Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Δελτίο Τύπου ΠΣΕΕΠ για δημοσίευμα Ριζοσπάστη ! ! !


Αρ. Πρωτ : …127… Ασπρόπυργος 02/05/12

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά την υπογραφή της τριετούς ΕΣΣΕ 2011,2012,2013, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο μας στα ΕΛΠΕ, περιμέναμε επίθεση από την κυβέρνηση, τα κόμματα του μνημονίου, τους εργοδότες και τα ΜΜΕ που τους υπηρετούν, γιατί η υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης στα ΕΛΠΕ, είναι μια μεγάλη επιτυχία των εργαζομένων και των αγώνων τους, κόντρα στα σχέδια των νέων κατοχικών δυνάμεων που ισοπεδώνουν τις ζωές μας.
Όμως δεν περιμέναμε τέτοια επίθεση διαρκείας, με ψέματα και παραπληροφόρηση, από τον Ριζοσπάστη το τελευταίο διάστημα.
Τι είναι αυτό που κάνει το ΚΚΕ να επιτίθεται με τόσα ψέματα και υπερβολές, στη μόνη Σύμβαση που μένει όρθια στον Ιδιωτικό Τομέα, αλλά και στους εργαζόμενους και το Σωματείο που για να την υπερασπιστούν, έκαναν 28 μέρες απεργία, διαδηλώσεις, καταλήψεις, αγώνες που δεν έχουν προηγούμενο μέχρι σήμερα σε Χημική Βιομηχανία;
Πόσο μάλλον όταν την Σύμβαση αυτή την ψήφισε το 90% των εργαζομένων με καθολική ψηφοφορία σε Γενικές Συνελεύσεις (ακόμη και ο ένας από τους δύο εκλεγμένους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο του Σωματείου υπερψήφισε την Σύμβαση αυτή!!), παρά τον πόλεμο που δεχτήκαμε από παρατάξεις, κυβέρνηση και εργοδοσία.
Αν το ΚΚΕ και ο Ριζοσπάστης χρειάζονται επιχειρήματα για να στηρίξουν τις πολιτικές τους επιλογές, ας ψάξουν αλλού. Το Σωματείο μας και η Σύμβασή μας δεν προσφέρεται για την προπαγάνδα τους και τις προεκλογικές τους ανάγκες.
Εμείς σαν Σωματείο, δεν θα ασχοληθούμε ξανά με παρόμοια δημοσιεύματα και αναφορές του Ριζοσπάστη και του ΚΚΕ, γιατί είμαστε πεισμένοι πως «άλλο τους πονάει και για άλλο κλαίνε» και λυπούμαστε πολύ γι’ αυτό.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΣΕΕΠ
Την ενοχλεί η αποκάλυψη του ρόλου της
Η πλειοψηφία ενός ακόμα σωματείου -κομμάτι της οποίας πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ- ενοχλήθηκε γιατί ο «Ρ» τους ξεμπροστιάζει θυμίζοντας ότι υπογράφουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας σε βάρος των εργαζομένων.
Τη σειρά πήρε η πλειοψηφία στη διοίκηση του Πανελλήνιου Σωματείου Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΠΣΕΕΠ). Είναι οι δυνάμεις αυτές που εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητες» στο σωματείο και σε επίπεδο Ομοσπονδίας στηρίζουν ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και «Αυτόνομη Παρέμβαση» (ΣΥΡΙΖΑ).
Η πλειοψηφία καταγγέλλει με ανακοίνωσή της το «Ρ» γιατί στα τέλη Απρίλη σε σχόλιο του αναφέρει: «Στα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) η συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία πλειοψηφεί στο σωματείο του χώρου, σε συνεργασία με ένα κομμάτι της ΠΑΣΚΕ, υπέγραψαν σύμβαση που προβλέπει: Μείωση μισθών για τους νεοεισερχόμενους πάνω από 10%, αύξηση του ωραρίου κατά 15 λεπτά τη μέρα = 12 μέρες το χρόνο, άνοιγμα του δρόμου για την είσοδο εργολάβων στο χώρο της φύλαξης της επιχείρησης, εξαιρώντας τους αντίστοιχους εργαζόμενους από τη ΣΣΕ».
Σε αυτό το σχόλιο η πλειοψηφία ισχυρίζεται πως ο «Ρ» έχει «εξαπολύσει επίθεση διαρκείας, με ψέματα και παραπληροφόρηση». Ομως δε φέρνει ούτε ένα στοιχείο για να το αποδείξει. Γι' αυτό θα το κάνουμε εμείς αφού πρώτα ζητήσουμε συγγνώμη γιατί όντως στο συγκεκριμένο σχόλιο γράψαμε κατά λάθος ότι οι μειώσεις στους νεοπροσλαμβανόμενους είναι μόνο 10% ενώ είναι πολύ μεγαλύτερες! Και δεν είναι μόνο αυτές!
Υπενθυμίζουμε λοιπόν στην πλειοψηφία ότι υπέγραψε τριετή σύμβαση για τα έτη 2011-2013, η οποία προβλέπει:
Πρώτον, μηδενική αύξηση για τα έτη 2011 και 2012.
Δεύτερον, αναστολή της καταβολής του χρονοεπιδόματος για τα έτη 2012 και 2013.
Τρίτον, διαφορετικό υπολογισμό των υπερωριών που οδηγεί στη μείωση των αποδοχών.
Τέταρτον, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται το πρώτο έτος με το 60% και το δεύτερο με το 80% των ετήσιων μεικτών αποδοχών που προβλέπει η σύμβαση. Δηλαδή, μείωση κατά 40% και 20% αντίστοιχα.
Πέμπτον, παράδοση επτά ειδικοτήτων (μαγειρεία, φύλαξη, καθαριότητα, νοσηλευτές και άλλα) στους εργολάβους όπου θα επικρατούν χειρότεροι όροι εργασίας. Η παράδοση πραγματοποιείται μέσα από τον όρο της ΣΣΕ που υπέγραψε η πλειοψηφία ότι από τον Αύγουστο του 2011 δε θα γίνονται προσλήψεις αυτών των ειδικοτήτων από τα ίδια τα ΕΛΠΕ.
Αυτά υπέγραψε η πλειοψηφία και έχει το θράσος σήμερα να λέει όχι μόνο ότι της επιτίθεται ο «Ρ» αλλά να ισχυρίζεται μέσα στην ανακοίνωσή της πως «η υπογραφή της ΣΣΕ στα ΕΛΠΕ, είναι μια μεγάλη επιτυχία των εργαζομένων και των αγώνων τους».
ΥΓ 1: επικαλείται ότι τη ΣΣΕ την ψήφισε η πλειοψηφία των εργαζομένων. Δε λέει όμως ότι η ίδια έθεσε το εκβιαστικό δίλημμα «ή υπογράφετε ή πάμε σε ατομικές συμβάσεις». Κρύβει ότι εδώ και χρόνια καλλιεργεί τη λογική εφικτού και του λιγότερου κακού προκειμένου να διευκολύνει το πέρασμα τέτοιων αντεργατικών σχεδιασμών.
ΥΓ 2: Μη έχοντας την πραγματικότητα με το μέρος της καταφεύγει στη συκοφαντία λέγοντας πως τη ΣΣΕ την υπερψήφισε «ο ένας από τους δύο εκλεγμένους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ». Ο εκλεγμένος στον οποίο αναφέρονται ήταν απών από την ψηφοφορία!