Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ για την Εργατική Πρωτομαγιά ! ! !


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Την 1η Μάη οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο διαδηλώνουμε για να τιμήσουμε όλους όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για τα δικαιώματα των ανθρώπων της εργασίας και της δημιουργίας.
Πάντα είχαν απέναντί τους ίδιους αντιπάλους που έχουμε και εμείς σήμερα.
Τα συμφέροντα των Αφεντικών και την ακόρεστη βουλιμία για κέρδη με όποιο κόστος, ακόμα και με ανθρώπινες ζωές.
Απέναντί μας έχουμε την μνημονιακή πολιτική, που οδήγησε τη κοινωνία μας στην εξαθλίωση και τη χώρα μας όμηρο, πλήρως παραδομένη στα χέρια και τις ορέξεις των Τροϊκανών και των τοκογλύφων των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων και οικονομικών αγορών.
Αντιστεκόμαστε στις ορέξεις τους και στις πολιτικές της εξαθλίωσης με όλες τις δυνάμεις μας.
Παλεύουμε για μια προοδευτική αναπτυξιακή παραγωγική πορεία του τόπου μας.
Συμμετέχουμε δυναμικά στην Απεργία της 1ης Μάη και θα είμαστε όλοι εκεί, για τους αγώνες που κάναμε, γι’ αυτούς που θα κάνουμε από εδώ και πέρα, για τους αγώνες όλων των εργαζομένων που σήμερα δέχονται την πιο σκληρή επίθεση των τελευταίων 50 χρόνων.
Συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις που προκήρυξαν τα συνδικαλιστικά μας όργανα
• για την Αθήνα στην πλατεία Κοτζιά στις 10:00 π.μ. και
• για τη Θεσσαλονίκη στη πλατεία Αριστοτέλους στις 10:30 π.μ.

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 1ης ΜΑΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΟΦΘΑΛΜΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   


ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 
Η 1η Μάη εκτός από ημέρα μνήμης και τιμής για τους πρωτοπόρους αγωνιστές της εργατικής τάξης, είναι και ημέρα αγώνα και απεργίας των εργαζομένων. 
Η φετινή Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους της χώρας μας σε θέση μάχης και αγώνα για την υπεράσπιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών τους δικαιωμάτων που έχουν μπει πλέον στη κλίνη του Προκρούστη των περικοπών.
Ειδικά αυτές τις ημέρες όπου όλους τους απασχολεί το μήνυμα που διακυβεύεται από αυτές τις εκλογές, προκειμένου να μαζέψουν ψήφους η πολιτική υποκρισία περισσεύει και η Πρωτομαγιά γίνεται σημείο αναφοράς.
Οι αξίες που αναζητιούνται δεν είναι νέες, υπήρχαν και υπάρχουν.   
Για αυτό πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εργαζόμενους στον κόσμο ενάντια της φτώχειας, της εξαθλίωσης και τις κοινωνικές διακρίσεις, που προσπαθούν να μας επιβάλλουν με βίαιο τρόπο.
ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών. 
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ότι μας αξίζει και δικαιούμαστε.
Καλούμε  όλους τους εργαζόμενους στις συγκεντρώσεις της ΓΣΕΕ για να δώσουμε ένα βροντερό μήνυμα ότι είμαστε όλοι μαζί και μπορούμε.  

ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ

To μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, φέρνει στη μνήμη μας τους αγώνες των εξεγερμένων εργατών στην απεργία του Σικάγου το 1886.
Μιας απεργίας που ενώ ξεκίνησε ειρηνικά με μια πορεία που συμμετείχαν οι εργάτες με τις οικογένειές τους, κατέληξε τελικά σε λουτρό αίματος που προκλήθηκε από τις δυνάμεις καταστολής.
Μνήμη ως προς τα θύματα των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης το 1936 στο σημείο όπου σήμερα υπάρχει το μνημείο του καπνεργάτη.
Μνήμη ως προς τους 200 αγωνιστές της Εθνικής αντίστασης, που εκτελέστηκαν από τις δυνάμεις της κατοχής στην Καισαριανή το 1944.
Το Μάη του 1963 δολοφονήθηκε επίσης ο αγωνιστής της ειρήνης Γρηγόρης Λαμπράκης, ενώ 1η Μάη ήταν και η ημέρα που πέθανε σε «τροχαίο» ο Αλέκος Παναγούλης, σύμβολο της αντίστασης κατά της Χούντας των συνταγματαρχών.
Εύκολα μπορεί λοιπόν κάποιος να καταλάβει πως η 1η Μάη, για συγκεκριμένους λόγους, αποτελεί μια διαχρονική ημέρα μνήμης και όχι λήθης.
Μια ημέρα που τιμούμε αγωνιστές και γεγονότα που σημάδεψαν την πορεία και την εξέλιξη των δυνάμεων της εργασίας κατά τη διάρκεια ενάμιση και πλέον αιώνα.
Κάνοντας όμως αντιπαραβολή της διαχρονικής εργατικής Πρωτομαγιάς με το σήμερα, αυτό που αντικρίζουμε είναι τουλάχιστον λυπηρό.
Η προεκλογική περίοδος που διανύουμε, δυστυχώς συμπεριλαμβάνει όλα όσα δείγματα παρακμής μας οδήγησαν ξεκάθαρα στη σημερινή κατάσταση.
Όλοι μας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες στο θέατρο του παραλόγου, καθώς οι μέχρι πρότινος υποστηρικτές του Μνημονίου 1, Μνημονίου 2 και της δοτής Κυβέρνησης των τραπεζιτών και των ντόπιων συνεργατών της, τάζουν αυξήσεις, θέσεις εργασίας και κοινωνικό κράτος.
Όλα όσα δηλαδή αφαίρεσαν ξεδιάντροπα, ετσιθελικά και αντισυνταγματικά όλο αυτό τον καιρό που λειτουργούσαν ως υποτακτικοί κολίγοι των νεοτσιφλικάδων του διεθνούς κεφαλαίου.
Αίφνης απέκτησαν συνείδηση, ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνική ευθύνη ως προς τον εργάτη, τον συνταξιούχο, τον απλό πολίτη.
Με ημερομηνία λήξης φυσικά.
Χρησιμοποιώντας τα μέσα ελέγχου σκέψης επηρεασμού συνειδήσεων, τα ΜΜΕ δηλαδή, στοχεύουν να παραπλανήσουν, να επηρεάσουν και εντέλει να ελέγξουν τον καθένα μας την κρίσιμη ημέρα της 6ης Μαΐου.
Το μετά δεν φαίνεται να τους απασχολεί, καθώς οι αποφάσεις της επόμενης ημέρας είναι ήδη ειλημμένες από τους εργοδότες τους.
Η συγκυρία όμως της εποχής που επέλεξαν να στήσουν και να λειτουργήσουν το θεατράκι τους, μας δίνει την ευκαιρία να δούμε, να θυμηθούμε, να καταλάβουμε και τελικά να επιλέξουμε.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Η εργατική Πρωτομαγιά του 2012 μας δίνει μια ευκαιρία να ανατρέξουμε στο παρελθόν, να διδαχθούμε, να αντλήσουμε δύναμη ώστε να υψώσουμε το ανάστημά μας ως ανάχωμα στις σκοτεινές επιδιώξεις της κλίκας των συνεργατών του Κεφαλαίου, να συσπειρωθούμε γύρω από τις υγιείς δυνάμεις της εργασίας και όλοι μαζί να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στο φαύλο παρελθόν που επιμένει να μας καταδυναστεύει.
1η Μάη λοιπόν ημέρα μνήμης.
1η Μάη ημέρα αγώνων και νέας αρχής για κάτι νέο, κάτι μεγάλο, κάτι ιερό.

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΙΡΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ

ΕΛΚΕ ΕΛΠΕ


Κλικάρετε για αποθήκευση, μεγέθυνση και ανάγνωση της ανακοινώσεως της Ομοσπονδίας!


Δεν υπάρχουν σχόλια: