Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ο συμπολίτης μας Ιατρός Κώστας Ντέρος δεν είναι πλέον μαζί μας!!!


Ένας χαρισματικός άνθρωπος, λαμπρός επιστήμονας και ακούραστος μαχητής για τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία, ο Κώστας Ντέρος, "έφυγε" σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 68 ετών, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.
Ήταν προσωπικότητα που άφησε έντονα το σημάδι της στη ζωή της πόλης μας. Σπουδαίος επιστήμονας, αλλά και βαθιά πολιτικοποιημένος, ασχολήθηκε με τα κοινά της Λακωνίας, αλλά και του Χαϊδαρίου όπου διέμενε επί δεκαετίες.
Ως νέος ήταν από τους πρωτοπόρους στη δωρεάν παροχή υπηρεσιών υγείας σε απομακρυσμένες περιοχές και νησιά, συμμετέχοντας σε κλιμάκια εθελοντών, οργώνοντας όλη τη χώρα.
Ήταν υποψήφιος βουλευτής σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις και εκλέχθηκε στη Βουλή το 1989. Διετέλεσε Βουλευτής Λακωνίας με το ΠΑΣΟΚ, το οποίο υπηρέτησε από το 1974 μέχρι το θάνατό του.
Εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος για πρώτη φορά το 1982, δίπλα στον Κυριάκο Ντηνιακό. Διετέλεσε πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδήμαρχος. Στις εκλογές του 1994 ήταν υποψήφιος δήμαρχος Χαϊδαρίου. Υπήρξε πρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί και πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η κηδεία του θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στο χωριό του, στο Γεωργίτσι Λακωνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: