Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Παραδόθηκε σήμερα ο αυτοκινητόδρομος εντός των ορίων της Μεσσηνίας!!!


Ο "ΜΟΡΕΑΣ" ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Πρόκειται για ένα νέο τμήμα δρόμου από τα όρια του νομού Μεσσηνίας ως την είσοδο της Καλαμάτας.
Έχει μήκος περίπου 22 χλμ, διαχωρισμένες κατευθύνσεις με κεντρική νησίδα ασφαλείας και διατομή δύο λωρίδων συν λωρίδα εκτάκτου ανάγκης ανά κατεύθυνση.
Επιπλέον, το εν λόγω τμήμα περιλαμβάνει «Cut & Cover» μήκους 250 μέτρων μεταξύ Σκάλας-Τσουκαλέικων, μια κοιλαδογέφυρα μήκους 200 μέτρων στη Σκάλα, δύο νέους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινήτων στην περιοχή Αρφαρών, καθώς και βοηθητικό κέντρο ελέγχου και συντήρησης στα Αρφαρά.
Για την εξυπηρέτηση των περιοχών που συνορεύουν με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου που σήμερα παραδόθηκε, έχει κατασκευαστεί παράπλευρο οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 50 χλμ, καθώς και τρεις ανισόπεδοι κόμβοι: Κυπαρισσίας, Αρφαρών και εισόδου Καλαμάτας.
Οι κόμβοι αυτοί συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με το τοπικό δίκτυο και με την παλαιά εθνική οδό.
Με την παράδοση του νέου τμήματος, η οδική μετακίνηση από Κόρινθο μέχρι Καλαμάτα γίνεται κατά τουλάχιστον 20 λεπτά ταχύτερα, και συγχρόνως ασφαλέστερα, σε σχέση με την προϋπάρχουσα διαδρομή μέσω της παλαιάς εθνικής οδού, που διασχίζει κατοικημένες περιοχές.
Η διάρκεια κατασκευής του τμήματος έφτασε τα 5 χρόνια από την εκκίνηση των εργασιών και για την κατασκευή του δούλεψαν εκατοντάδες άτομα, προσφέροντας σημαντικά στην απασχόληση.
To κόστος του άγγιξε τα 190.000.000 ευρώ.
Οι εργασίες κατασκευής στα υπόλοιπα τμήματα του έργου συνεχίζονται εντατικά.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή της περιμετρικής της Καλαμάτας μήκους 11,5 χλμ., στην οποία περιλαμβάνεται η γέφυρα του Νέδοντα μήκους 360 μέτρων, ενώ κανονικά προχωρά και η κατασκευή του τμήματος Λεύκτρο-Σπάρτη, μήκους 46 χλμ.

ΕΝΑ ΕΜΠΟΔΙΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ

 
Η διαδρομή μπορεί να έχει μικρύνει κατά 20 λεπτά αλλά για μερικούς μήνες ακόμα οι οδηγοί θα πρέπει να υποβάλλονται σε ένα μικρό μαρτύριο.
Ανάμεσα στην Μεγαλόπολη και το νέο τμήμα μέχρι την Καλαμάτα υπάρχει ένα τμήμα που βρίσκεται υπό κατασκευή.
Είναι το περίφημο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα το οποίο έχει μήκος 17 χιλιόμετρα
και είναι στο τελικό στάδιο κατασκευής.
Το συγκεκριμένο τμήμα σημειωτέον δεν κατασκευάζεται από την Κοινοπραξία "ΜΟΡΕΑΣ" αλλά με δημόσιους πόρους εδώ και 5 χρόνια.
Είναι το «αμαρτωλό»  τμήμα που παραδόθηκε πριν 10 χρόνια και μετά από μερικούς μήνες διαλύθηκε στην  κυριολεξία από την μετακίνηση του βουνού.

Χρειάστηκε να περάσουν 5 χρόνια για να ξεκινήσουν νέα έργα.
Η παράδοση αυτού του τμήματος που είναι και το πλέον δύσκολο γιατί με την ολοκλήρωση του παρακάμπτονται οι ορεινοί όγκοι πριν την  κοιλάδα της Μεσσηνίας, αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του έτους μειώνοντας κατά 10 λεπτά ακόμα την  απόσταση.

Με την ολοκλήρωση και του τμήματος Παραδείσια-Τσακώνα, θα βρίσκεται σε λειτουργία ένας πλήρως αποπερατωμένος σύγχρονος αυτοκινητόδρομος από την Κόρινθο μέχρι την είσοδο της Καλαμάτας, μήκους 147 χλμ., με ενιαίο επίπεδο εξυπηρέτησης στο σύνολο της διαδρομής του.

ΔΕΙΤΕ ΣΤΑ VIDEO TON ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ

Απίστευτη περιγραφή από τον δικό μας... (Αθλητικογράφο) Σωτήρη Γεωργούντζο!!!

1 σχόλιο:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Για τους φίλους που ρωτούν:
Για τα ΙΧΕ 1.40 Ευρώ τα διόδια για ολόκληρη τη διαδρομή, 0,70 για την ενδιάμεση.
Από απόψε τα μεσάνυχτα.