Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ δίχως νόημα ! ! !


ΑΠΕΡΓΙΑ σήμερα από το αποδομημένο και απαξιωμένο συνδικαλιστικό κίνημα για την τιμή των όπλων και για να κρατηθούν τα προσχήματα…

Τώρα όμως είναι αργά…

Όλα έχουν τελειώσει…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΠΕ

6 Φλεβάρη 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ- ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΔΡΑΣΗΣ ΠΣΕΕΠ 2011

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Οι εργοδότες σε πλήρη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΕΕ – Τρόικα, επιχειρούν το τσάκισμα των μισθών των εργαζομένων. Τα μέτρα σ’ αυτή την κατεύθυνση είναι:
• Κατάργηση Κλαδικών ΣΣΕ.
• Μείωση των μισθών που είναι πάνω απ’ την ΕΓΣΣΕ.
• Μείωση ή κατάργηση του κατώτερου μισθού(Ειδικές Οικονομικές Ζώνες).
• Μείωση ή κατάργηση του 13ου – 14ου μισθού. Κατάργηση επιδομάτων
• Μείωση ασφαλιστικών εισφορών για τους εργοδότες προς τα Ταμεία, καθώς και για ΟΑΕΔ, Εργατική Εστία
• Πάγωμα αυξήσεων για 3 χρόνια.
Αυτά και άλλα μέτρα θα έρθουν να προστεθούν στις αυξήσεις του ρεύματος, του πετρελαίου, των ειδών πρώτης ανάγκης, στα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές.
Στον Κλάδο της Ενέργειας έρχεται η πλήρης ιδιωτικοποίηση με ξεπούλημα ότι έχει απομείνει από ΕΛΠΕ, ΔΕΠΑ, ΔΕΣΦΑ.
Οι εργοδότες έχουν στρατηγικό στόχο να περάσουν με τις λιγότερες δυνατές ζημιές την περίοδο της κρίσης. Να εξασφαλίσουν μεγάλα ποσοστά κερδοφορίας για όταν και άμα έρθει η αναιμική ανάπτυξη με τσακισμένα δικαιώματα των εργατών.
Γι’ αυτό τον στρατηγικό τους στόχο έχουν επιστρατεύσει όλες τους τις δυνάμεις και δουλεύουν μεθοδικά, με ταχτική επεξεργασμένη. Επιτίθενται ξεχωριστά σε κλάδους εργαζομένων. Καλλιεργούν την τρομοκρατία, την ανασφάλεια, καθώς και τον συντεχνιασμό. Σ’ αυτό βοηθάν την εργοδοσία, τα αστικά ΜΜΕ, οι ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στη ΓΣΕΕ και οι παρατάξεις που τις στηρίζουν.
Ο απολογισμός «δράσης» του ΠΣΕΕΠ για τον περασμένο χρόνο συμπεριλαμβάνει:
 Το 38ωρο που έγινε 40ωρο
 Νέο καθεστώς για τους νεοπροσλαμβανόμενους με μειωμένες αποδοχές (από 1140 σε 680).
 Μηδενική αύξηση για 3 χρόνια
 Καταργήθηκαν θέσεις εργασίας με την κατάργηση ειδικοτήτων (φύλαξη, εστίαση, οδηγοί, νοσοκόμοι κ.λ.π )
 Μείωση προσωπικού μέσω της εθελούσιας όπου συμφωνούσανε όλες οι παρατάξεις στο ΔΣ, καθώς και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΔΣ της εταιρίας.
 Εντατικοποίηση της εργασίας. Καμιά πρόσληψη δεν έγινε το 2011.
Οι παρατάξεις αυτές μετέτρεψαν τις διαπραγματεύσεις για την Συλλογική Σύμβαση, από αγωνιστική διεκδίκηση, σε διαδικασία συναντήσεων κορυφής με την εταιρία, στο πλαίσιο του «κοινωνικού εταιρισμού». Με την τακτική τους, ΕΛΚΕ, ΕΝΙΑΙΑ, ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ εμφάνισαν ως μονόδρομο τη συμφωνία στις απαιτήσεις της εταιρίας. Κόπιασαν για να περάσουν στη συνείδηση των εργαζομένων ότι είναι γραφτό να αυξηθούν τα κέρδη της εταιρίας μέσα από τη μείωση των μισθών μας, την εντατικοποίηση της εργασίας. Τα μέτρα του μνημονίου που το ΠΣΕΕΠ καταδικάζει στα λόγια, τα έχει αποδεχθεί υπογράφοντας την ΕΣΣΕ.

Ανώνυμος είπε...

Η τακτική του ΠΣΕΕΠ ήταν να αποφύγει κάθε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων και στις κινητοποιήσεις του έβαζε πάντα τη διαχωριστική γραμμή «αρκεί να εξαιρεθούμε εμείς».
Τι και αν το σπίτι του διπλανού έχει πάρει φωτιά?
Το σωματείο του ΠΣΕΕΠ δεν είναι διατεθειμένο να σταθεί έμπρακτα αλληλέγγυο στους άλλους εργαζομένους.
Στις απεργίες που αποφασίστηκαν απο :Γ.Σ.Ε.Ε(48ώρη,19-20 οκτ. 2011),ΕΚΕΔΑ(13 Δεκ. 2011),Παναττική Απεργία(17 Γεν. 2012)το Π.Σ.Ε.Ε.Π τις υπονόμευσε καλώντας σε 2ωρες στάσεις, έβγαζε τεράστιες λίστες με προσωπικό ασφαλείας, έδωσε τη «μάχη» καλώντας στις πύλες τους εργολαβικούς ανοιχτά σε απεργοσπασία και είχε το θράσος να εμφανιστεί μπροστά στην απεργιακή φρουρά του συνδικάτου μετάλλου και οικοδόμων στο νέο έργο ,να της επιτεθει φραστικά αλλά και με σπρωξίματα. «πατήστε τους και μπείτε μέσα για δουλειά»
Έχουν μπερδέψει το ρόλο τους, τελικά είναι συνδικαλιστές ή εκπρόσωποι της εταιρίας?
Το επιχείρημά τους ήταν «κρατάμε δυνάμεις για εμάς όταν χρειαστεί, όταν μας επιτεθούν». Μα όταν θα μας επιτεθούν δεν θα έχει μείνει τίποτα όρθιο και κανένας δίπλα μας. Πάρτε για παράδειγμα την κατάργηση της Κλαδικής ΣΣΕ, η οποία είναι το μαξιλάρι και η αφετηρία για διαπραγμάτευση καλύτερης Επιχειρησιακής Σύμβασης. Όταν αυτή καταργηθεί είναι επόμενο να τραβήξει προς τα κάτω τις επιχειρησιακές. Πως γίνεται να λένε αυτοί οι συνδικαλιστές «όταν μας επιτεθούν», την στιγμή που έχει ξεδιπλωθεί με μαεστρία αυτή η επίθεση.
Στηρίζουν με τα μπούνια τις επιλογές της ΓΣΕΕ, που κάθεται στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου, αποδεχόμενη τη θέση: οι εργαζόμενοι να κάνουν θυσίες, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έχει πρωτοστατήσει σε χώρους δουλειάς στην εφαρμογή της μείωσης μισθών. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών συντασσόμενη με τη θέση περί κόστους εργασίας.
Για τους παραπάνω λόγους καταψηφίζουμε τον απολογισμό δράσης του σωματείου. Όσον αφορά τον οικονομικό απολογισμό, αυτός θεωρητικά και πρακτικά, ακολουθεί και στηρίζει τον διοικητικό και την δράση του ΔΣ, πού εμείς καταψηφίζουμε. Κατά συνέπεια δεν μπορούμε να στηρίξουμε έναν τέτοιο οικονομικό απολογισμό.
Καταγγέλλουμε την υποκριτική στάση της ΠΑΣΚΕ, που ενώ υπερψήφισε την ΕΣΣΕ, πίεζε τους εργαζόμενους να δεχτούν την πρόταση της εταιρίας, τώρα έρχεται και καταψηφίζει τον απολογισμό για να εξυπηρετήσει το παραταξιακό της συμφέρον.
Υπάρχει λύση για τους εργαζόμενους, μπορούμε να αντεπιτεθούμε!
Γρήγορα, οργανωμένα, με σχέδιο να προετοιμάσουμε τα επόμενα βήματα να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Σε συμπόρευση με το ΠΑΜΕ μπορούμε να οργανώσουμε τον κόσμο, να αγωνιστεί, να αντισταθεί, να ανατρέψει αυτή την πολιτική. Με ισχυρό ταξικό κίνημα και ισχυρή συμμαχία, να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οριστικής απαλλαγής από τα δεσμά που μας έχουν περάσει εργοδότες με τη βοήθεια των εργοδοτικών συνδικαλιστών.
Σε μια περίοδο που γενικεύονται η οργή, ο θυμός και η αγανάκτηση των εργαζομένων ενάντια στους ωμούς εκβιασμούς και τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα και τους φορείς τους, η στάση της ΓΣΕΕ με τη συμμετοχή της στο διάλογο - σφαγείο συνιστά ευθεία και προκλητική στήριξη τόσο των ίδιων των αντιλαϊκών μέτρων, όσο και, πολύ περισσότερο, των πολιτικών φορέων που τα προωθούν. Να φύγει τώρα η ΓΣΕΕ από το διάλογο.

Οι απεργίες πρέπει να είναι αφετηρία νέας κλιμάκωσης της δράσης της εργατικής τάξης με στόχο την παρεμπόδιση, την αποτροπή ψήφισης και υλοποίησης των νέων αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης του μαύρου μετώπου, των εργοδοτικών οργανώσεων και της τρόικας.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΛΠΕ