Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Έμοιαζε με πρωταπριλιάτικο ψέμα, αλλά ήταν αληθινό ! ! !


Ούτε ο πιο αισιόδοξος δε φανταζόταν αυτό που έγινε την Κυριακή 1η Απριλίου στο χώρο της παλιάς γιορτής του κρασιού στο τέρμα της Ιεράς Οδού στο Χαϊδάρι!!!


H ΔΙΑΝΟΜΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η επιχείρηση διανομής προϊόντων απευθείας από παραγωγούς στους Δημότες Χαϊδαρίου που οργάνωσε ο Δήμος την Κυριακή 1η Απριλίου. Όλες οι παραγγελίες των Δημοτών ικανοποιήθηκαν και η ποιότητα των προϊόντων αποδείχθηκε άριστη!!!
Πιο αναλυτικά οι παραγγελίες έφτασαν τις 2000 και συνολικά διανεμήθηκαν 75 τόνοι (3 φορτηγά) πατάτες Νευροκοπίου, εκ των οποίων 7 τόνοι διετέθησαν στην κοινωνική υπηρεσία προς διανομή σε 300 άπορες οικογένειες του Δήμου Χαϊδαρίου, 7,5 τόνοι εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσσηνίας, και 8 τόνοι ρύζι από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Σερρών.

Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλη η ενέργεια στο Δήμο Χαϊδαρίου, ήταν η μεγαλύτερη σε μέγεθος αλλά και πολυπλοκότητα (2000 αυτοκίνητα, 3 διαφορετικά ήδη προϊόντων, όγκος > 90 τόνους), που εκτελέστηκε σε μία μέρα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής!!!!
Ο κύριος λόγος της μεγάλης προσέλευσης ήταν η συμφέρουσα τιμή των προϊόντων (έως και 50% φθηνότερα από τις τιμές της αγοράς) και η οργάνωση της παραγγελιοληψίας από τα στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου (Κ.Ε.Δ.Χ.). Υπολογίζεται ότι κάθε οικογένεια παρέλαβε κατά μέσο όρο 45 κιλά προϊόντων, πλήρωσε περίπου 30€ και είχε όφελος 30€ - 50€ (ανάλογα με τα είδη που αγόρασε).

ΤΟ ΟΦΕΛΟΣ
Σύμφωνα με τους παραπάνω υπολογισμούς καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στην όλη επιχείρηση το 20% του συνολικού πληθυσμού των οικογενειών του Δήμου Χαϊδαρίου (δεδομένου ότι από τις 2.000 παραγγελίες το 50% αφορούσε 2-3 οικογένειες) απεκόμισε συνολικά άμεσο όφελος άνω των 70.000 €.
Επιπροσθέτως, εάν υπολογίσει κανείς ότι αμέσως μετά την ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας του Δήμου οι τιμές της αγοράς μειώθηκαν (όπως άλλωστε παρατηρήθηκε και στους υπόλοιπους Δήμους της Αττικής) και υποθέτοντας ότι η μείωση θα ισχύσει μόνο για τον ένα μήνα που διήρκησε η προσφορά, υπήρξε σημαντικό όφελος και για το σύνολο των οικογενειών του Χαϊδαρίου (δηλαδή ακόμη και γι’ αυτούς που δεν παρήγγειλαν). Με συντηρητικούς υπολογισμούς καταλήγουμε ότι το παραπάνω συνολικό ποσό ξεπερνά τα 200.000€.


Αξίζει να σημειωθεί ότι η διανομή που ξεκίνησε από τις 8 το πρωί και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, έγινε με υποδειγματική τάξη αφού οι δημότες τήρησαν το χρονοδιάγραμμα παράδοσης και παράλληλα όλος ο μηχανισμός του Δήμου είχε κινητοποιηθεί από τα ξημερώματα.

Την διανομή προϊόντων κάλυψαν ειδησεογραφικά μέσα μαζικής ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας αλλά και με live streaming η ιστοσελίδα του zougla.gr απ’ όπου και οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: