Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Η Συγγρού ακούει;;;


Φέρνουν τη συντέλεια στον ιδιωτικό τομέα γιατί δεν τολμούν να αγγίξουν το φαύλο δημόσιο…

Για άλλη μια φορά θα την πληρώσουν οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, αυτή τη φορά και με το Νόμο…

Ενώ μέχρι τώρα πληρώνουν τις αυθαιρεσίες της εργοδοσίας, με την ανοχή αυτών που εφαρμόζουν το Νόμο…

Και βέβαια μη σας παραμυθιάζουν τα γαλαζοπράσινα κομματικά παπαγαλάκια ότι τις αποφάσεις τις παίρνει η "Κυβέρνηση ειδικού σκοπού" του Παπαδήμου

Για τις όποιες αποφάσεις παρθούν, ευθύνονται εξ ίσου η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ο ΛΑ.Ο.Σ και το ΠΑ.ΣΟ.Κ

Και επειδή λίγο με νοιάζει για το τι κάνει το ΠΑ.ΣΟ.Κ και ο ΛΑ.Ο.Σ, απευθύνομαι στη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του Αντώνη Σαμαρά και λέω:

Πριν τα ισοπεδώσουν όλα με την ένοχη ανοχή σας και τη συμμετοχή σας, ΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΡΙΞΕΙ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δλδ τα ΕΛΠΕ με τους 18 μισθούς είναι ιδιωτικός τομέας??
Γι΄αυτό ο Χριστοδούλου μόλις έφυγε πήγε στον Λάτση??? Μη χαθεί ο καλός μάνατζερ..
Υ: ρε κόψε τις μαλακίες σε πήραμε χαμπάρι

BENEAS GEORGIOS είπε...

Καλά εσύ το βιολί σου... έχεις καημό μεγάλο με τους 18 μισθούς... και τι μισθούς να ήξερες...
Είναι κουβαρντάς ο Λάτσης... και ο Βαρδινογιάννης στο διπλανό μαγαζί!!!
Εγώ εύχομαι όλοι οι εργαζόμενοι να έρθουν εδώ που είμαστε εμείς!!!
Εσύ απ' ότι καταλαβαίνω θέλεις να τους φέρεις όλους στη μιζέρια σου...

Pierre de Babané είπε...

Το σχόλιό μου στό FACEBOOK τά λέει όλα.Είναι άσχημη καί βαρειά κουβέντα αυτή πού είπα αλλά τό ενοώ. Σέ Ποιά Νέα Δημοκρατία απευθύνεσαι ρε γιώργο?Καί αυτοί στηρίζουν ΠΑΣΟΚ.Πρίν ένα χρόνο τούς βρίζανε καί τώρα θα ψηφίσουν τήν ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ.Αρα καλά δέν κάνω καί μιλάω γιά κλανιές?Αλήθεια ο Καμμένος πού είναι?δέν διαβάζεις στό blogg του τί λέει για τήν ΝΔ?

BENEAS GEORGIOS είπε...

Συμφωνώ Πέτρο, έτσι είναι, με τη διατύπωση διαφώνησα.
Θα δεις και το νέο σχόλιο που έκανα στο fb

Λιανού Κυριακούλα είπε...

«Αιτία πολέμου» οι περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα

Εσπευσμένα καλούνται να συνεδριάσουν οι εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στις μειώσεις μισθών του ιδιωτικού τομέα και περικοπή του 14ου μισθού, κατόπιν υποδείξεων της τρόικας. Η μείωση μισθών φέρνει σοβαρές αναταράξεις και στο ΠΑΣΟΚ. Ήδη ο βουλευτής Δημήτρης Καρύδης διαμήνυσε ότι δεν θα ψηφίσει καμία ρύθμιση με την οποία θα περικόπτονται μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, ενώ προέβλεψε ότι την ίδια στάση θα τηρήσουν και άλλοι βουλευτές και πως τέτοια μέτρα δεν θα περάσουν από τη Βουλή. Την πρόβλεψή του επιβεβαίωσαν, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Θαν. Οικονόμου, Οδ. Βουδούρης, Φρ. Παρασύρης. Τα συνδικάτα, πάντως, έχουν καταστήσει σαφές ότι οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αποτελούν «αιτία πολέμου»...

Εσπευσμένα καλούνται να συνεδριάσουν οι εργοδοτικές οργανώσεις και τα συνδικάτα, ώστε να καθορίσουν τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί άρον άρον να περάσει μειώσεις στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα και περικοπή του 14ου μισθού, κατόπιν υποδείξεων της τρόικας.
Από τις συναντήσεις αυτές, αναμένεται να προκύψουν έντονες αντιδράσεις καθώς τα συνδικάτα έχουν καταστήσει σαφές ότι οι μειώσεις των μισθών στον ιδιωτικό τομέα αποτελούν κόκκινη γραμμή και «αιτία πολέμου».
Χθες, Δευτέρα, πραγματοποιήθηκε μία άτυπη συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων, ώστε να καθοριστεί η στάση που θα κρατήσουν, ενώ σήμερα, Τρίτη, οι εργοδοτικές οργανώσεις θα συναντηθούν με τα συνδικάτα των εργαζομένων. Σήμερα, επίσης, θα συνεδριάσει και η ολομέλεια της ΓΣΕΕ, η οποία φυσικά αντιδρά στην επικείμενη μείωση των κατώτερων ορίων και ζητεί μέτρα ισοδύναμου αποτελέσματος για τη μείωση των εισφορών.
Από την πλευρά των εργοδοτών προτείνεται το «πάγωμα» των αυτόματων ωριμάνσεων (τριετίες) έως τα τέλη του 2014 και την αναστολή της αύξησης που προβλέπει η εθνική συλλογική σύμβαση (για την 1η Ιουλίου 2012) στα κατώτερα όρια μισθών και ημερομισθίων. Επίσης, ζητούν τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 10% (5% για τις επιχειρήσεις και 5% για τους εργαζόμενους). Για τον κατώτατο μισθό υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις.

Οι απαιτήσεις της τρόικας

Από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση δέχεται ασφυκτικές πιέσεις από την τρόικα ώστε να κάνει σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, οι οποίες θα φέρουν σημαντικές μειώσεις στο ήδη πετσοκομμένο εισόδημα χιλιάδων εργαζομένων στη χώρα. Οι απαιτήσεις αυτές, μάλιστα, έχουν σταλεί στην Ελληνική κυβέρνηση μέσω… e-mail.
Τα σενάρια ποικίλουν από «πάγωμα» μισθών και ωριμάνσεων για μία τριετία, έως κατάργηση του 13ου-14ου μισθού και συμπίεση του κατώτατου μισθού σε επίπεδο Πορτογαλίας. Ένα άλλο σενάριο προβλέπει το «πάγωμα» αυξήσεων και ωριμάνσεων για μία τριετία, την κατάργηση του 14ου μισθού και την ενσωμάτωση του 13ου στις αποδοχές.