Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ελληνίδες να τις πιείς στο ποτήρι ! ! !


Amstel Bock

Τύπος Μπύρας, Dark Lager με δυνατή γεύση και πικρή επίγευση, άρωμα λυκίσκου και καβουρδισμένης βύνης. Περιέχει 7% αλκοόλ και έχει χαρακτηριστικό μαύρο χρώμα. Μια από τις ωραιότερες μπύρες που έχουμε πιεί.


Amstel, Heineken

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, τις βρίσκεις παντού…


Fischer

Ξανθιά Pilsener, που συνδυάζει το παραδοσιακό και το μοντέρνο. Μπύρα ευκολόπιοτη, αλσαστικής καταγωγής, ξεχωρίζει όχι μόνο για την ποιότητά της, αλλά και για το ανάγλυφο λογότυπο στη φιάλη. Έχει περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5% και χαρακτηριστικό άρωμα λυκίσκου.


Mythos

Από τις κλασικές πλέον επιλογές, μια Ξανθιά Lager που έγινε γνωστή μέσα από πολύ επιτυχημένες διαφημιστικές ενέργειες για να μπει στην κλασική λίστα του Έλληνα με τις μπύρες που προτιμά.
Παραγωγή: Mythos Brewery


Βιος 5

Είναι ένα Quality Lager που παράγεται από 5 δημητριακά. Η ίδια η εταιρεία λέει ότι είναι η 1η μπύρα στο κόσμο που παράγεται από 5 δημητριακά. Μπήκε πέρσι σε παραγωγή και ήδη πηγαίνει αρκετά καλά χάρη στα χαρακτηριστικά της.


Άλφα

Πολυδιαφημισμένη τον τελευταίο χρόνο, αυτή η Ξανθιά ελαφριά Lager προσπαθεί να κερδίσει την μάχη της ελληνικής μπύρας από τους άλλους ισχυρούς αντιπάλους. Το πρόσωπο του Λευτέρη Λαζάρου την έχει κάνει σίγουρα πιο προσιτή.


ΦΙΞ

Ξανθιά μπύρα Lager με ιδιαίτερη ιστορία μιας και μια ολόκληρη γενιά μεγάλωσε απλά ακούγοντας το όνομά της, αλλά χωρίς να μπορεί να την δοκιμάσει. Το 2010 η μπύρα Fix άρχισε ξανά την παραγωγή και πλέον έχει κάνει πολύ δυναμική είσοδο στην αγορά.


Β29

Η τρέλα με τα βιολογικά προϊόντα τώρα και σε αφρώδη μορφή. Η Β29 είναι μια μπύρα Βιολογικής Γεωργίας η οποία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία. Η μπύρα αυτή δημιουργήθηκε από έναν ζυθοποιό για να εορταστεί η γέννηση του παιδιού του. Από τα βαρέλια που δημιούργησε, εκείνο με το νούμερο 29 είχε κάτι το ιδιαίτερο. Που δεν μας το λέει. Το site της μπύρας πάντως είναι πολύ ενδιαφέρον.


Pils Hellas

Μια Ξανθιά Pils που μοιάζει να έρχεται από το εξωτερικό σε εμφάνιση και πράγματι δεν έχει ακουστεί πολύ στην αγορά. Παιδί ενός Βαυαρού ζυθοποιού ο οποίος προσπάθησε να μαζέψει όλα τα γευστικά στοιχεία της χώρας σε μία μπύρα. Το αν τα κατάφερε, θα το κρίνεις εσύ.


Βεργίνα

Premium, Κόκκινη και Weiss, η μπύρα Βεργίνα έχει μια ιδιαίτερη παράδοση όχι μόνο στην περιοχή της Μακεδονίας αλλά και γενικότερα. Η επιλογή της Ροδόπης για την εγκατάσταση της ζυθοποιίας δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και εκεί φημολογείται ότι παρήχθη η πρώτη μορφή ελληνικής μπύρας στην αρχαιότητα.


Marathon

Αποκλειστικά εξαγώγιμη Lager. Το γιατί δεν προωθείται και στην ελληνική αγορά δεν το γνωρίζω μιας και τα σχόλια που διαβάζω online από τους λάτρεις στην Αμερική είναι ενθαρρυντικά. Το branding της βέβαια είναι καθαρά για τους Έλληνες της Αμερικής, αρχαιοελληνικό και πατριωτικό.


Kaiser

Δεν σου μοιάζει και τόσο Ελληνική ε; Σαν να είναι εισαγώμενη από την Γερμανία ε; Κι όμως, η Kaiser παράγεται στην Ελλάδα από το 1976, με γερμανικά στάνταρ αλλά ελληνικά υλικά. Θα την βρεις σε Pilsner και σε Double Malt.
Παραγωγή: Mythos Brewery


Πειραϊκή

Τα 7 χρόνια ζωής για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία μοιάζουν λίγα, μιας και τα προϊόντα της τιμώνται δεόντως σε πολλά μαγαζιά της Αττικής. Μια βιολογική μπύρα που ζυμώνεται και ωριμάζει σε 6 εβδομάδες για να βγει σε δύο "version", Pils και Pale Ale.


Septem

Pilsner, Pale Ale και Honey Golden Ale "εκδόσεις" για μια ιδιαίτερα μοντέρνα σε φιλοσοφία μπίρα, η οποία γεννήθηκε τον Ιούνιο του 2009 στην Εύβοια. Όπως λένε οι ίδιοι στην Septem, το όνομα προέρχεται από τα λατινικά στα οποία σημαίνει επτά, τον αριθμό της δημιουργίας.
Παραγωγή: Septem Microbrewery


Craft

Από τις πρώτες Ελληνικές Μικροζυθοποιίες, παράγει ήδη από το 1997 ορισμένες πολύ γευστικές μπύρες. Οι Pilsner, Red Ale, Smoked Lager, Weiss, Athens Lager, Black Lager είναι πραγματικά πολλές επιλογές για μια μικροζυθοποιία. Κάθε μία όμως έχει την δική της πολύ ξεχωριστή γεύση.
Παραγωγή: Craft Microbrewery


Μακεδονική Συνταγή και ΖΕΟΣ

Κίωνες, ελληνικές σημαίες και έμφαση στην παράδοση για την συγκεκριμένη μικροζυθοποιία η οποία παράγει τρεις μπύρες. Τις Μακεδονική Συνταγή Lager και Black Weiss αλλά και την ΖΕΟΣ Pilsner. Αρκετά όμορφα μπουκάλια σχεδιαστικά παρά την υπερπατριδολατρεία τους.
Παραγωγή: ZEOS Brewing Company


Corfu Beer

Royal Ionian, Real Ale Bitter, Ionian Epos και Real Ale Special είναι οι επιλογές σου αν δοκιμάσεις κάτι από την Κερκυραϊκή μικροζυθοποιία. Δεν έχω πετύχει την συγκεκριμένη μπύρα κάπου εκτός της Κέρκυρας αλλά οι ντόπιοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια.


Magnus Magister

Σιγά μην δεν είχε μπύρα το νησί της Ρόδου. Η Magnus beer και η Knights beer of Rhodes είναι οι δύο επιλογές της Ζυθοποιίας Ρόδου. Οι συγκεκριμένες μπύρες φτάνουν σε πολλά νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Ο Μεγάλος Μάγιστρος είναι Ροδίτης απ' ό,τι φαίνεται.


Ρεθυμνιακή

Ξανθιά και Μαύρη. Απλός αλλά ουσιαστικός διαχωρισμός ανάμεσα στις δύο μπύρες που παράγονται στο Ρέθυμνο. Οργανικές μπύρες, παραγωγής βιολογικής γεωργίας εκτιμώνται κυρίως τοπικιστικά μιας και είναι σχετικά μικρή η διείσδυσή τους στην υπόλοιπη αγορά. Πάντως, αν κάνεις μια βόλτα από την Κρήτη θα τις πετύχεις σίγουρα.


ΝΕΔΑ

Τελευταία αφήσαμε την αγαπημένη μας συντοπίτισσα... Μια Lager που ξεκίνησε να παράγεται το 2009, στην περιοχή της Μεσσηνίας. Η Νέδα είναι το μοναδικό θηλυκό ποτάμι της Ελλάδας και αποτελεί το φυσικό όριο των νομών Ηλείας και Μεσσηνίας. Κατά την μυθολογία ήταν θεότητα των νερών. Μια χαρά αφορμή για να ονομάσεις την μπύρα σου λέμε εμείς.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hi there to every one, the contents present at this web site are genuinely remarkable for people experience, well,
keep up the good work fellows.
Here is my homepage : ready.gr/potiria