Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Κραυγή αγωνίας από το Δήμαρχο Μεσσήνης και τους φορείς της πόλης!!!


Κραυγή αγωνίας από το Δήμαρχο Μεσσήνης και τους φορείς της πόλης που ετοιμάζουν διαβήματα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις και στα αρμόδια Υπουργεία μετά το προχθεσινό συμβάν που αποσιωπήθηκε από την αστυνομία και τα κεντρικά ΜΜΕ και έφερε στο φως το τοπικό BEST 

Τη στιγμή που η Μεσσήνη πλέον απέχει μιάμιση ώρα από την Αθήνα, βλέπει την ευκαιρία για ανάπτυξη να κάνει φτερά γιατί ποιος τρελός θα επενδύσει στον τουρισμό ή στην παραθεριστική κατοικία όταν τα πάντα είναι έρμαιο της διάθεσης των γύφτων που δρουν ανεξέλεγκτα;


Ένα απίστευτο σκηνικό συνέβη την Κυριακή το βράδυ στην είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος της Μεσσήνης το οποίο και αποσιωπήθηκε τελείως από την Αστυνομία.
Όλα ξεκίνησαν στην Πιλαλίστρα και μετά από έναν διαπληκτισμό που είχε ο Πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος με έναν 17χρονο αθίγγανο, με επίκεντρο το ζήτημα της παραβατικότητας που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις στην περιοχή.
Ο Πρόεδρος μαζί με άλλους δύο κατοίκους, κάλεσαν την Αστυνομία και προσήχθησαν για να υποβληθούν μηνύσεις στο Α.Τ. Μεσσήνης.
Εκεί έγιναν εκατέρωθεν κινήσεις για μηνύσεις και από τις δύο πλευρές, ωστόσο μετά από λίγο και για να ηρεμήσει η κατάσταση αυτές αποσύρθηκαν.
Εκείνη την ώρα στην είσοδο του Αστυνομικού Τμήματος 4 αγροτικά γεμάτα με αθίγγανους έκαναν... ντου στο Α.Τ. Μεσσήνης και έβγαλαν σχεδόν σηκωτό τον έναν από τους προσαχθέντες (47χρονος), και τον ξυλοκόπησαν άγρια αφήνοντάς τον αναίσθητο.
Μετά αφού ακολούθησε άγρια συμπλοκή από την οποία ως εκ θαύματος δεν είχαμε τίποτα χειρότερο.
Ο 47χρονος φέρει βαριά τραύματα στο πρόσωπο και σε όλο του το σώμα.
Το περιστατικό ούτε καν αναφέρθηκε από τη... λαλίστατη σε δελτία τύπου για συλλήψεις χρεών Αστυνομία, η οποία σήμερα φρόντισε να ασχολείται με το να... συλλαμβάνει γίδες στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Το σκηνικό και η αγριότητά του όπως και το πρωτόγνωρο να μπουκάρουν σε αστυνομικό τμήμα - που είναι ελλιπέστατα στελεχωμένο αντί για πολυδύναμο - κυριολεκτικά σοκάρουν. Απαντήσεις υπάρχουν;;;


Στο προσωπικό της ιστολόγιο, η Αναπλ. Γραμμ. Γυναικείων Θεμάτων Ν.Δ. κ. Αντωνία Μπούζα, γράφει:


Ορμώμενη από το ρεπορτάζ του Best TV και εξ αφορμής των όσων διαδραματίσθηκαν στη Μεσσήνη, μέσα στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, καταθέτω το παρακάτω σχόλιο.
Η αυξανόμενη φτώχεια έχει ως αποτέλεσμα την ένταση της εγγκληματικότητας ιδίως στην περιφέρεια της Μεσσηνίας, όπου διαβιούν περιθωριοποιημένες ομάδες πολιτών, Ελλήνων αθιγγάνων κυρίως αλλά και αλλοδαπών.
Η ανυπαρξία αποτελεσματικότητας της κρατικής εξουσίας, που έχει δομηθεί σε λογικές αντιμετώπισης του εγκλήματος, των αρχών του περασμένου αιώνα, οδηγεί σε αποθράσυνση τους παρανομούντες.
Όταν μάλιστα αυτοί ανήκουν σε περιθωριοποιημένες ομάδες, χωρίς τη στοιχειώδη παιδεία, τότε τα πράγματα αγριεύουν και ξεφεύγουν.
Απαιτείται όμως ψυχραιμία και εφαρμογή άμεσων πολιτικών που θα εξαναγκάσει τους παρανομούντες σε νομοταγείς συμπεριφορές.
Συγχρόνως όμως κρίνεται αναγκαία και η αναδιάρθρωση της ΕΛ.ΑΣ. για να μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις σύγχρονες ανάγκες και έτσι να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες που έχει διαταραχθεί.
Η υπερβολική γραφειοκρατία, η ανάθεση ξένων καθηκόντων στην ΕΛ.ΑΣ., αλλά και η δομή, ανάπτυξη και λειτουργία των υπηρεσιών της, με το υπάρχον υδροκέφαλο σύστημα, παρά την υπερπροσπάθεια των Αστυνομικών είναι παράγοντες ανασταλτικοί του αναγκαιούντος αποτελέσματος.
Στον αγώνα αυτό απαιτείται συνέργεια της αυτοδιοίκησης και του αρμόδιου Υπουργείου για να επανέλθει η ηρεμία στους πολίτες. Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να παρέμβει δυναμικά για να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι θρασύτατα υποτίμησαν την Ελληνική πολιτεία θεωρώντας την προσωρινή της αδυναμία να αντιμετωπίσει την υπερβολική εγκληματικότητα, ως κάτι το μόνιμο που μπορούν να το εκμεταλλευθούν.
Αναμένω παρέμβαση του κ. Δένδια, με συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχέδιο, για να λήξει επιτέλους αυτό το αντάρτικο των "ΡΟΜΑ", που θέτει σε κίνδυνο την ηρεμία στην περιοχή μας.
Μόνο μέσα σε ένα οργανωμένο και με κανόνες κράτος θα μπορέσουμε να ζήσουμε αρμονικά και να προοδεύσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: