Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας & ευαισθητοποίησης από την ΕΛΠΕ ! ! !


«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»
ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ

Οι Γιατροί του Κόσμου Ελλάδος με την υποστήριξη του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ξεκινούν πρόγραμμα παροχής υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κοινωνικά αποκλεισμένους, άπορους, ανασφάλιστους, άνεργους κατοίκους των ευρύτερων περιοχών της Θεσσαλονίκης και του Θριασίου Πεδίου, Αττικής.
Η πρωτοβουλία αυτή θα διαρκέσει συνολικά ένα χρόνο, ξεκινώντας από τη Θεσσαλονίκη, και εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, που αναλαμβάνει συστηματικά πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικά ομάδων, που πλήττονται εντονότερα από την κρίση.
Οι Γιατροί του Κόσμου, με την λειτουργία Κινητής Ιατρικής Μονάδας, θα επισκέπτονται τις γειτονιές που βρίσκονται κοντά στις εγκαταστάσεις του Ομίλου και θα παρέχουν υπηρεσίες ανίχνευσης, διάγνωσης και συμβουλευτικής, όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη καθώς και παιδιατρικές, καρδιολογικές και γυναικολογικές εξετάσεις.
Στο πλαίσιο αυτό σας προσκαλούμε να γίνετε εθελοντές αλλά και να διαδώσετε το πρόγραμμα των Γιατρών του Κόσμου για το συγκεκριμένο σκοπό.
Η συνεισφορά όλων είναι πολύτιμη. Εάν επιθυμείτε να προσφέρετε εθελοντικά το χρόνο σας και να υποστηρίξετε το πρόγραμμα επισκέψεων στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και του Θριασίου Πεδίου, καλέστε στα παρακάτω τηλέφωνα ή επικοινωνήστε μέσω e-mail:

Γιατροί του Κόσμου

Αθήνα: Ευγενία Θάνου, τηλ: 210-3213150,

Θεσσαλονίκη: Σοφία Γκαρανέ, τηλ: 2310-566641,

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.

Αθήνα: Ευτυχία Βαρθαλίτη, τηλ.: 210-6302648,

Θεσσαλονίκη: Ξανθή Καρέζη, τηλ.: 2310-750256,

Πιο συγκεκριμένα, οι βασικές κατηγορίες που χρειάζονται οι Γιατροί του Κόσμου για τα προγράμματά τους στην Ελλάδα είναι οι εξής:

* Γιατροί, διαφόρων ειδικοτήτων, για την στελέχωση των πολυϊατρείων αλλά και τη λειτουργία των Κινητών Ιατρικών Μονάδων. Επίσης, γιατροί είναι επικεφαλής σε εκστρατείες εμβολιασμού παιδιών, ενώ συμμετέχουν και στην πραγματοποίηση προγραμμάτων για τοξικοεξαρτημένους.
* Ειδικοί Ψυχικής Υγείας, οι οποίοι συμμετέχουν στην εφαρμογή Προγραμμάτων για την ψυχική υγεία. Για το λόγο αυτό, σημαντική είναι η συμβολή ατόμων εξειδικευμένων σε τομείς όπως, κοινωνική εργασία, η κλινική και συμβουλευτική ψυχολογία και η ψυχιατρική.
* Διοικητικοί, για τη διοικητική και γραμματειακή υποστήριξη των Προγραμμάτων στην Ελλάδα, όπως η υποδοχή ασθενών στα πολυϊατρεία, η αρχειοθέτηση και η παροχή πληροφοριών για παραπομπές ασθενών ή η βοηθητική εργασία στα γραφεία. Επίσης, πολύτιμη θεωρείται η συμμετοχή των εθελοντών σε εκδηλώσεις επικοινωνίας, διοργάνωση και υποστήριξη εκθέσεων, ειδικών περιπτέρων για ενημέρωση των πολιτών αλλά ακόμα και εμφακέλωση, υποστήριξη λογιστηρίου και ανθρωπίνου δυναμικού.

Διεύθυνση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Ομίλου


Δεν υπάρχουν σχόλια: