Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Επιτυχής η Έκθεση Πελοποννησιακών Προϊόντων στην Αθήνα!!!


Αυλαία πριν από λίγο στην επιτυχημένη Έκθεση Πελοποννησιακών Προϊόντων που έγινε στην Πλατεία Κλαυθμώνος από την Τετάρτη 12/12/12 έως σήμερα.
Ήταν μια όμορφη, αισιόδοξη και εορταστική νότα στο μίζερο κέντρο της πόλεως των Αθηνών.
Ως Πελοποννήσιοι, ευχόμαστε το εγχείρημα να έχει συνέχεια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας μας και του εξωτερικού με  τη συμμετοχή ακόμα περισσότερων παραγωγών!!!
Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!

















2 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το φεστιβάλ «Μύθοι, Γεύσεις και … Ποιήματα», που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με τα επιμελητήρια Αργολίδας, Αρκαδίας, Αχαΐας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος το χρονικό διάστημα 12 -16 Δεκεμβρίου 2012.
Τα εγκαίνια τελέστηκαν σε εορταστική ατμόσφαιρα από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη. Παρόντες ήταν ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ κ Δημήτριος Μελάς, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεωργίος Δακής, οι Αντιπεριφερειάρχες; Πελοποννήσου, Βουλευτές και Δήμαρχοι της Πελοποννήσου, πρέσβεις Ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και ο πρέσβης του Βιετνάμ, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου, Διοικητές οργανισμών καθώς και πλήθος κόσμου.
Στην ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης, κηρύσσοντας την έναρξη της έκθεσης, τόνισε ότι "Η Πελοπόννησος είναι εδώ, ενωμένη και προχωρά μπροστά χωρίς να κιοτεύει στις δυσκολίες". Πρόσθεσε επίσης ότι το εύρος της συμμετοχής των παραγωγών αποδεικνύει έμπρακτα ότι «όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας δίνουμε αποτελεσματικές απαντήσεις ενάντια στην κρίση». Ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης παρέδωσε στον Υπουργό κ. Τσαυτάρη ένα καλάθι με παραδοσιακά Πελοποννησιακά προϊόντα, ο οποίος κατέθεσε τον ενθουσιασμό του για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Χαιρετισμό εκ μέρους των επιμελητηρίων της Πελοποννήσου απηύθυνε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας, ο οποίος εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την Περιφέρεια και δήλωσε την πρόθεσή τους για την ανάπτυξη και άλλων παρόμοιων δράσεων.
Τη θέσπιση Πελοποννησιακού Συμφώνου Ποιότητας με στόχο την καθιέρωση της Πελοποννησιακής διατροφής, αλλά και τη σύγκλιση όλων των Περιφερειών της Μεσογείου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης, κατά τη συνάντησή του με δημοσιογράφους, στο περιθώριο της έκθεσης την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012. Συμμετείχαν επίσης ο σκηνοθέτης κ. Μανούσος Μανουσάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχέση του με τα τοπικά προϊόντα και απήυθυνε πρόσκληση για τη γιορτή Ελιάς και Λαδιού στη Σελλασία τον Αύγουστο, και ο πρόεδρος του Μανιατάκειου Ιδρύματος κ. Δημήτριος Μανιατάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάδειξη της Κορώνης ως εμβληματική κοινότητα, στο πλαίσιο της ένταξης της Μεσογειακής Διατροφής στον Αντιπροσωπευτικό κατάλογο για την προστασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της Unesco. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος κ. Μίλτος Καρούμπας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μουντρούκας.

BENEAS GEORGIOS είπε...

Στα πλαίσια της έκθεσης συμμετείχαν περισσότεροι από 50 Πελοποννήσιοι παραγωγοί-τυποποιητές οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα μέσα από ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα να προβάλουν και να γνωρίσουν στο κοινό τα ποιοτικά τους προϊόντα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είχε δημιουργήσει ένα θεματικό περίπτερο με φωτογραφίες και δραστηριότητες απ’ όλη την Πελοπόννησο και διένειμε προωθητικό ενημερωτικό υλικό για τα προϊόντα και τους επιμέρους τουριστικούς προορισμούς της Πελοποννήσου.
Σημαντική ήταν και η συνεργασία της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος όπου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων 30 σεφ μαγείρευαν Πελοποννησιακά γεύματα με τοπικά προϊόντα. Το κοινό είχε τη δυνατότητα να γνωρίσει τις ιδιαίτερες συνταγές της Πελοποννήσου καθώς και να τις γευθεί.
Ξεχωριστό κομμάτι στην επιτυχία της έκθεσης διαδραμάτισε και η παρουσίαση των παραδοσιακών στοιχείων ταυτότητας της Πελοποννήσου με την συμμετοχή κάθε ημέρα χορευτικών συγκροτημάτων από κάθε περιοχή της Πελοποννήσου. Ενώ ευχάριστη νότα ήταν οι χορωδίες της Πελοποννήσου όπου τραγούδησαν παραδοσιακά τοπικά τραγούδια και κάλαντα.
Κατά τη διάρκεια όλων των ημερών έγιναν τηλεοπτικές ανταποκρίσεις με τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας όπου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Ενημέρωσης κα. Κωνσταντίνα Νικολάκου ενημέρωνε το τηλεοπτικό κοινό για την προσπάθεια που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Πελοποννησιακών προϊόντων.