Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Εννέα χρόνια χωρίς τον Καπετάν Γιάννη ! ! !


Ο Ιωάννης Σ. Λάτσης γεννήθηκε το 1910 στο Κατάκολο του Νομού Ηλείας, γιος του Σπύρου Λάτση και της Αφροδίτης Ευθυμίου. Προερχόμενος από φτωχή και πολυμελή οικογένεια, αναγκάστηκε να δουλέψει σκληρά από μικρή ηλικία, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να αποφοιτήσει από την Εμπορική Σχολή του Πύργου. Το 1940 παντρεύτηκε στον Πύργο Ηλείας την Εριέττα Τσουκαλά με την οποία απέκτησε τρία παιδιά, τον Σπύρο, τη Μαριάννα και τη Μαργαρίτα.
Ξεκίνησε την επιχειρηματική του δραστηριότητα ασχολούμενος με το εμπόριο και στη συνέχεια με την ακτοπλοΐα. Μέσα από γρήγορες και διορατικές κινήσεις, το φάσμα των δραστηριοτήτων του επεκτάθηκε στη μεταφορά προσκυνητών από τη Λιβύη προς τη Μέκκα και στην ποντοπόρο εμπορική ναυτιλία. Η τελευταία, μαζί με την εμπορία πετρελαιοειδών, του έδωσε το κίνητρο για την ίδρυση στις αρχές της δεκαετίας του 1970 της Πετρόλα Ελλάς, του πρώτου εξαγωγικού διυλιστηρίου της Ελλάδας.
Κομβικό σημείο στην επιχειρηματική πορεία του Ιωάννη Λάτση υπήρξε η δραστηριοποίησή του στη Σαουδική Αραβία, στα μέσα της δεκαετίας του 1970, αρχικά με την ανάληψη έργων ανάπτυξης υποδομών και στη συνέχεια με την κατασκευή και λειτουργία ενός εξαγωγικού διυλιστηρίου στο Ράμπιχ στις αρχές της δεκαετίας του 1980.
Το 1980 προέβη στην πρώτη του επένδυση στον χρηματοπιστωτικό τομέα με την αγορά της Banque de Dépôts, με έδρα τη Γενεύη της Ελβετίας, γεγονός που αποτέλεσε την αρχή μιας σειράς επιτυχημένων επενδύσεων, αυτή τη φορά στον τραπεζικό τομέα.
Ο Ιωάννης Λάτσης απεβίωσε στις 17 Απριλίου του 2003.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε νούμερο γλείψε μήπως και σε θυμηθεί ο Σπύρος Λάτσης.
Σκουπίδι εθνικόφρονα

Kostas Plastiras είπε...

Γιατι χαλατε το στοματακι σας κυριε (ΑΝΩΝΥΜΕ) μηπως νιωθεται τιποτα ενοχλησεις στο πισω μερος του σωματος σας; Αν ειναι ετσι πολυ ευχαριστως να σας πω το γιατρικο............

Ανώνυμος είπε...

Οπα ρε σκατοσακούλα και εσύ εθνικόφρονας.
Α ρε νούμερα

Kostas Plastiras είπε...

'ΑΝΩΝΥΜΕ'Αρχιζεις και μου κανεις περισσοτερο τωρα. Γι' αυτο και εγω για να σε ευχαριστησω η θεραπεια που θα σου κανω θα ειναι δωρεαν. Τωρα αν πονεσεις λιγακι παραπανω μην το παρεις κατακαρδα. Η πρωτη φορα ειναι δοκιμη μετα με τον καιρο το συνηθηζεις. Υ.Γ. Και στο υποσχομαιθα ειμαι πολυ (τρυφερος) μαζι σου.......

Ανώνυμος είπε...

Τέλος στα κόμματα εξουσίας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Απριλίου 2012, 21:00



Το τέλος του δικομματισμού. Δεν πρόκειται ούτε για σύνθημα ούτε αποτελεί πολιτική επιδίωξη. Είναι η εικόνα της επόμενης ημέρας των εκλογών της 6ης Μαΐου έτσι όπως καταγράφεται από τα αποτελέσματα της Ανοικτής Διαδικτυακής Ψηφοφορίας, η οποία διεξήχθη από τη zougla.gr και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική εφημερίδα από την Τρίτη 19 Απριλίου έως και την Παρασκευή το μεσημέρι, 20 Απριλίου.

Η έρευνα είχε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορά περίπου σε 33.500 πολίτες-χρήστες του Διαδικτύου που ψήφισαν και το δεύτερο αφορά σε 1.313 άτομα που ανήκουν στην τράπεζα δεδομένων της zougla.gr έπειτα από δική τους απόφαση εθελοντικής συμμετοχής. Το δείγμα αυτό ανέρχεται σε 8.000 συγκεκριμένα άτομα, από τα οποία τα 1.313 ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν στην ψηφοφορία.

Η επιστημονική ομάδα που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των ανοικτών διαδικτυακών ψηφοφοριών ανέλυσε και στάθμισε τα αποτελέσματα ξεχωριστά για τα δύο σκέλη της έρευνας.

Η zougla.gr δημοσιοποιεί κατ' αρχήν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας στο πλαίσιο του δείγματος από την Data Bank της ηλεκτρονικής μας εφημερίδας. Το ερωτηματολόγιο καθώς και οι προδιαγραφές είναι ταυτόσημα και ταυτόσημες και στα δύο σκέλη της έρευνας.

Ανοικτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία – Αποτελέσματα

Οι πολίτες-ψηφοφόροι δεν τρέφουν καμία αυταπάτη και ξεκαθαρίζουν με συντριπτική πλειοψηφία της τάξεως του 91% πως οι εκλογές της 6ης Μαΐου δεν πρόκειται να αναδείξουν αυτοδύναμη κυβέρνηση.