος δέηση για τον αείμνηστο Διαθέτη Νικόλαο Χιώτη και την σύζυγό του Μαρία, όπου μοιράζονται δωρεάν αρτίδια, αναψυκτικά και λαχνοί, οι οποίοι κληρώνουν πάρα πολλά δώρα στους παρευρισκόμενους πολίτες που τιμούν με την παρουσία τους το Μεγάλο Διαθέτη. Όλα τα δώρα αγοράζονται από το κληροδότημα από την τοπική αγορά της Μεσσήνης, τονώνοντας έτσι την τοπική οικονομία.

Φέτος για πρώτη φορά, μετά την επιμνημόσυνο δέηση, ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον Δήμαρχο της Μεσσήνης Στάθη Αναστασόπουλο και τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο στην προτομή του αειμνήστου διαθέτη που βρίσκεται στην ομώνυμη πλατεία στη Μεσσήνη.

Η Δημοτική Αρχή προγραμματίζει στα πλαίσια της ανάπλασης του ιστορικού κέντρου να μεταφέρει την προτομή σε πιο περίοπτη θέση.

Ο μεγάλος ευεργέτης για την πόλη της Μεσσήνης Νικόλαος Αθ. Χιώτης, γεννήθηκε στην Μεσσήνη το 1878.

Φεύγοντας από την γενέτειρά του Μεσσήνη σε ηλικία 15 ετών για την Αθήνα, έγινε μεγαλέμπορος χάρτου δημιουργώντας σημαντική ακίνητη περιουσία στην Αθήνα και Κηφισιά, την οποία και δώρισε στο Δήμο Μεσσήνης, μη έχοντας αποκτήσει τέκνα με την σύζυγό του Μαρία.

Με την πάροδο του χρόνου η ακίνητη περιουσία που δώρισε στο Δήμο Μεσσήνης, αξιοποιήθηκε από τους εκάστοτε Δημάρχους και ειδικά από τον αείμνηστο Δήμαρχο Μεσσήνης Παύλο Πτωχό, ο οποίος αξιοποίησε το μεγάλο οικόπεδο στην Κηφισιά Αττικής, δημιουργώντας έξι μονοκατοικίες – μεζονέτες, από τις οποίες το κληροδότημα σήμερα έχει σημαντικά έσοδα, μαζί με τα υπόλοιπα ακίνητα που βρίσκονται στο κέντρο των Αθηνών.

Το Κληροδότημα δίνει κάθε χρόνο οικονομική βοήθεια, ανάσα και ελπίδα σε αναξιοπαθούντες, οικονομικά αδυνάτους ασθενείς κατοίκους και δημότες της Μεσσήνης κατά τη διάρκεια του Πάσχα και των Χριστουγέννων, δίνει σε καθημερινή βάση οικονομικά βοηθήματα για φάρμακα, νοσοκομειακή περίθαλψη, ιατρικά έξοδα, έξοδα κηδείας, και οικονομικά βοηθήματα εξόδων γάμου απόρων κορασίδων, όλων κατοίκων και δημοτών της πόλεως Μεσσήνης.










Δεν υπάρχουν σχόλια: