Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2013

Λαμπρός ο εορτασμός της Υπαπαντής σήμερα στην Καλαμάτα!!!


Με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών κορυφώθηκαν σήμερα στην Καλαμάτα οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή της πολιούχου της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, Παναγίας Υπαπαντής.
Το πρωί τελέστηκε λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Άρτης Ιγνατίου και με την συμμετοχή των Μητροπολιτών Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβα, Δράμας Παύλου, Λεοντοπόλεως Γαβριήλ, Σιατίστης Παύλου, Κιλκισίου Εμμανουήλ, Λαγκαδά Ιωάννη, Ιλίου Αθηναγόρα και του επιχωρίου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δράμας Παύλος.
Στη συνέχεια σχηματίστηκε πομπή από τους Ιερείς της Μητροπόλεως Μεσσηνίας και τον πιστό λαό και ξεκίνησε η λιτάνευση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας, συνοδεία τιμητικού αγήματος της Αεροπορίας και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του δήμου και της μπάντας του Στρατού Ξηράς.
Κάθε δρόμος, κάθε γωνιά της πόλης απ’ όπου πέρασε η Παναγιά Υπαπαντή, είχαν γεμίσει ασφυκτικά από χιλιάδες προσκυνητές απ’ όλη την Πελοπόννησο και άλλες περιοχές της χώρας.
Στο τέλος της λιτανείας, κατά την επιστροφή της Εικόνας στον περικαλλή Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής του Κυρίου, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κάλεσε το λαό σε ενότητα για την υπέρβαση της κρίσης. Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι το μήνυμα της Παναγίας είναι «να μην υποχωρήσουμε, ν’ αγωνιστούμε, ν’ αντισταθούμε», και να μην δώσουμε την ευκαιρία σε όλους όσοι θέλουν να εκμεταλλευτούν την ακεραιότητα της πατρίδας μας.
Ο Μητροπολίτης Άρτης Ιγνάτιος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, εκ μέρους όλων των ιεραρχών που συμμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις, για την ευκαιρία να αυτής της ξεχωριστής εμπειρίας και της μεγάλης ευλογίας να συνεορτάσουν με τον φιλόχριστο λαό της Μεσσηνίας.

Σχετικά άρθρα, ρεπορτάζ, φωτογραφίες και video εδώ! 

















Δεν υπάρχουν σχόλια: